Garnalenbowl met sinaasappel gemberdressing

Garnalenbowl met sinaasappel-gemberdressing

Een heerlijke lunchbowl vol met lekkere groente en als ster van de bowl de sinaasappel-gember dressing!

Voor de lunch ben ik dol op makkelijke salades. En die doe ik dan graag in een bowl maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Dus als je deze garnalenbowl op een bord wilt leggen, be my guest.

Een dressing

Elke salade staat of valt bij een goede dressing. Eerder schreef ik al eens een artikel over de basics voor een goede dressing maar deze is zo lekker die verdiend een speciale vermelding. Maak er meteen wat extra van en bewaar het in de koelkast voor de volgende salade. Altijd handig om wat op voorraad te hebben.

Voor de garnalenbowl gebruik ik het liefst rauwe garnalen die ik dan nog bak in de koekenpan, maar wil je voor nog meer gemak gaan dan kun je ook kant- en klare garnalen gebruiken. Persoonlijk vind ik die altijd minder lekker.

Met uitzondering van de Hollandse garnalen. Die zou je natuurlijk ook kunnen gebruiken in plaats van deze. Kan allebei.

Maken van de garnalenbowl

Het maken van de salade is super simpel. Gebruik je kant- en klare garnalen dan ben je nog sneller klaar maar met bakken erbij van de rauwe garnalen is het alsnog niet meer dan een minuutje of 15 a 20 en dat is ruim genomen.

Het maken van de dressing is niet meer dan het combineren van alle ingrediënten en je kunt gaan eten. Wel even de broccoli kort koken. Rauw eten kan ook maar dan moet je het echt kleiner snijden.

Garnalenbowl

Garnalenbowl

5 van 1 stem
GangLunch
Keukenpaleo

De ster van dit gerecht is de sinaasappel-gemberdressing. Lekker en pittig dus maak gerust wat meer… 😉
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr rauwe garnalen schoongemaakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ broccoli in kleine roosjes gebroken
  • 75 gr veldsla
  • 75 gr radijsjes in dunne plakjes gesneden
  • 1 el kokosolie

Sinaasappel-gemberdressing

  • 3 el sinaasappelsap
  • 2 el appel cider azijn
  • ½ avocado schil verwijderd
  • 1 tl geraspte gember
  • ½ tl knoflookpoeder
  • zout

  • Doe de broccoliroosjes in een kleine pan en kook ze even kort tot ze beetgaar zijn. Giet af en laat afkoelen.
  • Maak een bowl door de broccoli erin te doen, de veldsla en de radijsjes
  • Verhit een koekenpan en bak hierin de garnalen roze en gaar. Bestrooi ze halverwege in de pan met de paprikapoeder en eventueel een beetje zout.
  • Doe de garnalen ook in de bowl.
  • Voor de dressing doe je alle ingredienten bij elkaar in het bakje van de staafmixer of in een kleine keukenmachine en draai tot je een glad geheel hebt.
  • Serveer de dressing met de salade.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 281kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 20g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 7g | Cholesterol: 126mg | Natrium: 637mg | Kalium: 1119mg | Vezels: 8g | Suiker: 4g | Vitamine A: 4352IU | Vitamine C: 161mg | Calcium: 155mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.