Simone's Kitchen

Heerlijke en makkelijke jackfruit taco’s

Bedankt!

Voordat ik me stort op deze jackfruit taco’s wil ik even iedereen bedanken die massaal gereageerd heeft op mijn bericht van afgelopen week dat Tom en ik uit elkaar gaan.

Tom stond op de markt en werd overladen met smsjes en bij mij ging het al niet anders… Heel lief en bedankt allemaal voor het meeleven!

Over naar de jackfruit taco’s

Deze jackfruit taco’s dan… Sinds ik voor de allereerste keer jackfruit probeerde ergens in januari vorig jaar ben ik hooked aan deze makkelijke vrucht. Ik maakte er al eens springrolls met jackfruit van en deze fantastische pulled jackfruit burgers. Echt enorm veelzijdig deze gekke vrucht.

Het grappige is dat de jackfruit, als je er zo een stukje van zou eten, eigenlijk helemaal niet lekker is. Maar doordat het zo neutraal is en allerlei smaken goed opneemt kun je er enorm veel mee doen.

Wat wel belangrijk is bij het gebruik van jackfruit is dat je ze even goed afspoelt voor gebruik.

Doe je dat niet dan krijg je wat mee van die zurige smaak van de oplossing waarin het bewaard wordt. Dat is niet zo lekker. Alhoewel je het meeste wel wegkookt, is even afspoelen de betere oplossing.

Lekker makkelijk

Het maken van de jackfruit taco’s is echt super makkelijk om te doen en gegarandeerd een succes.

Regen

Wat een idioot weer is het trouwens; ik heb net mijn tuintafel in de beits gezet want vanmorgen was het prachtig weer. Nog geen twee uur later (en nee die beits is nog niet droog dus) giet het ineens! Lekker dan weer… Dat hadden we niet afgesproken.

Jackfruit taco
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Jackfruit taco’s

Bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 kleine soft taco’s
  • 1 blik young jackfruit
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl zout
  • ½ tl peper
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 175 gr witte bonen uit een blik
  • 3 el mayonaise
  • 1,5 tl mierikswortel geraspt uit een potje
  • 1-2 tl pittige mosterd zoals dijon
  • Peper en zout
  • Sap van ½ limoen

Om te serveren

  • Sla
  • Geraspte wortel
  • Bosuitjes
  • Eventueel ook lekker met een knapperig nootje eroverheen!

Instructies

  • Spoel de jackfruit af en laat even uitlekken. Neem een koekenpan en verhit hierin de olijfolie. Bak de knoflook even aan. Voeg de jackfruit toe en bak deze in de pan. Doe een deksel op de pan en laat op laag vuur gaar stoven. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten. Je moet de stukjes met een vork uit elkaar kunnen drukken.
  • Spoel de witte bonen af en doe over in een kom. Prak deze met een vork klein en voeg vervolgens de mierikswortel en de mosterd toe. Breng op smaak met zout en peper en sap van een halve limoen.
  • Als de jackfruit klaar is laat je het even afkoelen en haal met een vork goed uit elkaar. Meng dit met de bonen en roer door elkaar.
  • In elke taco doe je wat sla, vervolgens je jackfruit mengsel en dit eindig je met wortel en bosuitjes.
  • Serveer met een limoenschijfje
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: jackfruit, taco

Voedingswaarde

Calorieën: 221kcal, Koolhydraten: 20g, Eiwit: 5g, Vet: 14g, Verzadigd vet: 2g, Cholesterol: 4mg, Natrium: 148mg, Kalium: 198mg, Vezels: 5g, Suiker: 1g, Vitamine C: 1mg, Calcium: 42mg, Ijzer: 1mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.