Bonensalade met blauwe kaas | simoneskitchen.nl

Of wat een bonensalade met bloggen te maken heeft

Gisteren (het is vandaag zaterdag als ik dit tik) was ik bij een bijeenkomst of hoe je het ook moet noemen voor ondernemers. Georganiseerd door Marie Claire en Nathalie en ik hadden ons ingeschreven voor de masterclass met Anna Nooshin en met Annic van Wonderen. Beide dames hebben recent een boek geschreven over hetzelfde onderwerp, alhoewel wel met een hele andere insteek. Ik vond het interessant, net zoals ik het altijd interessant vind om te horen hoe andere mensen tegen bepaalde zaken aankijken. En vooral Anna gaf wel een aantal nuttige tips en adviezen.

Bonensalade met blauwe kaas | simoneskitchen.nl

Er werd onder andere gesproken over het veranderende digitale tijdperk. Over het feit dat mensen veel meer versnipperd de informatie opnemen. Was je blog vroeger je hoofd communicatiemiddel, tegenwoordig heb je te maken met instagram, facebook, twitter en nog tig andere soorten social media. Mensen lezen dus niet perse de informatie meer die je op je blog neerzet. Sommige lezen een kort stukje op facebook, weer anderen bekijken alleen de foto via instagram en ga zo nog maar even door. Het ‘voordeel’ van een foodblogger is dan natuurlijk nog dat iemand die een recept wil maken ook wel daadwerkelijk naar dat recept moet kijken anders wordt het lastig, maar heb je een reisblog of een fashionblog dan is dat minder ‘natuurlijk’. Mensen hoeven niet meer naar je blog om de informatie te lezen. Kirsten van JustK had dat ook al eerder gezegd in de blogger bootcamp die ik alweer een paar maandjes geleden deed.

Bonen salade met blauwe kaas | simoneskitchen.nl

En ik vind dat soms best een beetje eng. Het verkeer hier op de site is al een hele tijd stabiel. Groeit niet echt, krimpt niet echt. Blijft een beetje gelijk. Op zich niks mis mee maar wat als ineens alle bezoekers verdwijnen? Stel dat je wakker wordt op een goede ochtend (of eigenlijk meer een kwade ochtend) en je hebt geen lezers meer. Foetsie. Weg… Iedereen die dit leest en die geen blogger is, denkt nu waarschijnlijk; ja? who cares? Maar elke blogger kan zich waarschijnlijk wel voorstellen dat dat best een soort doomscenario is.

Maar goed, de realiteit is dat het internet veranderd en dat de kans bestaat dat er ooit een moment komt dat niemand meer een blog leest. Dat iedereen communiceert via snapchat of periscope of weet ik veel wat voor nieuw app-je dan ook. Dat we allemaal een apple watch 7.0 hebben en een auto die alles voor ons doet. Dat ze een chipje in je hoofd plaatsen waardoor je 24/7 alle nieuwsberichten van de dag kunt downloaden in je hersenpan. Of dat we allemaal de hele dag in een soort ligstoel de wereld virtueel beleven en onze robot alter-ego’s ons werk doen en onze contacten onderhouden (welke film was dat ook alweer??) Of heb ik nou echt teveel science fiction films gezien? 😉

Hoe dan ook; persoonlijk hoop ik dat blogs er nog wel een tijdje zijn. Ik vind het echt veel te leuk. Net zoals ik hoop dat we altijd blijven koken. En dat er niet op gegeven moment een magic pil is die je voorziet in alle levensbehoeften. Simpelweg door drie keer per dag een pilletje te nemen. In zo’n wereld wil ik dan liever niet leven. Nu zal ik dat waarschijnlijk niet meer meemaken mocht het ooit zover komen, maar het is toch best een raar ding; de toekomst…

Futuristische toekomst of niet; deze bonensalade kun je gerust nu eten maar ook 25 jaar verder in de toekomst. Als Simone’s Kitchen allang een zachte dood is gestorven maar het recept nog steeds ergens in cyberspace rond zwerft. En dan maar hopen dat je nog boontjes kunt kopen in het jaar 2040. Misschien beter wat eerder maken. Hij is er lekker genoeg voor!

Bonensalade met blauwe kaas | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Gemengde bonensalade met roquefort

Voor deze salade gebruikte ik een potje bonenmix van Hak. Die zijn er in verschillende soorten met verschillende bonensoorten.
Totale tijd: 15 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 1 potje bonenmix witte, bruine bonen en kikkererwten
 • 50 gr roquefort of andere blauwe kaas
 • 1/2 komkommer in blokjes gesneden
 • 1 avocado in blokjes gesneden
 • 1/2 rode paprika in blokjes gesneden
 • 1 rode ui in fijne ringen gesneden
 • koriander vers

Dressing:

Instructies

 • Spoel de bonen af en laat uitlekken. Snij de rode ui fijn en laat deze even tien minuutjes in de appelazijn liggen. Het scherpe van de rauwe ui gaat er dan af.
 • Doe verder alle ingredienten bij elkaar en hussel door elkaar heen.
 • Haal de uien uit de appelazijn en voeg ook toe. Gebruik de appelazijn als basis voor je dressing.
 • Voeg alle ingredienten bij elkaar en mix tot het een geheel wordt. Doe de dressing door de salade en laat even intrekken

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!