Kokosgarnalen met avocadodip
Een heel eenvoudig gerechtje wat prima is als alternatief voor bijvoorbeeld een standaard garnalencocktail. Bovendien is dit hapje ook nog eens koolhydraatarm.
Kokosgarnalen met een avocadodip
Dit recept is echt super eenvoudig om te maken als voorgerecht. Het kost je weinig tijd, het is bovendien glutenvrij en gewoon heel erg lekker. Het romige van de avocadodip combineert geweldig met de krokant gebakken garnalen.
Weten jullie al wat je met kerst gaat eten/maken? Ik ben er nog steeds niet helemaal uit. Het hoofdgerecht heb ik wel al helder. Dat wordt hertenbiefstuk en als dessert wellicht wel die waanzinnig lekkere bitterkoekjes trifle. Keuzes keuzes. Voor het hoofdgerecht twijfel ik nog tussen deze kokosgarnalen of een gerechtje met gerookte forel.
Voorgerecht
Ik vind het met een voorgerecht altijd belangrijk dat het vooral makkelijk is. Eigenlijk vind ik dat met het hele kerstmenu wel. Ik sta het hele jaar al in de keuken dus tijdens de kerstdagen wil ik vooral genieten met de gasten aan tafel. In plaats van uren in de keuken staan te rommelen. Hoe leuk dat ook is. Onthoud dat ik al in mei bezig was met kerstshoots dus je kunt wellicht wel stellen dat het hier nagenoeg het hele jaar kerst is. Haha.
Dus dit eenvoudige voorgerechtje is ideaal voor dat soort momenten. Ik gebruik als coating voor de kokosgarnalen een mengsel van kokos, amandelmeel en limoen. De schoongemaakte garnalen haal je dan eerst even door het ei en daarna door je kokosmengsel.
Bakken gaat het beste in een dunne laag olie. Niet te weinig, het mag echt wel een dun laagje vormen. Shallowfry noemen ze het ook wel in het Engels maar geen idee of we er een term voor hebben in het Nederlands. Hoe dan ook dat is de beste manier om de garnalen te bakken.
Even laten uitlekken op een stukje keukenpapier terwijl je de avocadodip maakt. Serveer de garnalen in een mooi glas met de dip.
Kokos limoen garnalen met avocado dip
Ingrediënten
- 400 gr grote garnalen rauw, gepeld en schoongemaakt
- 40 gr kokosrasp
- 40 gr amandelmeel
- 1 ei losgeklopt
- Rasp van 1 limoen
Instructies
- Maak twee bakjes. In de een doe je de kokosrasp en het amandelmeel. Hier meng je de limoenrasp ook doorheen.
- In de ander doe je het losgeklopte ei.
- Dip nu de garnalen eerst in het ei en daarna door je kokosmengsel. Leg even op een bord.
- Verhit een grote koekenpan met ruim olie. Bak hierin je garnalen goudbruin en gaar.
- Maak een avocadodip door de avocado te pureren met een staafmixer samen met de mayonaise en de limoen.
- Serveer de garnalen met de avocadodip.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.