Makkelijke kikkererwten curry (vegetarisch)
Lekkere en makkelijke kikkererwten curry die je maakt met een kant- en klare pasta voor curry madras. Lekker om te serveren met rijst of bloemkoolrijst.
Kikkererwten curry
Ik ben dol op makkelijke eenpansgerechten. En deze kikkererwten curry is daar een goed voorbeeld van. Het oorspronkelijke recept komt uit het boek Under the walnut tree. Inmiddels is dat boek al oud en alleen nog verkrijgbaar als e-book (affiliate link) maar dit recept is wel een blijvertje.
Om het te maken heb ik wel wat aanpassingen gedaan, aangezien ik sommige ingrediënten niet in huis had. Ik gebruik een kant- en klare curry pasta voor curry madras. Lekker makkelijk én lekker pittig. Verder gaan er vooral verse ingredienten in. Spinazie, kerstomaatjes, kikkererwten uiteraard en het wordt afgemaakt met kokosmelk en de curry pasta.
Lekker snel
Het voordeel van een dergelijke curry is dat het lekker snel is. De ingrediënten die erin gaan hebben weinig tijd nodig en de kikkererwten curry staat daarmee binnen een minuut of 20 op tafel. Ideaal! Ik serveer het meestal met bloemkoolrijst. De hoeveelheid groente die in de curry zit is niet heel veel, dus die bloemkoolrijst is dan een welkome groente aanvulling.
Uiteraard kun je het ook met gewone rijst serveren en eenvoudig meer groente in het gerecht zelf verwerken. Je zou er goed courgette aan toe kunnen voegen maar ook aubergine zou hier wel bij passen.
Even lekker laten pruttelen
Voor het tot recht komen van de smaken van de curry pasta, is het wel fijn om de kikkererwten curry even te laten pruttelen. Niet te lang, de spinazie moet geslonken zijn en de schotel moet lekker gaan geuren. Dat is je teken dat het verder klaar is. Serveer het met lekker veel koriander.
Meer recepten met kikkererwten
Kikkererwten curry
Ingrediënten
- 1 rode chili zaadlijsten verwijderd, gesneden
- 1 medium ui gesnipperd
- 3 knoflook tenen gehakt
- 3 cm verse gember geraspt
- 400 gr kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 1 el olie
- 1 zakje curry madras paste van Patak
- 300 ml kokosmelk ongeveer
- 75 gr spinazie gewassen en grof gesneden
- 12 kerstomaatjes gehalveerd
- sap van 1 limoen of naar smaak
- snufje zout
- Verse koriander blaadjes om te serveren
Hoe maak je de kikkererwten curry
- Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.
- Bak de uien, chili, knoflook en gember in de olie. Doe de curry paste erbij en roer even goed door.
- Voeg de kokosmelk toe en roer weer tot de curry paste is 'opgelost' in de kokosmelk. Doe de kikkererwten erbij en breng zachtjes aan de kook en laat dit een paar minuten pruttelen.
- Doe de spinazie erbij en laat het slinken. Doe de tomaatjes erbij en proef of je nog extra limoen of zout moet toevoegen.
- Serveer met verse koriander en basmati rijst.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Dat ziet er lekker uit! Ik heb toevallig afgelopen week zelf madras pasta gemaakt, zal er binnenkort Kip Madras mee maken en het recept op m’n blog zetten.
Je logo ziet er ook mooi uit, echt heel tof!
Hahaha Es, ja dat zou toch wel ideaal zijn eigenlijk he.. Maar ja, verhuizen.. je weet het zelf!.. is niet zo snel gedaan! 🙂
Super logo!
Wij waren vroeger ook vegetarisch…. En ik vind een heleboel vegetarische gerechten ook zo lekker. Maar ja, jouw parter en mijn partner zijn uit hetzelfde hout gesneden…
Dus. Wanneer verhuizen jullie deze kant op?
O je hebt hem gespot!! Wat goed.. 😉 Ja vind hem ook leuk! En nog maar een paar weekjes voor de workshop.. !
Hoi Simone, ziet er heerlijk uit!! En wat vind ik je foto’s toch altijd mooi. Kan echt niet wachten om de workshop bij je te komen volgen :)! Maar ik schrijf eigenlijk om je te zeggen dat ik je nieuwe logo super leuk vindt!!
Ciao, letizia