Jamie Oliver’s zeeduivel met pancetta
Feestelijk en makkelijk gerecht met vis
Dit is niet meteen een gerecht dat je op een doordeweekse dag zult maken. Ik heb hier zeeduivel filet gebruikt en dat was maar liefst € 18,= voor een pond. Niet iets dat je dagelijks uitgeeft maar voor een speciale gelegenheid als bijvoorbeeld kerst zou het nog wel kunnen. Zo niet dan denk ik dat het ook lekker is met een stevige moot kabeljauw,
Grappig genoeg ging mijn voorkeur ook uit naar de kabeljauw maar de vishandel had alleen maar zeeduivel! Hoe vreemd… Maar goed. Het recept komt uit het boek Kook van Jamie Oliver.
Zeeduivel gewikkeld in pancetta
Ingrediënten
- 4 stevige vis filets van 2-5 cm dik ong 200 gr per stuk
- 2 takjes rozemarijn alleen de blaadjes, fijn gesneden
- geraspte citroenschil van twee citroenen
- zwarte peper
- 16 plakjes pancetta of ontbijtspek
- 4 el mayonaise
- 2 flinke bosjes groene asperges
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200˚C. Bestrooi de visfilets met de geraspte citroenschil, rozemarijn en vers gemalen peper. Zout is niet nodig omdat het in zout spek wordt gewikkeld. Leg de plakjes ontbijtspek of pancetta op een snijplank neer en maak ze nog wat platter met de achterkant van een mes. Leg vier plakjes samen , leg er een visfilet op en rol tot het een gesloten pakketje is.
- Verhit een grote koekenpan die ook in de oven kan, doe er een beetje olie in en leg de vis in de pan met de goede kant boven. Bak voor ongeveer een minuut tot goudbruin aan de buitenkant en zet de pan dan even in de oven voor ongeveer 10-12 minuutjes. Afhankelijk van de dikte van je filets.
- Terwijl de vis in de oven staat heb je tijd om de citroen mayonaise te maken met of eigengemaakte mayo of mayonaise uit een pot. Voeg genoeg citroensap toe want de bedoeling is dat je een beetje zure mayo hebt. In combinatie met de vis en asperges is dit heerlijk. Prima als de mayonaise dunner is als je gewend bent.
- Kook of stoom de asperges en serveer met de vis en de citroen mayonaise