Simone's Kitchen

Garnalen in een jasje van kokos en limoen

Garnalen in een jasje van kokos en limoen | simoneskitchen.nl

Ik vond garnalen vroeger echt niet zo lekker. Van die kleine stukjes rubber en dan moest je er eerst ook nog allerlei pootjes en andere ongerechtigheden af pulken… Maar goed, dat was in de tijd dat je me ook niet blij maakte met een lekker stukje vis, dus misschien is het niet representatief voor mijn huidige smaak… Inmiddels vind ik goede garnalen heerlijk. En ik zeg met opzet, goede, want het gebeurt nogal eens dat je ergens garnalen te eten krijgt die te lang hebben gekookt of gebakken. Resultaat… Stukjes rubber.

Garnalen in een jasje van kokos en limoen | simoneskitchen.nl

Dat pulken, dat vind ik nog steeds niks, eerlijk is eerlijk… Maar als dat betekent dat ik lekkere verse garnalen kan eten dan heb ik het er wel voor over. Sta ik zo een pond garnaal van hun darmkanaal te ontdoen. Wat moet dat moet!
Dit recept werkt ook het beste met rauwe garnalen; niet proberen dus met al voorgekookte exemplaren, want dat gaat hem niet worden.
Dit eenvoudige maar o zo lekkere recept komt uit het boek ‘Under the walnut tree’. Eens gemaakt was het direct een favoriet en ik kan de keren dat we deze garnalen hebben gemaakt al niet meer tellen… Topper dus!

En hoewel dit gerecht technisch gezien geen paleo recept is, kun je de panko denk ik wel vervangen door gemalen hazelnoten en de bloem voor het beslag door kokosmeel… Dat moet goed bij elkaar passen!

Garnalen in een jasje van kokos en limoen

Totale tijd: 20 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 20-25 grote rauwe garnalen (gewoon zo'n zak uit de diepvries)
  • 40 gr gedroogde kokosnoot kokos schaafsel
  • 40 gr Panko Japans paneermeel
  • 1-2 limoenen
  • 1 ei
  • 1 el water
  • snufje zout
  • 3 el bloem
  • arachide olie om in te frituren zonnebloemolie kan ook
  • Om te dippen:
  • schaaltje zoete chili saus

Instructies

  • Laat de garnalen ontdooien en pel ze
  • Haal de darmkanaaltje uit de garnalen met een klein mesje, maar laat de staartjes aan de garnalen zitten
  • Rasp de schil van de limoen(en). Niet het wit van de schil raspen, want dit smaakt bitter
  • Maak een kokosmix door de kokos en de panko metongeveer de helft van de limoenrasp in een bakje te mengen.
  • Klop het ei met water en zout in een tweede bakje even door elkaar
  • Doe de bloem in een derde bakje
  • Maak een 'produktielintje' in deze volgorde: rauwe garnalen, bakje bloem, bakje geklopt ei, bakje kokos-panko en als laatste een groot bord.
  • Pak de garnalen stuk voor stuk aan het staartje en haal ze eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tenslotte door de kokos-panko mix. Leg ze hierna op het bord
  • Verhit de olie in een wok of diepe koekepan en frituur de garnalen gaar en mooi goudbruin.
  • Zorg dat je niet teveel garnalen in een keer in de pan gooit (de olie koelt dan teveel af, waardoor het vet in de kokosmix trekt).
  • Let goed op: want het frituren gaat heel snel. Je moet de garnalen ook redelijk snel draaien, anders wordt het korstje te bruin.
  • Schep de garnalen uit de pan met een schuimspaan en laat ze even uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Sprinkel de rest van de limoenrasp over de goudbruine garnalen en serveer ze met wat zoete chili saus ernaast.
  • Ook lekker naast de garnalen zijn kleine partjes limoen.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

5 comments

  1. Avatar

    Oh ik ben dol op garnalen!! Deze moet ik echt eens uitproberen. Ziet er heerlijk uit!! Dank je Simone 🙂

  2. Avatar

    Wat doe je me aan! Ziet er heerlijk uit! Vriend houdt ook niet van garnalen, misschien kan ik hem hiermee toch over de streep trekken.

    (Hij vind de smaak soms wel lekker, maar is er een aantal keer ziek van geweest. Niet van die van mij overigens.)

  3. Avatar

    Hm ik houd heel erg van deze smaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!