Simone's Kitchen

Zalm met pesto en pompoen

Zalm met pesto en pompoen | simoneskitchen.nl

Kan het nog? Pompoen bedoel ik? Gek genoeg denk ik bij pompoen aan de herfst, ondanks het feit dat je flespompoen eigenlijk heel goed het hele jaar door kunt eten. Maar dit gerecht had ik nog liggen en wilde het jullie toch niet onthouden, want ondanks dat er pompoen in zit, is het ideaal voor een snelle maaltijd met mooi weer.

Zalm met pompoen en pesto | simoneskitchen.nl

Je hoeft er namelijk weinig voor te doen. Ok, dat is een beetje gelogen…. Pompoen schoonmaken is niet mijn favoriete klusje maar dat is ook nagenoeg het enige dat echt een beetje tijd kost. Voor de rest is het hop in de oven met die pompoen, pesto draaien, even wachten en smullen maar.

Pompoen met zalm en pesto | simoneskitchen.nl

De pesto is voor de verandering niet met basilicum gemaakt maar met peterselie zodat je toch weer een geheel andere smaak krijgt als de ‘standaard’ maar zeker niet minder lekker. Maken dus!

Zalm met pesto en pompoen | simoneskitchen.nl

En terwijl je dit leest moet ik je er ook nog even aan herinneren dat vandaag het Seinfestijn in Haarlem weer is. En dat wij daar vandaag te vinden zijn met onze lekkere producten! Dus heb je nog behoefte aan een lekkere olie, een mooie azijn of gewoon de beste chocola die je je maar kunt wensen, dan zou ik de kuierlatten even aantrekken (jee, hoe fout kan een zin zijn! Hahaha) en vandaag even naar Haarlem komen. Het Seinfestijn is een kleinschalig en superleuk evenement en via de facebook pagina van het Seinfestijn vind je alles over de tijden en de locatie. Let even op als je wilt komen want het ligt een beetje verstopt. Dus als het goed is hangen er borden of aanplakdingen om je de weg te wijzen. Zie ik je zo?

Zalm met pompoen en pesto | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Zalm met pesto en pompoen

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 25 min
Totale tijd: 35 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 flespompoen schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 400 gr zalm
  • takjes rozemarijn
  • 1 el olie
  • peper
  • zout

Voor de pesto:

  • 40 gr peterselie
  • 50 gr geroosterde amandelen
  • 1 clove knoflook
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Doe de stukken pompoen met de rozemarijn in een ovenschaal en zet in een voorverwarmde oven op 200 C. Rooster voor 10-15 minuten
  • Doe de stukken zalmfilet erbij (met peper en zout) en zet nog tien minuten terug in de oven tot de zalm gaar is. Heb je hele dikke zalm dan kan het wat langer duren, check dus even goed.
  • Doe flink wat van de pesto op de zalm en serveer meteen

Voedingswaarde

Calorieën: 310kcal, Koolhydraten: 26g, Eiwit: 25g, Vet: 14g, Verzadigd vet: 2g, Cholesterol: 55mg, Natrium: 57mg, Kalium: 1294mg, Vezels: 6g, Suiker: 5g, Vitamine A: 20814IU, Vitamine C: 53mg, Calcium: 149mg, Ijzer: 3mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

  1. Avatar

    Pompoen mag van mij ALTIJD!!! HEERLIJK!

  2. Avatar

    In het geval van echte haast; de AH verkoopt (misschien alleen in de herfst?) ingevroren en geschilde pompoenstukjes! Misschien wel wat minder ‘puur’, maar toch 😉 Leuk recept, ga het zeker eens maken!

  3. Avatar

    Ziet er zooo lekker en mooi uit. Pompoen eet ik graag het jaar door…
    Overigens, wist je dat flespompoen veel minder suikers bevat dan de gewone pompoen? en is net zo lekker. Ook om zo maar uit de oven (of de magnetron voor een snelle versie 😉 ) met wat roomboter te eten. Heerlijk.

    En leuk, deze pesto-variatie!

    Groetjes, Naomi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.