Simone's Kitchen

Jamie Magazine – Family en Garnalen curry

Kijk… je kunt zeggen wat je wilt maar Jamie Oliver is toch iemand om rekening mee te houden. Je kunt van hem houden of je kunt hem haten, maar hoe dan ook, je kunt zeker niet om hem heen. Ik behoor tot de eerste categorie. Ik vind Jamie fantastisch of zoals Gereon zou zeggen; ik ben zijn groupie.. 😉 Hahaha… Nou ja, zo erg is het natuurlijk niet. Ik ben de leeftijd van het groupie gebeuren al lang voorbij, maar een feit is dat ik grote bewondering heb voor meneer Oliver. Zijn inzet om vooral kinderen gezonder te laten eten, is toch iets waar je wel bewondering voor moet hebben.


Deze nieuwe special Jamie Magazine Family, speelt hier gedeeltelijk op in. Het is vooral gevuld met heerlijke recepten (of je nou wel of niet kinderen hebt) maar is toch met name gericht op makkelijke maaltijden voor een druk gezin, met een aantal echte kinder favorieten er tussen. En vooral datgene waar Jamie natuurlijk in uitblinkt; goed en gezond eten voor het hele gezin.

En behalve de recepten is er daarnaast ook nog genoeg te lezen; onder andere over hoe je ervoor kunt zorgen dat je kind minder suiker binnen krijgt. Een artikel wat natuurlijk leuk aansluit bij mijn huidige Whole30 programma… 😉

Ik moest wel even zoeken naar een recept wat wij op dit moment ook kunnen eten maar die vond ik al snel met een kleine aanpassing in dit heerlijke gerecht; Garnalen curry met kokos. Om het whole30 te maken heb ik de vissaus weggelaten dit keer en de rijst vervangen door bloemkoolrijst. En of je nou vegetarisch bent of juist een heuse vleeseter, voor ieder is er wat wils.

Ik heb er in ieder geval weer van zitten smullen, ondanks het feit dat ik wellicht niet tot de doelgroep behoor (geen kinderen hier, tenzij je de drie katten meetelt) en als we straks weer enigszins de teugels kunnen laten vieren dan heb ik al een aantal recepten in de planning staan!

Jamie Magazine Family Special ligt nu in de winkel of is te bestellen online voor 5,99

Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Garnalencurry met kokos

Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 1-2 tl olie
  • 1 grote ui fijngehakt
  • 2 tenen knoflook gehakt
  • 1-2 rode pepers in plakjes
  • een stukje verse gember van ongeveer 3 cm
  • 1/2 stengel citroengras fijngehakt
  • 2 kaffir-lime blaadjes
  • 400 gr rauwe grote garnalen gepeld en schoongemaakt
  • 200 gr sugarsnaps
  • 100 gr doperwten
  • 50 gr kokosroom
  • 100 ml groentebouillon of water
  • Optioneel: Thaise vissaus
  • Limoensap plus schijfjes limoen voor erbij
  • koriander blaadjes voor erbij

Instructies

  • Verhit de olie in een pan en fruit de ui, de knoflook, de gember, de peper, het citroengras en de kaffir lime blaadjes 4-5 minuten op matig vuur, tot ze zacht zijn maar nog niet verkleurd.
  • Voeg de groenten, de kokosroom en de bouillon (of water) toe. breng zachtjes aan de kook en laat 3-5 minuten doorkoken tot de groente bijna gaar is. Voeg dan de garnalen toe en kook die kort mee. Vooral de garnalen niet te lang doorkoken want dan worden ze taai en rubberig.
  • Neem de pan van het vuur en druppel er een beetje vissaus en limoensap naar smaak toe. Serveer in een kom je (bloemkool) rijst en garneer met reepjes rode peper, koriander en schijfjes limoen.

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

3 comments

  1. Avatar

    Hoi Simone,
    Ja toevallig hè! 100 recepten en wij kiezen hetzelfde gerecht uit. Ik had vrijdag foto’s gemaakt en toen zag ik dat jij het recept ook had gekozen. Even overwoog ik om een nieuw recept te maken maar ik had geen zin om naar de tuin te fietsen ;-). Mooie foto’s heb je gemaakt! En wat ziet jouw limoen er mooi uit!!
    Groetjes, Marleen

    • Simone van den Berg

      Sorry.. 😉 ja hoe kiezen we het uit zou ik bijna zeggen. Voor mij moest het iets zijn wat ik makkelijk paleo kon maken en daar sprong deze dan weer bovenuit. BOvendien was het erg lekker! Ik vond jouw foto’s juist zo lekker fris ogen! Super!

  2. Pingback: Trapani Rigatoni en Jamie Magazine 25jr.. Win mooie prijzen! | Simone's KitchenSimone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.