Simone's Kitchen

Boekreview: Oh she glows en recept kikkererwt-linzen curry

Boekreview oh she glows | simoneskitchen.nl

Als kersverse vegetarier kan ik echt wel een beetje inspiratie gebruiken. Het is gewoon even een omschakeling en dan vind ik het heerlijk om lekker te bladeren in mooie kookboeken. Ik had wel al eerder een kijkje genomen op het blog van Angela Liddon van Oh she glows, maar toen ik hoorde dat haar boek nu ook in het Nederlands uit is moest ik daar natuurlijk een exemplaar van bemachtigen.

Boekreview oh she glows | simoneskitchen.nl

Angela is vegan dus dat gaat nog net weer een stapje verder dan vegetarisch. Voor wie het niet weet: als je veganistisch eet betekent dat dat je geen enkel dierlijk product nuttigt. Dus geen vlees, vis, maar ook geen eieren, kaas, zuivel of andere producten waar dierlijke onderdelen aan te pas komen. Het boek is lekker dik en lijvig. Ik hou daar van! Het staat vol met prachtige fotografie (altijd een plus) en de recepten zijn niet al te ingewikkeld om te maken. Ik heb er inmiddels drie uitgeprobeerd gisteren en je zult er dus nog wel eentje langs zien komen.. 🙂

De enige kanttekening die ik heb bij het boek is dat de vertaling soms een beetje knullig is. Zo wordt een butternutsquash vertaald als boterpompoen in plaats van flespompoen en is een curry gerecht ineens een kerriegerecht. Dat is jammer, maar niet onoverkomelijk. Hoe dan ook is het boek een aanrader voor iedereen die meer plantaardig wil eten, vegan of vegetarisch eet. Dit recept voor een heerlijke vega curry met linzen en kikkererwten is een voorbeeld van een van de recepten uit het boek. Lekker en supersnel klaar!

Oh she glows Elke dag is uitgebracht door Unieboek Spectrum (ISBN 9789000354238) en is verkrijgbaar in de (online) winkels voor € 24,99

Boekreview oh she glows | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Linzen-kikkererwtencurry

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 190 gr linzen ongekookt
  • 250 gr kikkererwten gekookt, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 blik tomatenblokjes 400 ml
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook gesnipperd
  • 2 tl gember verse, geraspt of fijngesneden
  • 2 el rode curry paste ik gebruikte die van Koh Thai red curry paste
  • 1 el kerrie poeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 tl komijn
  • 3/4 tl zeezout of naar smaak
  • 1 tl suiker
  • 4 tl olie

Om te serveren:

  • 300 gr basmatirijst gekookt
  • koriander
  • appel-mango chutney
  •  

Instructies

  • Spoel de linzen schoon en breng in ruim kokend water aan de kook. Laat 10-15 minuten zachtjes doorkoken tot ze net gaar zijn. Giet af.
  • Verhit de olie in een flinke pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot glazig. (4-5 minuten) Roer de gember erdoor en bak deze 1-2 minuten mee.
  • Roer de currypaste, kerriepoeder, kurkuma, komijn, zout en de suiker erdoor. Draai het vuur wat hoger en bak het geheel onder regelmatig roeren 1-2 minuten tot de specerijen beginnen te geuren.
  • Roer de tomaten, kikkererwten en gekookte rode linzen erdoor. Laat de curry door en door warm worden en draai dan het vuur lager.
  • Serveer de curry met rijst, chutney en verse koriander.
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: kikkererwten, linzen, rijst

Voedingswaarde

Calorieën: 516kcal, Koolhydraten: 95g, Eiwit: 16g, Vet: 8g, Verzadigd vet: 1g, Natrium: 12mg, Kalium: 526mg, Vezels: 12g, Suiker: 6g, Vitamine A: 1214IU, Vitamine C: 4mg, Calcium: 113mg, Ijzer: 5mg

Disclaimer: Ik ontving een recensie exemplaar van het boek van de uitgever maar alle meningen zijn die van mijzelf.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

  1. Avatar

    Wat een fijn boek is het he? Kan er zo ontzettend veel inspiratie uit opdoen. Ik ben zelf geen vegan, wel vegetarisch, maar probeer wel vaak een aantal vegan-dagen per week in te plannen. Helemaal niet moeilijk met zoveel lekkere recepten om uit te proberen 🙂 Liefs, Merel

  2. Avatar

    Ziet er heerlijk uit zeg! Die zoete aardappel op de cover van het boek maakt mij ook erg nieuwsgierig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!