Simone's Kitchen

Gefrituurde eieren met tamarindesaus – kai luk geuy

Gefrituurde eieren met tamarindesaus

Simone’s favorieten – Gefrituurde eieren uit de Thaise Bijbel

De fotoshoot voor de Thaise bijbel vond plaats vlak voor de corona crisis. Begin maart hadden we de eerste shoots en vervolgens zouden we de week na de lockdown de laatste foto’s hebben, maar dat werd last minute opgeschoven naar een later tijdstip.

Mijn favoriete gerecht uit de Thaise bijbel… Ik moet zeggen dat het bijna onmogelijk is om te kiezen want Noi (Noi Pia-Ud = de schrijfster van de Thaise Bijbel) maakte zoveel lekkers! Ik zal niet zeggen dat ik perse alles helemaal lekker vond. Want dingen als gedroogde visjes zijn nu eenmaal niet aan mij besteed.

Noi in de studio aan het koken

Gefrituurde eieren dus

Misschien gek om een eenvoudig gerecht als de gefrituurde eieren te kiezen als mijn favoriet. Maar een van de reden daarvoor is dat we dit twee keer hebben gemaakt. De eerste versie was net zo lekker als de tweede versie maar Noi was niet tevreden over de eieren zelf en wij (Caroline en ik) waren niet echt tevreden over de foto.

Gefrituurde eieren met tamarindesaus
De afgekeurde foto

Die stond dus op de nominatie om overnieuw te doen. En op de laatste tijd hadden we daar gelukkig nog tijd voor. Daar was ik om twee redenen blij om. Ten eerste omdat die foto hierboven echt niet kon (haha) en ten tweede omdat we het dan nog een keertje mochten eten.

Kai Luk Geuy

Geen idee hoe je het uitspreekt maar dat is de Thaise naam voor deze gefrituurde eieren met tamarindesaus. Die saus is natuurlijk de must make van dit gerecht want zonder zijn ze ook lekker maar met is het de lekkerste snack ever. Verslavend ook, dus je bent gewaarschuwd!

Lekker ook denk ik met deze frisse komkommersalade ernaast.

Het zou maar zo kunnen dat ik nog een keer een favoriet deel uit de Thaise Bijbel. Teveel lekkers! Dus dit boek is echt een aanrader als je fan bent van de Thaise keuken.

De Thaise Bijbel is verkrijgbaar bij bol.com voor € 31,99

Gefrituurde eieren met tamarindesaus
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Gefrituurde eieren met tamarindesaus

De Thaise naam voor dit gerecht is Kai Luk Geuy
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 20 min
Porties: 4 personen

Benodigdheden

  • Schuimspaan
  • Keukenpapier

Ingrediënten

  • olie om te frituren
  • 6 eieren hardgekookt en gepeld
  • 1 sjalot in dunne ringetjes
  • 3 el palmsuiker
  • 3 el tamarindepasta (uit pot)
  • 1 el vissaus
  • 1 takje koriander grof gesneden

Instructies

  • Verhit olie in een wok en frituur de eieren er goudbruin in. Haal ze uit de wok met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier
  • Frituur de sjalot in 1 minuut goudbruin. neem met de schuimspaan uit de olie en zet opzij
  • Breng in een steelpan de palmsuiker, tamarindepasta en de vissaus aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en zet opzij.
  • Halveer de eieren en verdeel ze over een schaal. Lepel de saus eroverheen.
  • Garneer met gefrituurde sjalot en de koriander.
Gang: Bijgerecht
Keuken: Thaise
Trefwoord: eieren, gefrituurd, tamarindesaus
Auteur: Noi Pia-Ud

Voedingswaarde

Calorieën: 160kcal, Koolhydraten: 17g, Eiwit: 9g, Vet: 6g, Verzadigd vet: 2g, Cholesterol: 246mg, Natrium: 470mg, Kalium: 200mg, Vezels: 1g, Suiker: 14g, Vitamine A: 373IU, Vitamine C: 1mg, Calcium: 46mg, Ijzer: 2mg

Pin dit recept

Gefrituurde eieren met tamarindesaus

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!