Ananascurry – vegetarisch en lekker pittig
Pittige ananascurry
Deze lekkere ananascurry is weer eens een hele andere soort curry dan je misschien gewend bent. Het is vegetarisch en door de ananas in combinatie met de rode currypasta is het lekker pittig én lekker zoet.
Om de ananascurry te maken gebruik je een hele verse ananas. Je zou het eventueel ook met ananas uit blik kunnen doen maar als je je handen op een verse kunt krijgen, dan zeker dat gebruiken. Wist je trouwens dat je heel makkelijk kunt checken of een ananas rijp is?
Rijp of niet rijp
Hiervoor neem je een grote ananas en je trekt – niet al te hard – aan een van de bladeren aan de bovenkant. Als het blad makkelijk los laat is de ananas rijp. Overigens ruik je dat meestal ook. Een rijpe ananas heeft die heerlijke ananas geur. Kan eigenlijk niet missen.
Rustig laten pruttelen
Om de smaken van de ananascurry goed in te laten trekken laat je het even lekker pruttelen. Het is klaar in 30 minuten maar je kunt het zeker nog wel wat langer laten koken. Ik heb deze curry nog niet eerder in een slowcooker gemaakt, maar ik denk maar zo dat de smaken dan misschien nog lekkerder worden. Ga ik binnenkort eens proberen.
Serveren met bloemkoolrijst
De ananascurry serveer ik graag met bloemkoolrijst. Die kun je desgewenst even kort opbakken met misschien nog een klein beetje kruiden, peper en zout. Je kunt het ook rauw erbij serveren. Of je kunt gewone rijst gebruiken. Dat kan natuurlijk ook.
De ananascurry is vegetarisch, maar je kunt het ook aanpassen naar eigen wens. Stukjes krokant uitgebakken kip passen hier heel goed bij bijvoorbeeld. En de curry zou ook niet misstaan met een lekker stukje gebakken vis ernaast. Kortom het is makkelijk aan te passen naar wens.
Wil je de curry pittiger? Voeg dan meer rode currypasta toe. Er zit overigens ook veel verschil in de pittigheidsgraad van de verschillende currypasta’s. Zo is die van Koh Thai bijvoorbeeld vrij mild. Koop je een rode currypasta in de toko dan zijn die over het algemeen vele malen heter.
Voor dit recept ga ik uit van een pittige rode currypasta.
Ananascurry
Ingrediënten
Instructies
- Verhit een grote koekenpan met wat kokosolie en fruit hierin de ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe en de paprikablokjes en bak deze mee tot ze gaar zijn.
- Voeg de currypasta toe en roer even los.
- Voeg nu de ananasblokjes toe en de kokosmelk en laat het geheel een minuut of 10 rustig koken. Is het mengsel te dun? Voeg dan wat arrowroot toe om het in te dikken.
- Serveer de ananascurry met lente-ui en bloemkoolrijst.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Heerlijk! Volgende keer voeg ik garnalen toe.
Lijkt me een prima toevoeging inderdaad!
Recepten probeerde ik, geweldig.