Simone's Kitchen

Geroosterde sinaasappel met kokosyoghurt

Geroosterde sinaasappel met kokosyoghurt

Geroosterde sinaasappel

Het is zo’n gerecht dat tot stand is gekomen door een overdosis fruit in huis. Het overkomt me met grote regelmaat dat ik over de markt slenterend veel te veel verse groenten en fruit heb gekocht. Met als gevolg dat ik het toch echt snel moet opmaken.

Voor dit makkelijk nagerecht van geroosterde sinaasappel gebruikte ik drie sinaasappels voor twee personen, maar ben je met meer dan gebruik je al snel 6 sinaasappels. Dat schiet tenminste op.

Roosteren met kardemom en kruiden

Het maken van de geroosterde sinaasappel is eenvoudig. Zet het vuur niet al te hoog in dit geval want je wilt niet dat het fruit verbrand.

Ik voeg wat rozemarijn en tijm toe in de pan en rooster dit heel langzaam mee. Je kunt ervoor kiezen om de rozemarijn heel fijn te snijden of je kunt de tak er in zijn geheel bij doen en eruit halen voor serveren. Ik ben dol op rozemarijn, maar niet op de smaak van zo’n compleet naaldje in mijn dessert. Tijm is veel zachter en kun je dus bij de geroosterde sinaasappel laten zitten.

Serveer met kokosyoghurt

Voor het maken van de geroosterde sinaasappel heb je verder niet veel nodig: een beetje kokosolie, rozemarijn, tijm, honing (of ahornsiroop als je het vegan wilt maken) en kardemom. Voor het serveren vind ik kokosyoghurt het lekkerste maar een goede bol vanilleijs kan ook prima.

Je kunt dit ook serveren met nog wat extra pistachenootjes eroverheen bijvoorbeeld. Als ontbijt is het ook geschikt!

Heb je nog steeds sinaasappel over? Maak dan eens deze glutenvrije amandel-sinaasappelcake

Geroosterde sinaasappel met kokosyoghurt
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Geroosterde sinaasappel met kokosyoghurt

Super lekker en toch zo eenvoudig. Ook lekker met bijvoorbeeld geroosterde pistache of andere nootjes eroverheen.
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 10 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 3 sinaasappels
  • 1 tl kokosolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 2 el honing
  • 1 tl kardemom
  • Kokosyoghurt om te serveren

Instructies

  • Schil de sinaasappels zo dik dat je geen wit meer over hebt. Snij dit vervolgens in niet te dunne plakken en verwijder eventuele pitjes.
  • Verhit de kokosolie en bak de sinaasappel plakken hier even rondom in aan. Voeg de honing, tijm, rozemarijn en kardemom toe en laat het geheel nog even karameliseren.
  • Serveer warm of koud.
  • Lekker met kokosyoghurt
Gang: Dessert
Keuken: paleo
Trefwoord: kokosyoghurt, rozemarijn, sinaasappel, tijm

Voedingswaarde

Calorieën: 180kcal, Koolhydraten: 41g, Eiwit: 2g, Vet: 3g, Verzadigd vet: 2g, Natrium: 1mg, Kalium: 356mg, Vezels: 5g, Suiker: 36g, Vitamine A: 490IU, Vitamine C: 106mg, Calcium: 79mg, Ijzer: 1mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.