Simone's Kitchen

Venkelrisotto met garnalen en zalm

Venkelrisotto met zalm

Venkelrisotto met garnalen en gerookte zalm

Een heerlijke en verrassesnde venkelrisotto met garnalen en gerookte zalm. Lekker voor een zomerse versie van risotto.

Wat is het toch met mensen en venkel? Ik denk dat het typisch een van die groentes is die je haat of liefhebt. het heeft natuurlijk een hele uitgesproken smaak en ja als je geen anijs lust dan zal je venkel waarschijnlijk ook niet echt tot je favoriete groentes rekenen. Ik vind het in ieder geval heerlijk. Met mate dan want het is absoluut een groente die je niet overal bij kunt gebruiken!

Voor ons avondeten heb ik vanavond deze heerlijke venkelrisotto gemaakt met gerookte zalm en garnalen. Het was licht en heerlijk. En vulde ook nog eens. Dus wat wil een mens nog meer!

Om de venkelrisotto te maken ga je te werken als welke andere risotto dan ook. Het is niet ingewikkeld om een risotto te maken. Ook al vinden veel mensen het wel ingewikkeld en doen ze het daarom niet. Het enige is dat je er even bij moet blijven. Dat is niet anders bij deze venkelrisotto.

Garnalen

De eerste keer dat ik deze venkelrisotto maakte gebruikte ik kant- en klaar gekookte garnalen. Het was in de tijd dat ik nog niet zoveel ervaring had met garnalen en het een “dingetje” vond. Inmiddels maak ik deze venkelrisotto met rauwe garnalen. Die wok ik dan wel even in een aparte pan. Dat vind ik lekkerder. Is overigens geen must maar voor een juiste garing van de garnalen wel aan te raden.

De gerookte zalm serveer ik op de venkelrisotto. Die bak of kook ik dus niet mee. Goed om te weten. Ik vind gerookte zalm verwarmd in een gerecht namelijk echt niet lekker. Maar dat is natuurlijk wel een persoonlijke keus. Up to you.

Ben je risotto fan maar wil je er niet bij blijven staan? Probeer dan eens de risotto uit de oven.

Venkel risotto met zalm en garnalen | simoneskitchen.nl
Venkel risotto met zalm en garnalen | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Venkel risotto met gerookte zalm

Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gr risotto rijst
  • 6-7 dl groente bouillon
  • 2 venkel knollen
  • verse dille
  • 200 gr garnalen rauw schoongemaakt
  • 100 gr gerookte zalm
  • 1 sjalotje
  • olijfolie

Instructies

  • Snij de sjalotjes in kleine stukken, verwijder de ‘vingers’ van de venkel, haal het houtige gedeelte eruit en snij alles in kleine stukjes.
  • In een grote koekenpan, voeg je de olijfolie toe en fruit je de uien tot ze glazig zijn. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels een beetje bedekt zijn met de olie.
  • Voeg wat van de bouillon toe en de venkel. Terwijl je af en toe roert blijf je bouillon toe voegen als de pan tegen droog aan begint te komen. Het totale process zal iets van 20 minuten gaan duren maar check regelmatig of je risotto goed is. Het moet nog vochtig zijn.
  • Voeg de dille toe aan de risotto. Bak de rauwe garnalen in een aparte pan gaar en mooi roze. Voeg deze op het laatst aan de risotto toe. De gerookte zalm serveer je op de risotto.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaanse keuken
Trefwoord: risotto, venkel

Voedingswaarde

Calorieën: 301kcal, Koolhydraten: 61g, Eiwit: 10g, Vet: 2g, Verzadigd vet: 1g, Meervoudigd onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g, Cholesterol: 6mg, Natrium: 858mg, Kalium: 597mg, Vezels: 6g, Suiker: 2g, Vitamine A: 498IU, Vitamine C: 15mg, Calcium: 64mg, Ijzer: 4mg
Venkel risotto met zalm en garnalen | simoneskitchen.nl

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.