Simone's Kitchen

Bonensalade met verse tuinbonen en peterselie

Gemengde bonen salade | simoneskitchen.nl

Zo daar zijn we weer… Het was een beetje een gekkenhuis de afgelopen periode, dus de posts die hier langs zijn gekomen waren vooral oude die al ingepland stonden. Het boek is ingeleverd en nu is het wachten op de correctie rondes. Ik voorzie dat daar ook nog wel het nodige moet gebeuren!

Gemengde bonen salade met peterselie | simoneskitchen.nl

De studio is up and running, al moet ik zeggen dat er nog wel het nodige moet gebeuren! Afgelopen vrijdag hadden we de eerste echte shoot met veel koken en de stoppen raakten meteen oververhit en sloegen eruit. Dat dat ging gebeuren wisten we eigenlijk wel en de afspraak met de electricien voor het toevoegen van extra groepen stond al gepland, maar ja, je denkt dan toch altijd dat het wel zal lukken. Nou niet helemaal dus.

Mijn oude studiootje hier is nog steeds niet leeg. Wat een hoop spul heb ik toch! En dan te bedenken dat ik al best wat heb weggedaan maar toch… Het licht in de nieuwe studio is fantastisch. Altijd al geweest natuurlijk dus dat is een genot om in te werken.

Gemengde bonensalade | simoneskitchen.nl

Binnenkort zal ik wel wat ‘behind the scenes’ dingetjes posten maar voor nu hebben we deze lekkere en voedzame bonenschotel. Het is een salade dus je eet hem koud en hij vult goed dus je kunt hem ook prima als avondmaaltijd nuttigen.

Bonensalade met verse tuinbonen en peterselie
Totale tijd
15 min
 
Servings: 2 personen
Ingredienten
  • 150 gr bulghur of couscous
  • 1 klein blikje Witte reuzenbonen
  • 100 gr tuinbonen gedopte verse
  • 100 gr borlottibonen uitgelekte
  • 50 gr granaatappel pitjes
  • 1 handje peterselie
Dressing:
  • 1 el Kokosazijn met nootmuskaat van Cocofina
  • 3 el Olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 tl ahornsiroop
Instructies
  1. Kook de bulghur volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat even afkoelen.
  2. Spoel de witte bonen en borlotti bonen af en doe door elkaar. Kook de tuinbonen even kort en haal het velletje eraf. Dit heet dubbel doppen. Het hoeft niet als de boontjes jong zijn maar zodra ze wat ouder worden wordt het taai en vind ik het lekkerder. Maar de keus is aan jou.
  3. Doe de tuinboontjes bij de andere bonen en meng met de gehakte peterselie en de granaatappelpitjes.
  4. Voor de dressing gebruikte ik kokosazijn met nootmuskaat van Cocofina. Heb je dat niet gebruik dan een andere frisse azijn. Heb je een zoetere azijn (onze appelcider zou erg lekker zijn ook hier) laat dan de ahornsiroop weg.
  5. Proef even of het geheel niet te zuur is en voeg eventueel nog iets meer siroop toe.

Delen is fijn!

6 comments

  1. Avatar

    Ziet er heerlijk uit Simone en ga het zeker een keertje maken.
    Maar als ik naar de foto kijk zit er ook iets van couscous ofzo in?
    Vr gr,
    Agnes

  2. Avatar

    Klinkt heerlijk deze bonensalade! Ben benieuwd naar je behind the scenes post, altijd leuk 🙂

  3. Avatar

    Deze gaat binnenkort mee als we gaan picknicken of varen, ideaal! Laat die behind the scene foto’s maar komen, heel erg benieuwd:)!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos