Aziatische omelet met garnalen en chilijam
Een heerlijke snelle omelet met garnalen en een pittige chilijam. Dit snelle gerecht zet je in no time op tafel en is perfect als lunch.
Aziatische omelet met garnalen
Voor dit lekkere lunchgerecht heb je chilijam nodig. Dit is een pittige jam die je in Engeland overal kunt kopen maar hier wat minder makkelijk verkrijgbaar is. Gelukkig kun je het ook zelf maken met bijvoorbeeld dit makkelijke recept van Claudia.
Ik had eindelijk weer eens een hele dag voor mezelf gisteren. Wat een luxe! Na wekenlang gewerkt te hebben werd het ook wel weer eens een keertje tijd. Dankzij Tom heeft het hier ook nog gewoon min of meer doorgedraaid, maar een beetje achterstand heb je dan maar zo. En dat geeft ook niet echt; het is tenslotte nog zomer (alhoewel…terwijl ik dit schrijf regent het al de hele dag!)
Roerbak garnalen
Voor deze Aziatische omelet gebruikte ik een pakje roerbakgarnalen. Dit zijn bevroren garnalen die je zo – niet ontdooid dus – in de koekenpan kunt gooien. Ik vond het een beetje gek want je moet ze dan dus langer bakken om ondertussen te laten ontdooien. Ik was bang dat ze te gaar zouden worden maar dat gebeurde niet. Dus in dat opzicht missie geslaagd. Uiteraard kun je ook gewoon je garnalen laten ontdooien.
Gebruik wel rauwe garnalen voor dit gerecht want al voorgekookte worden altijd te gaar en vind ik zelf zelden lekker. Met uitzondering van Hollandse garnalen.
Chilijam
Ik had ook nog een potje chilijam, meegenomen uit Hanasand Gard, Stavanger en die paste hier perfect bij. Ik heb namelijk de nobele taak op me genomen om meer dingen op te maken uit de voorraadkast/vriezer. Maar zoals gezegd kun je het recept hierboven ook gebruiken als je zelf chilijam wilt maken. Heb je daar geen tijd of zin in?
Dan kun je de Aziatische omelet ook maken met sweet chilisaus in plaats van de chilijam. Dat heeft ook dat zoet-pittige en is een prima vervangen hierbij.
Check ook eens deze omeletrecepten:
Aziatische omelet met garnalen en chili jam
Ingrediënten
Instructies
- Doe de eieren in een kom en voeg hier de chili jam en de vissaus aan toe. Klop even goed door.
- Verhit een koekenpan en bak de eieren in twee gedeeltes tot een dunne omelet. Haal uit de pan en klap dubbel.
- Bak de garnalen met een lepel van de chili jam gaar.
- In de tussentijd snij je dunne reepjes van de komkommer en de radijs (of doe het met een julienne snijder) en serveer met de garnalen, de komkommer, de radijs en wat van de cress op de omelet. Doe er wat chili jam overheen.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Wat een fijn recept, lekker makkelijk ook :)! Toevallig kwam ik van het weekend nog een halve zak garnalen tegen in de vriezer :D…
Nou dan weet je wat je daarmee voor lekkers kunt maken!
O wat een lekker recept Simone! Ik ben dol op garnalen! Ik hoop dat de regen inmiddels is opgehouden en dat je nog wat vrije tijd hebt 🙂
Ciao,
Letizia
Pfft, het giet hoor nog steeds! Niet te doen. Het lijkt wel herfst maar ja… we doen het er maar mee he!