Bonensalade met roquefort
Bonensalade met roquefort; je mag me er nog net niet wakker voor maken, maar bijna wel. Dit is echt een lekker gerechtje en als bonus staat het in no time op tafel. Ik heb in de receptkaart hieronder 15 minuten aangegeven, maar dat is eigenlijk al aan de ruime kant. Maar rekening gehouden als je niet zo snel snijdt.
Bonensalade met roquefort
Ik ben een fan van bonensalade want het is makkelijk en je kunt het bovendien heel goed meenemen voor onderweg. Deze versie maakt gebruikt van een kant- en klaar potje met bonenmix, maar dat kun je natuurlijk ook zelf mengen. Het voordeel van een potje met gemengde bonen kopen is dat je niet extra nodig hebt. Maar het kan natuurlijk wel.
Voordeel is ook dat je deze bonensalade met roquefort goed kunt bewaren. Dus je kunt extra maken en dat in de koeling een paar dagen goed houden.
Knapperig
Bonen zijn van zichzelf natuurlijk vrij zacht dus ik vond het lekker om wat knapperige elementen toe te voegen in de vorm van rauwe groentes. In dit geval koos ik voor paprika, komkommer en rode ui. Om het wat romiger te maken en om wat extra gezonde vetten toe te voegen een avocado. Heeeurlijk!
Voor de dressing hield ik het simpel en gebruikte ik appelcider azijn en mosterd. Nu ben ik nogal een fan van mayonaise, wat je wellicht al gespot hebt als je eens door alle salade recepten bent gebladerd, maar die heb ik hier niet toegevoegd. Hoewel het wel heel lekker zou zijn. Haha… Kan alsnog he. Als je het lekker vindt, gewoon maken met een klodder mayonaise erdoor.
Alles wordt lekkerder met mayonaise. Nou ja, bijna alles dan.
Roquefort
Nu ben ik mega fan van alles wat kaas heet. Ik vind roquefort dus heerlijk, maar ben jij daar geen fan van? Dan kun je de roquefort in deze bonensalade gerust vervangen voor een andere kaas. Het kan goed met feta of geitenkaas of laat de kaas helemaal weg als je het echt niet lekker vindt.
Bonenfan of roquefort fan? Check dan ook deze recepten
Gemengde bonensalade met roquefort
Instructies
- Spoel de bonen af en laat uitlekken. Snij de rode ui fijn en laat deze even tien minuutjes in de appelazijn liggen. Het scherpe van de rauwe ui gaat er dan af.
- Doe verder alle ingredienten bij elkaar en hussel door elkaar heen.
- Haal de uien uit de appelazijn en voeg ook toe. Gebruik de appelazijn als basis voor je dressing.
- Voeg alle ingredienten bij elkaar en mix tot het een geheel wordt. Doe de dressing door de salade en laat even intrekken
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.