Simone's Kitchen

Hete Indische eieren oftewel Telor petis

Recept voor telor petis | simoneskitchen.nl

Hete Indische eieren

Jullie weten natuurlijk dat Esmée en ik regelmatig samen koken. Vinden we gezellig en lekker. Nu hebben we wel altijd zo ieder onze eigen dingen die we leuk vinden. Esmée is van de Indische keuken en je vind op de site dan ook inmiddels aardig wat recepten daarvan. De meeste gemaakt door Esmée natuurlijk want als er iemand verstand heeft van de Indische keuken dan is zij het wel. Ik niet. Ik eet het vooral lekker op.. 🙂

Neem nu deze telor petis oftewel Indische hete eieren. Super lekker en eens wat anders als je een keer vlees over wilt slaan. Het bevat wel garnalenpasta dus het is niet vegetarisch en een goede vega vervanger voor deze smaakmaker heb ik nog niet kunnen vinden. Iemand een suggestie daarvoor? Dan hoor ik het graag!

Probeer ook eens de gado gado. Een van mijn favorieten!

Hete Indische eieren
Voorbereiding
10 mins
Kooktijd
15 mins
Totale tijd
25 mins
 
Soort: Bijgerecht
Keyword: eieren
Servings: 4 personen
Auteur: Simone van den Berg
Ingredienten
  • 8 eieren
  • 1 ui grof gesneden
  • 4 teentjes knoflook grof gehakt
  • 1 eetlepel sambal
  • 2 tl aos gedroogde vorm in een potje
  • ½ eetlepel Javaanse suiker of bruine suiker
  • 2 el petis oedang zoete garnalen pasta, kan vervangen worden door trassi
  • ¼ blok santen kokoscreme in de vorm van een blok
  • 2 stengels sereh
  • 4 salam blaadjes kun je eventueel vervangen door laurierblad Salam vind je in de toko
  • sap van 1 citroen
Instructies
  1. Kook de eieren ongeveer 3 tot 4 minuten. Ze zijn dan nog zacht, maar al wel te pellen.
  2. Zet de eieren weg tot later gebruik
  3. Doe de ui, knoflook, sambal, laos, Javaanse suiker en de garnalenpasta in het bakje van de keukenmachine en draai tot een pasta. Dit kan ook in een vijzel of met de staafmixer.
  4. Doe wat olie in een koekenpan en bak hierin de pasta op een niet al te hoog vuur voor ongeveer 10 minuutjes. Voeg hieraan de santen, de sereh en de salam blaadjes toe.
  5. Giet een beetje water in de pan erbij om de kokos op te lossen.
  6. Zodra de santen is opgelost kun je de gepelde eieren erbij doen. Laat die nog een paar minuten in de saus sudderen. De hete eieren zijn lekker koud, warm of lauw!
  7.  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos