Lekkere en makkelijke kikkererwten curry die je maakt met een kant- en klare pasta voor curry madras. Lekker om te serveren met rijst of bloemkoolrijst.

Kikkererwten curry

Kikkererwten curry

Ik ben dol op makkelijke eenpansgerechten. En deze kikkererwten curry is daar een goed voorbeeld van. Het oorspronkelijke recept komt uit het boek Under the walnut tree. Inmiddels is dat boek al oud en alleen nog verkrijgbaar als e-book (affiliate link) maar dit recept is wel een blijvertje.

Om het te maken heb ik wel wat aanpassingen gedaan, aangezien ik sommige ingrediënten niet in huis had. Ik gebruik een kant- en klare curry pasta voor curry madras. Lekker makkelijk én lekker pittig. Verder gaan er vooral verse ingredienten in. Spinazie, kerstomaatjes, kikkererwten uiteraard en het wordt afgemaakt met kokosmelk en de curry pasta.

Kikkererwten curry

Lekker snel

Het voordeel van een dergelijke curry is dat het lekker snel is. De ingrediënten die erin gaan hebben weinig tijd nodig en de kikkererwten curry staat daarmee binnen een minuut of 20 op tafel. Ideaal! Ik serveer het meestal met bloemkoolrijst. De hoeveelheid groente die in de curry zit is niet heel veel, dus die bloemkoolrijst is dan een welkome groente aanvulling.

Uiteraard kun je het ook met gewone rijst serveren en eenvoudig meer groente in het gerecht zelf verwerken. Je zou er goed courgette aan toe kunnen voegen maar ook aubergine zou hier wel bij passen.

Kikkererwten curry

Even lekker laten pruttelen

Voor het tot recht komen van de smaken van de curry pasta, is het wel fijn om de kikkererwten curry even te laten pruttelen. Niet te lang, de spinazie moet geslonken zijn en de schotel moet lekker gaan geuren. Dat is je teken dat het verder klaar is. Serveer het met lekker veel koriander.

Meer recepten met kikkererwten

Kikkererwten curry

Kikkererwten curry

4.50 van 2 stemmen
GangHoofdgerecht
KeukenIndiase keuken

De hoeveelheid curry madras die je gebruikt is afhankelijk van het merk. Ik gebruikte een kartonnetje met curry madras van Patak. Tegenwoordig zit dat in een pot. Check even hoeveel nog lekker is. Ga uit van ongeveer een halve pot. (80 gram)
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 20 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 1 rode chili zaadlijsten verwijderd, gesneden
  • 1 medium ui gesnipperd
  • 3 knoflook tenen gehakt
  • 3 cm verse gember geraspt
  • 400 gr kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 el olie
  • 1 zakje curry madras paste van Patak
  • 300 ml kokosmelk ongeveer
  • 75 gr spinazie gewassen en grof gesneden
  • 12 kerstomaatjes gehalveerd
  • sap van 1 limoen of naar smaak
  • snufje zout
  • Verse koriander blaadjes om te serveren

Hoe maak je de kikkererwten curry

  • Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.
  • Bak de uien, chili, knoflook en gember in de olie. Doe de curry paste erbij en roer even goed door.
  • Voeg de kokosmelk toe en roer weer tot de curry paste is 'opgelost' in de kokosmelk. Doe de kikkererwten erbij en breng zachtjes aan de kook en laat dit een paar minuten pruttelen.
  • Doe de spinazie erbij en laat het slinken. Doe de tomaatjes erbij en proef of je nog extra limoen of zout moet toevoegen.
  • Serveer met verse koriander en basmati rijst.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 742kcal | Koolhydraten: 70g | Eiwit: 24g | Vet: 45g | Verzadigd vet: 29g | Meervoudigd onverzadigd vet: 4g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 8g | Natrium: 77mg | Kalium: 1426mg | Vezels: 18g | Suiker: 15g | Vitamine A: 7828IU | Vitamine C: 74mg | Calcium: 215mg | Ijzer: 13mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.