Broodje gefrituurde hotdog | simoneskitchen.nl

Of hoe je van een stripheld een broodje gefrituurde hotdog maakt..

Laat het aan de dude over om de lekkerste hotdog te maken die je je kunt voorstellen. Een hotdog geïnspireerd op een stripheld wat een gefrituurde hotdog tot resultaat had!

Dudes, mannen en alle anderen die nooddruftig zijn wanneer het aankomt op recepten uit een mannenkeuken, vervaardigd door mannenhanden; ik heet jullie weer hartelijk welkom bij DudeFood Dinsdag.
DudeFood Dinsdag, de dag dat echte mannen zich naar hartelust mogen uitleven en zich voor heel even weer kind mogen voelen.
Over kind voelen gesproken: de wat oudere dudes onder ons kunnen zich vast en zeker nog die woensdagmiddagen eind jaren zeventig herinneren.

Striphelden

Die middagen dat we aan de buis gekluisterd zaten voor de tekenfilm estafette van de Berenbios.
Een paar uur lang werd je opgeslokt door allerlei tekenfilmhelden die de wildste en mooiste avonturen beleefden.
De beste en stoerste tekenfilm van die middag was natuurlijk die van de geheime superheld en karate expert; Hong Kong Foei.

Hong Kong Foei
Voor hen die nu nog niet direct instemmend meeknikken of nog minimaal 10 jaar van de big four O afzitten, even een korte toelichting op deze tekenfilmheld van weleer.

Hong Kong Foei

Hong Kong Foei was een hond. Maar ook een geheim agent en superheld die in het dagelijks leven een schoonmaker in het politiebureau was.
Maar wanneer er onraad aan de gang was, dook hij (let op…) in een archiefkast en transformeerde tot de karate expert, Hong Kong Foei.

Broodje hotdog | simoneskitchen.nl

Ouderwetse archiefkast

Wat een archiefkast is? Euh… een soort van ouderwetse harddisk, maar dan van maar 10 MB en je moet er iedere keer naartoe lopen om je data te krijgen.

Hong Kong Foei heeft zijn karate geleerd via een schriftelijke cursus en moet dus ook regelmatig zijn lesboek erop naslaan als hij met de booswicht van die aflevering op de vuist moet. Eigenlijk was dat toen al sluikreclame voor de LOI, hoor.

Gelukkig heeft Foei een partner, een gestreepte kat die Vlek heet. Waarom de gestreepte kat Vlek heet, weet ik niet, maar dat was volkomen logisch toen ik negen jaar was.

Maar goed, Hong Kong Foei was mijn held en vorige week moest ik in een opwelling van melancholie opeens aan mijn jeugd superheld denken.
Melancholisch, maar dan wel op een DUDE achtige, stoere manier, hoor…
Vandaag een ode aan deze hond en superheld met de lekkerste hotdog die een mannelijk en oosters tintje krijgt; de Hong Kong Foei Hot Dog

Broodje gefrituurde hotdog | simoneskitchen.nl

Hoe maak je de lekkerste hotdog

Natuurlijk gaat het maken van de lekkerste hotdog net even anders dan anders. Het frituren van de hotdog is niet een heel precies werkje. En de kans dat het beslag zo ongeveer half van je hotdog afglijdt is zeer aanwezig. Maar dat is nou precies onderdeel van het maken van de lekkerste hotdog dus maak je daar vooral geen zorgen om!

Meer dudefood zien? Check dan hier alle dudefood recepten

Broodje gefrituurde hotdog | simoneskitchen.nl

Hong Kong Foei hotdog

Nog geen review

Gefrituurde hotdog in tempura beslag met een oosterse topping
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 15 minuten
totaal 25 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 Hotdog broodjes
  • Blik kipworstjes hotdogs van de Turkse super
  • 3 lenteuitjes
  • 100 gram Taugeh
  • Pindakaas
  • 3 eieren
  • 130 gram bloem
  • 120 ml bruisend bronwater
  • Flesje koude pils
  • Scheutje melk
  • Peper
  • Zout
  • ½ theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel currypoeder
  • 1 ½ eetlepel gedroogde bieslook
  • Zonnebloemolie
  • Optioneel: sambal

  • Verwarm een kleine pan met de zonnebloemolie voor tot 180 graden (pan moet wel groot genoeg zijn om twee worstjes in te kunnen frituren).
  • Snij de lente uitjes in kleine diagonale stukjes.Haal de worstjes uit het blik en laat uitlekken in een zeef. Vervolgens droogdeppen met wat keukenpapier.
  • Rooster de venkelzaadjes even kort in een droge koekenpan en maal ze hierna in een vijzel.
  • Weeg dertig gram bloem af (drie flinke eetlepels) en doe dit samen met een eetlepel gedroogde bieslook en wat zout en peper in een diep bord. Klop 1 ei los in een tweede diep bord. In een derde diep bord klop je de overige 100 gram bloem, het ijskoude bronwater en een scheutje pils ei tot een luchtig beslag. Strooi tenslotte nog een halve eetlepel gedroogde bieslook door het beslag.
  • Hou het flesje pils op het aanrecht binnen handbereik.
  • Klop de twee overgebleven eieren samen met de melk, curry, gemalen venkelzaad en wat peper en zout tot een eimix.
  • Doe de eimix in een knijpfles of als je die niet hebt, pak dan een grote eetlepel om zo dadelijk de eiernetjes in de pan te kunnen gieten.
  • In een hete koekenpan( liefst anti aanbak) met een klein beetje olie de eimix horizontaal en verticaal als een soort netje gieten of knijpen. De netjes laten bakken als een omelet, maar liefst niet keren.
  • Ondertussen roerbak je ook even de ui en taugeh tot deze lekker knapperig zijn.
  • Worstjes door de bloem, geklopte ei en als laatste door het beslag halen en in de hete olie in ongeveer 3 minuten goudbruin bakken. Advies is om er niet meer dan twee tegelijk te doen, omdat ze anders aan elkaar blijven plakken. Als de worstjes een krokant jasje hebben nog even laten uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Tijdens het frituren grijp je het pilsje op het aanrecht en drinkt dit op.
  • Hotdog broodje opensnijden en aan 1 kant insmeren met pindakaas (voor de spicy bekjes onder ons kan optioneel de andere kant met sambal ingesmeerd worden).
  • Eiernetje om de gefrituurde hotdog wikkelen en op het broodje leggen. Afmaken met de topping van taugeh en lenteui.
  • Lekker met sweet chili saus of een scherpe piccalilly en een paar stukjes kroepoek ernaast.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.