Dude Food dinsdag: Wat doe je als je in een dip zit?
Krokant gefrituurde gamba met chipotle mayonaise
Haha, het is november. Heerlijk. De dagen worden in rap tempo korter, het weer wordt met de dag guurder en slechter en het is natuurlijk ook de maand waarin de meeste mensen weer gaan beginnen aan de jaarlijkse winterdip. Lekker!
Ben gek op alles dat in een dip zit. Wordt ik namelijk enorm vrolijk van.
Vroeger deed ik nog wel mee met die seizoenstreurders en ging ik ook lopen zeuren over dat het allemaal zinloos was en ik ook weer te dik en zo. En dan kwamen de feestdagen er ook nog aan, pff.. Dat is dus al helemaal geen tijd om met lijnen te beginnen. Klaag, klaag, steun, steun. Wat heb ik toch een rotleven.
En dan zag ik in de tijdschriften schappen van die positivo boekjes staan, die je vertellen dat een zomers lichaam voor het strand in de winter gebouwd wordt. En dan meteen daaronder de slogan: “Waar een wil is, is een weg!!!”
En dan dacht ik bij mezelf: ‘Ja,ja. Maar bij mij zijn er gewoon altijd wegwerkzaamheden. En tijdens de feestdagen een complete wegafsluiting!’
Kijk en dit laatste heb ik dan weer gewoon geaccepteerd. Ja, dat klopt: deze dude heeft de moed om niet perfect te zijn. Heerlijk.
Zolang de kinderen me zomers op het strand niet terug willen duwen achter de branding, vind ik het prima. Het leven is toch veel te kort om uren over je figuur te zitten piekeren?
Enne, sterven doen we allemaal. Dus waarom zo somber in die tijd voordat je echt gaat.
Ik wil sterven in mijn slaap, zoals mijn opa. En niet gillend en schreeuwend, zoals de mensen die toen bij hem in de auto zaten.
Er zijn er trouwens genoeg die ik ook wel een beetje de dip in wil helpen, hoor.
Van die grote gamba’s bijvoorbeeld. En dan doe ik ze eerst een lekker krokant jasje aan, voordat ik ze in een heerlijke pittige dip van chipotle mayonaise doe.
Is trouwens ook gegarandeerd materiaal om zelf weer uit je winterdip te komen.
Eet smakelijk.
Garnalen in tempurabeslag met chipotle mayonaise
Ingrediënten
- 8-12 grote gamba's mag vers maar ook uit de diepvries
- 8 el mayonaise
- 2 chipotles uit de adobo saus heel fijn gehakt (voor extra pittig, gewoon extra chipotle naar smaak toevoegen)
- 75 gr bloem om de garnalen even doorheen te halen
- olie om in te frituren
Voor het tempura beslag:
- 150 gr bloem
- 250 ml spawater die met de bubbels en zo koud mogelijk
- 1 ei
- salt n peppa
Instructies
- Laat de gamba's ontdooien (wanneer het diepvriesjongens zijn) en maak ze hierna schoon door het harnasje, darmkanaal en eventueel het kopje te verwijderen. Laat de olie op frituurtemperatuur (180 graden) komen in een wok of frituurpan.
- Meng ondertussen de ingrediënten voor de tempura door elkaar tot je een bruisend beslag hebt. Het beslag blijft dun, dat is niet erg.
- Haal de gamba's eerst door een beetje bloem, vervolgens door het beslag en laat ze in de hete olie bakken tot ze een goudbruin jasje hebben (minuut of 2,3). Hierna even laten uitlekken op een bord met keukenpapier.
- Meng de fijn gesneden chipotle door de mayonaise en serveer de krokante gamba's met deze mayodip er lekker naast
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.