Omelet met pastinaak
Pastinaak gebruik je niet perse heel snel in een omelet maar dat het toch heel lekker en heel makkelijk kan zijn laat ik je met dit makkelijke recept zien.
Goede voornemens?
En hoe staat het met jullie goede voornemens? Tegen deze tijd zijn de meeste mensen alweer gestopt met hun goede voornemens. Heeft dry january plaats gemaakt voor wet january en worden de pakjes sigaretten alweer ingeslagen. Nu drink ik niet veel en rook ik niet dus dat scheelt alweer. Haha.. Maar gezond eten vind ik om meerdere redenen belangrijk.
Natuurlijk om je immuunsysteem een boost te geven wat in de winter altijd een goed idee is en deze tijden een nóg veel beter idee is. Ik ga dus gewoon lekker door met het geven van inspiratie voor gezonde recepten zoals deze omelet met pastinaak.
Omelet met pastinaak
De kans is vrij groot dat je niet zo vaak pastinaak of een andere wortelgroente in je omelet stopt, maar met een beetje meer tijd is dat heerlijk en zorgt er meteen voor dat je alweer wat groente naar binnen krijgt tijdens de lunch of tijdens het ontbijt. Ik ontbijt gerust met dit soort gerechten maar dat is niet iedereens favoriet dus de lunch is natuurlijk ook prima.
Het fijne is bovendien van deze omelet met pastinaak dat je het makkelijk mee kunt nemen. Als je er dus eentje maakt kun je de leftovers bewaren om mee te nemen naar je werk of om als snelle snack tussendoor te gebruiken.
Snij de pastinaak zo dun mogelijk en kook die vervolgens even voor. Dit om te voorkomen dat je aan het knagen bent. Ongare pastinaak vind ik persoonlijk echt niet lekker.
Vervolgens bak je de bosui in een koekenpan en hier voeg je de pastinaak aan toe. Laat deze nog een paar minuten lekker meebakken. Ondertussen klop je de eieren los met wat amandelmelk, peper en zout en dit schenk je vervolgens over je pastinaakmengsel in de pan heen. Je kunt nog extra kruiden door het ei kloppen als je dat wilt. Ik heb hier peterselie en tuinkers eroverheen gestrooid maar meebakken kan zeker ook.
Check ook deze omeletrecepten:
Pastinaakomelet met bosui
Ingrediënten
- 1 pastinaak in dunne plakken gesneden
- 2 bosui in ringen
- 4 eieren
- Scheutje amandelmelk ongeveer 50 ml
- peper en zout
- 1 el kokosolie
- verse peterselie
- Tuinkers
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Kook eerst de pastinaak even kort voor. Een minuutje of vijf is voldoende. Haal uit het water en laat uitlekken.
- Verhit een koekenpan met de kokosolie en bak hierin de bosui tot deze wat begint te garen. Haal uit de pan en zet even apart.
- Verdeel de pastinaakplakken over de bodem van de koekenpan en bak nog voor een minuutje of vijf mee.
- Verdeel nu de bosui over de pastinaak.
- Klop de eieren los met de amandelmelk en peper en zout en giet dit over het pastinaak/bosui mengsel heen.
- Laat het even bakken in de koekenpan tot de randjes stollen en zet het dan in de oven voor ongeveer 10-15 minuten of tot de bovenkant van de omelet gestold is.
- Serveer met de verse peterselie en de tuinkers.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.