Boekreview: Oh she glows en recept kikkererwt-linzen curry

Boekreview oh she glows | simoneskitchen.nl

Als kersverse vegetarier kan ik echt wel een beetje inspiratie gebruiken. Het is gewoon even een omschakeling en dan vind ik het heerlijk om lekker te bladeren in mooie kookboeken. Ik had wel al eerder een kijkje genomen op het blog van Angela Liddon van Oh she glows, maar toen ik hoorde dat haar boek nu ook in het Nederlands uit is moest ik daar natuurlijk een exemplaar van bemachtigen.

Boekreview oh she glows | simoneskitchen.nl

Angela is vegan dus dat gaat nog net weer een stapje verder dan vegetarisch. Voor wie het niet weet: als je veganistisch eet betekent dat dat je geen enkel dierlijk product nuttigt. Dus geen vlees, vis, maar ook geen eieren, kaas, zuivel of andere producten waar dierlijke onderdelen aan te pas komen. Het boek is lekker dik en lijvig. Ik hou daar van! Het staat vol met prachtige fotografie (altijd een plus) en de recepten zijn niet al te ingewikkeld om te maken. Ik heb er inmiddels drie uitgeprobeerd gisteren en je zult er dus nog wel eentje langs zien komen.. 🙂

De enige kanttekening die ik heb bij het boek is dat de vertaling soms een beetje knullig is. Zo wordt een butternutsquash vertaald als boterpompoen in plaats van flespompoen en is een curry gerecht ineens een kerriegerecht. Dat is jammer, maar niet onoverkomelijk. Hoe dan ook is het boek een aanrader voor iedereen die meer plantaardig wil eten, vegan of vegetarisch eet. Dit recept voor een heerlijke vega curry met linzen en kikkererwten is een voorbeeld van een van de recepten uit het boek. Lekker en supersnel klaar!

Oh she glows Elke dag is uitgebracht door Unieboek Spectrum (ISBN 9789000354238) en is verkrijgbaar in de (online) winkels voor € 24,99

Linzen-kikkererwtencurry

Ingredients:

  • 190 gr ongekookte rode linzen
  • 250 gr gekookte kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 blik (400 ml) tomatenblokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 tl verse gember, geraspt of fijngesneden
  • 2 el rode curry paste (ik gebruikte die van Koh Thai red curry paste)
  • 1 el kerriepoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 tl komijn
  • 3/4 tl zeezout of naar smaak
  • 1 tl suiker
  • 4 tl olie
Om te serveren:
  • basmatirijst, gekookt
  • koriander
  • appel-mango chutney
 

Directions:

  1. Spoel de linzen schoon en breng in ruim kokend water aan de kook. Laat 10-15 minuten zachtjes doorkoken tot ze net gaar zijn. Giet af.
  2. Verhit de olie in een flinke pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot glazig. (4-5 minuten) Roer de gember erdoor en bak deze 1-2 minuten mee.
  3. Roer de currypaste, kerriepoeder, kurkuma, komijn, zout en de suiker erdoor. Draai het vuur wat hoger en bak het geheel onder regelmatig roeren 1-2 minuten tot de specerijen beginnen te geuren.
  4. Roer de tomaten, kikkererwten en gekookte rode linzen erdoor. Laat de curry door en door warm worden en draai dan het vuur lager.
  5. Serveer de curry met rijst, chutney en verse koriander.
In de koeling blijft de curry 4-5 dagen goed. In de vriezer ruim een maand. In de ingrediëntenlijst staat suiker, maar ik denk dat je die makkelijk weg kunt laten als je geen suiker wilt gebruiken.

Disclaimer: Ik ontving een recensie exemplaar van het boek van de uitgever maar alle meningen zijn die van mijzelf.

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

4 comments

  1. Wat een fijn boek is het he? Kan er zo ontzettend veel inspiratie uit opdoen. Ik ben zelf geen vegan, wel vegetarisch, maar probeer wel vaak een aantal vegan-dagen per week in te plannen. Helemaal niet moeilijk met zoveel lekkere recepten om uit te proberen 🙂 Liefs, Merel

  2. Ziet er heerlijk uit zeg! Die zoete aardappel op de cover van het boek maakt mij ook erg nieuwsgierig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *