Simone's Kitchen

Ananascurry – vegetarisch en lekker pittig

Ananascurry

Pittige ananascurry

Deze lekkere ananascurry is weer eens een hele andere soort curry dan je misschien gewend bent. Het is vegetarisch en door de ananas in combinatie met de rode currypasta is het lekker pittig én lekker zoet.

Om de ananascurry te maken gebruik je een hele verse ananas. Je zou het eventueel ook met ananas uit blik kunnen doen maar als je je handen op een verse kunt krijgen, dan zeker dat gebruiken. Wist je trouwens dat je heel makkelijk kunt checken of een ananas rijp is?

Rijp of niet rijp

Hiervoor neem je een grote ananas en je trekt – niet al te hard – aan een van de bladeren aan de bovenkant. Als het blad makkelijk los laat is de ananas rijp. Overigens ruik je dat meestal ook. Een rijpe ananas heeft die heerlijke ananas geur. Kan eigenlijk niet missen.

Ananascurry

Rustig laten pruttelen

Om de smaken van de ananascurry goed in te laten trekken laat je het even lekker pruttelen. Het is klaar in 30 minuten maar je kunt het zeker nog wel wat langer laten koken. Ik heb deze curry nog niet eerder in een slowcooker gemaakt, maar ik denk maar zo dat de smaken dan misschien nog lekkerder worden. Ga ik binnenkort eens proberen.

Serveren met bloemkoolrijst

De ananascurry serveer ik graag met bloemkoolrijst. Die kun je desgewenst even kort opbakken met misschien nog een klein beetje kruiden, peper en zout. Je kunt het ook rauw erbij serveren. Of je kunt gewone rijst gebruiken. Dat kan natuurlijk ook.

De ananascurry is vegetarisch, maar je kunt het ook aanpassen naar eigen wens. Stukjes krokant uitgebakken kip passen hier heel goed bij bijvoorbeeld. En de curry zou ook niet misstaan met een lekker stukje gebakken vis ernaast. Kortom het is makkelijk aan te passen naar wens.

Wil je de curry pittiger? Voeg dan meer rode currypasta toe. Er zit overigens ook veel verschil in de pittigheidsgraad van de verschillende currypasta’s. Zo is die van Koh Thai bijvoorbeeld vrij mild. Koop je een rode currypasta in de toko dan zijn die over het algemeen vele malen heter.

Voor dit recept ga ik uit van een pittige rode currypasta.

Ananascurry
Print recept Pin recept
5 van 2 stemmen

Ananascurry

Deze lekkere vegetarische curry heeft weinig extra nodig, maar is ook lekker met krokant uitgebakken stukjes kip erbij.
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ananas schoongemaakt en in blokjes gesneden
  • 1 el kokosolie
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 2 el rode curry pasta
  • 1 blik kokosmelk 400ml
  • 1-2 tl arrowroot
  • 1 lente-ui

Instructies

  • Verhit een grote koekenpan met wat kokosolie en fruit hierin de ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe en de paprikablokjes en bak deze mee tot ze gaar zijn.
  • Voeg de currypasta toe en roer even los.
  • Voeg nu de ananasblokjes toe en de kokosmelk en laat het geheel een minuut of 10 rustig koken. Is het mengsel te dun? Voeg dan wat arrowroot toe om het in te dikken.
  • Serveer de ananascurry met lente-ui en bloemkoolrijst.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Vegetarisch
Trefwoord: ananas

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 375kcal, Koolhydraten: 39g, Eiwit: 4g, Vet: 26g, Verzadigd vet: 22g, Meervoudigd onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g, Natrium: 18mg, Kalium: 584mg, Vezels: 5g, Suiker: 25g, Vitamine A: 2275IU, Vitamine C: 151mg, Calcium: 72mg, Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.