gemberthee met sinaasappel

Verse gemberthee met sinaasappel

Als je me vraagt welke drank ik het meeste drink dan is dat toch wel met stip koffie. Maar die wordt al snel gevolgd door thee. En verse gemberthee is dan een van mijn favorieten. Net als mijn specerijenthee met appel, kaneel en ook gember.

Deze gemberthee is wel zo simpel om te maken dat je het niet echt een recept mag noemen denk ik maar de het zijn wel vaak de simpelste recepten die het goed doen. En omdat ik het zelf vaak drink leek me dit een leuke om te delen. Want zeker in de koudere maanden van het jaar is verse gemberthee echt fijn om te drinken. Gember is een specerij die als eigenschap heeft dat het verwarmd. Van binnen uit dus.

Gember is best een bijzondere wortel en ook wel een beetje een gek ding overigens. Probeer maar eens een stuk gember fatsoenlijk op de foto te zetten. Niet te doen… Haha.

Gember

Gekke knobbels

Gelukkig hoeven die gekke knobbels in de verse gemberthee geen enkel probleem op te leveren. Om de thee te maken is het handig als je de sinaasappelstukjes en de gemberplakken bij elkaar op een lange sateprikker doet. Dat voorkomt dat je de thee moet drinken terwijl er allerlei stukjes in rond zweven.

Vind ik persoonlijk niet zo heel handig. Je knijpt een van de sinaasappelpartjes een beetje uit. Daardoor wordt de thee geel. Hoeft natuurlijk niet. Je kunt het er ook gewoon zo aan het stokje in doen en laten trekken.

Gember is gezond!

Afgezien van het feit dat verse gemberthee gewoon erg lekker is, heeft gember ook nog eens de nodige gezondheidsvoordelen. Zo werkt het goed tegen misselijkheid en reuma en is er een bewezen werking tegen ontstekingen. Bijwerkingen zijn er amper bekend dus dat is goed nieuws. Je kunt hier op de site van Juglen Zwaan nog meer ontstekingsremmende theetjes vinden!

gemberthee met sinaasappel
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
4 van 1 stem

Verse gemberthee met sinaasappel

Even genieten met een lekkere gemberthee met sinaasappel
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 2 glazen

Ingrediënten

  • 1 stuk verse gember in dunne plakken
  • 1 sinaasappel in kwartjes
  • 400 ml Heet water
  • Honing optioneel

Instructies

  • Prik de gember en de stukken sinaasappel op een prikker. Doe er kokend water bij en laat de gemberthee minimaal 5 minuten goed trekken voor je het drinkt.
Gang: Drank
Keuken: Hollandse
Trefwoord: gember, sinaasappel

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!