Gefrituurde eieren met tamarindesaus – kai luk geuy
Simone’s favorieten – Gefrituurde eieren uit de Thaise Bijbel
De fotoshoot voor de Thaise bijbel vond plaats vlak voor de corona crisis. Begin maart hadden we de eerste shoots en vervolgens zouden we de week na de lockdown de laatste foto’s hebben, maar dat werd last minute opgeschoven naar een later tijdstip.
Mijn favoriete gerecht uit de Thaise bijbel… Ik moet zeggen dat het bijna onmogelijk is om te kiezen want Noi (Noi Pia-Ud = de schrijfster van de Thaise Bijbel) maakte zoveel lekkers! Ik zal niet zeggen dat ik perse alles helemaal lekker vond. Want dingen als gedroogde visjes zijn nu eenmaal niet aan mij besteed.
Gefrituurde eieren dus
Misschien gek om een eenvoudig gerecht als de gefrituurde eieren te kiezen als mijn favoriet. Maar een van de reden daarvoor is dat we dit twee keer hebben gemaakt. De eerste versie was net zo lekker als de tweede versie maar Noi was niet tevreden over de eieren zelf en wij (Caroline en ik) waren niet echt tevreden over de foto.
Die stond dus op de nominatie om overnieuw te doen. En op de laatste tijd hadden we daar gelukkig nog tijd voor. Daar was ik om twee redenen blij om. Ten eerste omdat die foto hierboven echt niet kon (haha) en ten tweede omdat we het dan nog een keertje mochten eten.
Kai Luk Geuy
Geen idee hoe je het uitspreekt maar dat is de Thaise naam voor deze gefrituurde eieren met tamarindesaus. Die saus is natuurlijk de must make van dit gerecht want zonder zijn ze ook lekker maar met is het de lekkerste snack ever. Verslavend ook, dus je bent gewaarschuwd!
Lekker ook denk ik met deze frisse komkommersalade ernaast.
Het zou maar zo kunnen dat ik nog een keer een favoriet deel uit de Thaise Bijbel. Teveel lekkers! Dus dit boek is echt een aanrader als je fan bent van de Thaise keuken.
De Thaise Bijbel is verkrijgbaar bij bol.com voor € 31,99
Gefrituurde eieren met tamarindesaus
Benodigdheden
- Schuimspaan
- Keukenpapier
Ingrediënten
- olie om te frituren
- 6 eieren hardgekookt en gepeld
- 1 sjalot in dunne ringetjes
- 3 el palmsuiker
- 3 el tamarindepasta (uit pot)
- 1 el vissaus
- 1 takje koriander grof gesneden
Instructies
- Verhit olie in een wok en frituur de eieren er goudbruin in. Haal ze uit de wok met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier
- Frituur de sjalot in 1 minuut goudbruin. neem met de schuimspaan uit de olie en zet opzij
- Breng in een steelpan de palmsuiker, tamarindepasta en de vissaus aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en zet opzij.
- Halveer de eieren en verdeel ze over een schaal. Lepel de saus eroverheen.
- Garneer met gefrituurde sjalot en de koriander.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pin dit recept