Deze heerlijke risotto met paddenstoelen is niet ingewikkeld om te maken en heel erg lekker. Je kunt tevens makkelijk variëren met welke groentes je hier toevoegt. Ik koos in dit geval voor broccoli en doperwten.

Risotto met paddenstoelen

Risotto met paddenstoelen

De eerste keer dat ik deze risotto met paddenstoelen maakte was ten tijde van de eerste of de tweede lockdown. Die periode dat iedereen op zoek was naar recepten die je kunt maken uit de voorraadkast. Deze makkelijke risotto past daar zeker bij. Maar ook nu is het altijd handig om een aantal recepten te hebben liggen die je snel kunt maken.

Risotto heeft nog wel eens de naam een ingewikkeld gerecht te zijn. Bij Masterchef Australië noemen ze het zelfs de “deathdish” omdat er al meer dan een deelnemer is afgevallen door een risotto te verknallen. Nu wil ik niet beweren dat risotto super eenvoudig is, maar er zit een verschil in tussen koken voor jezelf of je gezin of koken voor een restaurant. En daar gaat het bij masterchef nogal eens de mist in.

Echt niet ingewikkeld

Maar wees niet bevreesd; deze risotto met paddenstoelen is echt niet mega ingewikkeld om te maken. Je moet er gewoon even een beetje bijblijven. Of wil je dat niet maak dan eens een risotto uit de slowcooker. Heb je helemaal geen omkijken naar. Dit hier is mijn favoriete risotto. Het is makkelijk, snel en altijd lekker.

Parmezaanse kaas

Nu staat er in de ingredientenlijst parmezaanse kaas. Ik vind dat parmezaanse kaas een must is bij elke risotto maar het is natuurlijk niet verplicht. Hou je niet van kaas (wat??) dan kun je het gerust weglaten.

Ook lekker is het om na het koken een flinke klont boter toe te voegen en die even door de risotto laten smelten. Dat maakt het geheel extra romig en smeuïg.

Zonder de kaas en de boter is dit natuurlijk een vegan gerecht. Voeg je die twee toe dan heb je een vegetarisch gerecht. De keus is geheel aan jou. De risotto met paddenstoelen is hoe dan ook heerlijk!

Wil je nog meer groente in je risotto? Probeer dan eens deze risotto met bloemkoolrijst!

Risotto met paddenstoelen
Print recept Pin recept
4 van 3 stemmen

Risotto met paddenstoelen

Een lekker makkelijke risotto die je naar wens kunt aanpassen en variëren
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 30 min
Dieetsoort Vegetarisch
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gr risottorijst
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 250 ml witte wijn
  • 250 gr gemende paddenstoelen in stukjes
  • 1 stronk broccoli in roosjes gebroken
  • 100 gr doperwtjes
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 gr parmezaanse kaas om te serveren

Instructies

  • Verhit een ruime pan met de olijfolie en bak hierin de ui tot deze glazig is. Voeg de risottorijst toe en bak deze even mee tot alle korrels een beetje olie hebben. Voeg de witte wijn toe en kook deze tot alles nagenoeg verdampt is.
  • Voeg vervolgens de bouillon beetje bij beetje toe en roer af en toe om. Elke keer als de rijst bijna weer droog is voeg je opnieuw wat bouillon toe.
  • In een andere pan kook je de broccoliroosjes gaar.
  • Verhit een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen gaar en goudbruin.
  • Als de risotto bijna gaar is (dit duurt ongeveer 20 minuten) voeg je eerst de doperwten toe en laat deze even meekoken. Voeg dan de andere groentes toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de risotto met de parmezaanse kaas
Gang: Diner
Keuken: Italiaans
Trefwoord: broccoli, risotto, vegan
Dieetsoort: Vegetarisch

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 618kcal, Koolhydraten: 100g, Eiwit: 17g, Vet: 9g, Verzadigd vet: 1g, Natrium: 1089mg, Kalium: 1360mg, Vezels: 14g, Suiker: 15g, Vitamine A: 2161IU, Vitamine C: 202mg, Calcium: 130mg, Ijzer: 6mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Check ook deze risotto recepten

Delen is fijn!