In al het kerstgeweld leek het me een goed idee om ook nog even een makkelijk en gezond recept te posten voor een omelet met broccoli. Of eigenlijk met bimi, maar dat mag tegenwoordig niet meer zo heten. Asperge broccoli is de juist term geloof ik. Voor het gemak dus broccoli.

omelet met broccoli

Omelet met broccoli

Bimi of asperge broccoli is net even wat lekkerder in dit recept dan gewone broccoli. Om de eenvoudige reden dat de steeltjes wat dunner zijn en het geheel dus sneller gaart in je omelet met broccoli. Ik blancheer de broccoli wel eerst even zodat het goed gaart. Niks vervelender dan een omelet met groente die niet gaar is.

Je kunt de omelet zo eten, maar het is ook erg lekker als je er nog wat geraspte kaas of kruiden door de eieren heen klopt. Gebruik je wat kokos- of gewone room door je omelet dan wordt het net iets luchtiger.

Ontbijt je graag met een omelet probeer dan zeker ook eens de spinazie champignon omelet, de zoete omelet met dadels en note of de aziatische omelet met garnalen en chilijam.

Overigens is de laatste misschien beter geschikt om als lunch te gebruiken in plaats van ontbijt. Smaken verschillen natuurlijk 😉

omelet met broccoli

Omelet met broccoli en peterselie

4.50 van 2 stemmen
Ganglichte lunch, Ontbijt
Keukenpaleo

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 15 minuten
totaal 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr broccoli asperge broccoli (bimi)
  • 4 eieren
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout

  • Breng een pannetje met water aan de kook en doe hier de bimi in. Kook deze voor gaar in een paar minuten. Giet af en laat uitlekken. Klop ondertussen de eieren los met wat peper en zout
  • Verhit een grote koekenpan met de olijfolie en bak hier de bimi nog even in mee. Verdeel ze dan gelijkmatig over de pan en giet de eieren eroverheen.
  • Bak het geheel tot het gaar is en serveer met verse peterselie.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 222kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwit: 14g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 4g | Meervoudigd onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 8g | Transvet: 1g | Cholesterol: 327mg | Natrium: 159mg | Kalium: 448mg | Vezels: 3g | Suiker: 2g | Vitamine A: 1258IU | Vitamine C: 92mg | Calcium: 99mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!
Omelet met broccoli

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.