Simone's Kitchen

Aziatische omelet met garnalen en chilijam

Aziatische omeletje met garnalen en chili jam | simoneskitchen.nl

Eindelijk weer eens een hele dag voor mezelf gisteren. Wat een luxe! Na wekenlang gewerkt te hebben werd het ook wel weer eens een keertje tijd. Dankzij Tom heeft het hier ook nog gewoon min of meer doorgedraaid, maar een beetje achterstand heb je dan maar zo. En dat geeft ook niet echt; het is tenslotte nog zomer (alhoewel…terwijl ik dit schrijf regent het al de hele dag!)

Aziatische omelet met garnalen en chili jam | simoneskitchen.nl

En ja wat doe je dan als je vrij bent? Dan ga je natuurlijk koken als een idioot… 😉 En tussen al dat koken in moest er natuurlijk ook nog geluncht worden. Ik had nog een pakje roerbak garnalen van Queens liggen, die je dus zo hop bevroren in de koekenpan kunt mikken. Overigens doe ik dat normaal niet met garnalen en ik ben er nog niet helemaal van overtuigd of het handig is. Je moet namelijk best lang de garnalen bakken (nou ja, vijf minuten) om er zeker van te zijn dat ze ontdooid zijn, maar dan loop je ook meteen het risico dat ze té gaar worden en als er iets niet lekker is… En nee, ik had dat probleem niet gelukkig. Deze waren helemaal prima, maar ik vind het wel lastiger inschatten met bevroren garnalen. Of ligt dat gewoon aan mij?

Aziatische omelet met garnalen en chili jam | simoneskitchen.nl

Ik had ook nog een potje chili marmalade, meegenomen uit Hanasand Gard, Stavanger en die paste hier perfect bij. Ik heb namelijk de nobele taak op me genomen om meer dingen op te maken uit de voorraadkast/vriezer. Dus was ik al lekker bezig gisteren dacht ik zo! En het was zo lekker dat ik dus allebei de bordjes heb opgepeuzeld (het waren kleine bordjes, telt dat mee?)

Aziatische omelet met garnalen en chili jam
Totale tijd
15 min
 
Servings: 2 personen
Ingredienten
  • 200 gram roerbakgarnalen
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel chili jam plus extra om te roerbakken en om te serveren
  • 1 eetlepel vissaus
  • paar grote witpunt radijzen
  • 1/2 komkommer
  • rucolacress of tuinkers
Instructies
  1. Doe de eieren in een kom en voeg hier de chili jam en de vissaus aan toe. Klop even goed door.
  2. Verhit een koekenpan en bak de eieren in twee gedeeltes tot een dunne omelet. Haal uit de pan en klap dubbel.
  3. Bak de garnalen met een lepel van de chili jam gaar.
  4. In de tussentijd snij je dunne reepjes van de komkommer en de radijs (of doe het met een julienne snijder) en serveer met de garnalen, de komkommer, de radijs en wat van de cress op de omelet. Doe er wat chili jam overheen.

Delen is fijn!

4 comments

  1. Avatar

    O wat een lekker recept Simone! Ik ben dol op garnalen! Ik hoop dat de regen inmiddels is opgehouden en dat je nog wat vrije tijd hebt 🙂
    Ciao,
    Letizia

  2. Avatar

    Wat een fijn recept, lekker makkelijk ook :)! Toevallig kwam ik van het weekend nog een halve zak garnalen tegen in de vriezer :D…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!