Ben je op zoek naar een lekker en verrassend vegetarisch gerecht? Dan zit je met deze jackfruit taco’s absoluut goed.

Jackfruit taco's

Bedankt!

Voordat ik me stort op deze jackfruit taco’s wil ik even iedereen bedanken die massaal gereageerd heeft op mijn bericht van afgelopen week dat Tom en ik uit elkaar gaan.

Tom stond op de markt en werd overladen met smsjes en bij mij ging het al niet anders… Heel lief en bedankt allemaal voor het meeleven!

Over naar de jackfruit taco’s

Deze jackfruit taco’s dan… Sinds ik voor de allereerste keer jackfruit probeerde ergens in januari vorig jaar ben ik hooked aan deze makkelijke vrucht. Ik maakte er al eens springrolls met jackfruit van en deze fantastische pulled jackfruit burgers. Echt enorm veelzijdig deze gekke vrucht.

Het grappige is dat de jackfruit, als je er zo een stukje van zou eten, eigenlijk helemaal niet lekker is. Maar doordat het zo neutraal is en allerlei smaken goed opneemt kun je er enorm veel mee doen.

Wat wel belangrijk is bij het gebruik van jackfruit is dat je ze even goed afspoelt voor gebruik. Doe je dat niet dan krijg je wat mee van die zurige smaak van de oplossing waarin het bewaard wordt. Dat is niet zo lekker. Alhoewel je het meeste wel weg kookt, is even afspoelen de betere oplossing. Afspoelen en dan even goed laten uitlekken.

Lekker makkelijk

Het maken van de jackfruit taco’s is echt super makkelijk om te doen en gegarandeerd een succes. Om de jackfruit taco’s te maken begin je uiteraard met de jackfruit zelf. Ik bak deze eenvoudig in een koekenpan om op die manier alle stukjes gaar te koken. Als de jackfruit aan het garen is kun je na een minuut of 10 de stukjes uit elkaar drukken met een lepel of een vork. Sommige mensen verwijderen de wat hardere stukjes (de puntjes) van de jackfruit, maar ik laat die eraan zitten. Ik heb daar nog nooit een nadelig effect van ondervonden.

Als je die ook wat langer laat bakken kun je ook die prima uit elkaar halen. Je mengt dit keer de jackfruit met witte bonen wat het een extra romig effect geeft. Qua smaakmakers gebruik ik mosterd en mierikswortel waardoor het ook meteen lekker pittig wordt.

Jackfruit taco

Jackfruit taco’s

5 van 1 stem
GangHoofdgerecht
KeukenMexicaans

Een heerlijke vegetarische taco die je maakt met jackfruit en witte bonen. Maak het vegan door de mayonaise te vervangen voor veganaise.
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 30 minuten
totaal 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 kleine soft taco’s
  • 1 blik young jackfruit
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl zout
  • ½ tl peper
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 175 gr witte bonen uit een blik
  • 3 el mayonaise
  • 1,5 tl mierikswortel geraspt uit een potje
  • 1-2 tl pittige mosterd zoals dijon
  • Peper en zout
  • Sap van ½ limoen

Om te serveren

  • Sla
  • Geraspte wortel
  • Bosuitjes
  • Eventueel ook lekker met een knapperig nootje eroverheen!

  • Spoel de jackfruit af en laat even uitlekken. Neem een koekenpan en verhit hierin de olijfolie. Bak de knoflook even aan. Voeg de jackfruit toe en bak deze in de pan. Doe een deksel op de pan en laat op laag vuur gaar stoven. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten. Je moet de stukjes met een vork uit elkaar kunnen drukken.
  • Spoel de witte bonen af en doe over in een kom. Prak deze met een vork klein en voeg vervolgens de mierikswortel, mayonaise en de mosterd toe. Breng op smaak met zout en peper en sap van een halve limoen.
  • Als de jackfruit klaar is laat je het even afkoelen en haal met een vork goed uit elkaar. Meng dit met de bonen en roer door elkaar.
  • In elke taco doe je wat sla, vervolgens je jackfruit mengsel en dit eindig je met wortel en bosuitjes.
  • Serveer met een limoenschijfje

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 221kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwit: 5g | Vet: 14g | Verzadigd vet: 2g | Cholesterol: 4mg | Natrium: 148mg | Kalium: 198mg | Vezels: 5g | Suiker: 1g | Vitamine C: 1mg | Calcium: 42mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.