Simone's Kitchen

Persoonlijk – single na je 50e..

Het is weer eens tijd voor een persoonlijke update. Sommigen hebben het al voorbij zien komen op Instagram, maar ik wilde het hier ook vertellen. Ook omdat veel mensen Tom en mij als een soort eenheid zien. 🙂

Tom zit druk in ‘hoe en wat in het Thais’ te bladeren… 😉

Na 28 jaar

Maar een aantal maanden geleden hebben we besloten om na 28 jaar samen een punt te zetten achter onze relatie. Eerlijk gezegd iets waar ik nooit echt rekening mee had gehouden. Het is ook niet een beslissing die we in een weekje hebben genomen en nee, het heeft niets te maken met de beperking van bewegingsvrijheid die we momenteel ondergaan. Haha.. De beslissing is al van voor corona. Dat even voor de goede orde.

De details zijn niet belangrijk, maar in grote lijnen komt het erop neer dat we uit elkaar gegroeid zijn. We zijn nog steeds goede vrienden en dat willen we ook blijven. Nog een reden te meer om uiteindelijk te kiezen om elk onze eigen weg te gaan.

Beter nu dan wachten tot we elkaar de hersens inslaan. Dat zou eeuwig zonde zijn, want we hebben echt een toptijd gehad.

Administratie

Uit elkaar gaan na zoveel tijd is vooral een hele grote administratieve rompslomp. Behalve dat het emotioneel is, moet je er ook goed over nadenken wat verstandig is en hoe we er allebei het beste uit komen. Behalve een lange historie hebben we ook een bedrijf samen. Dus man, wat een gedoe allemaal.

Tom heeft inmiddels een fijn appartement gevonden en nu die hypotheek nog. Dan kunnen we pas echt beginnen met verwerken en opnieuw beginnen. Ik blijf in het huis wonen, maar dat betekent ook dat ik Tom moet uitkopen. Anyway, genoeg gedoe…

Maar we hebben geen ruzie en gunnen elkaar allebei het beste en dat is fijn. Alles gaat in goed overleg, ook al is het af en toe raar en onwerkelijk ook.

Single

En dan ben je dus ineens weer single… Hoe gek is dat eigenlijk? Heel lekker ook wel aan de ene kant, maar aan de andere kant ook eng. We gaan allebei een onzekere tijd tegemoet, maar ook hier komen we wel weer uit. We staan allebei voor de volle 100% (ok, soms voor 95%) achter onze beslissing dus ook dit gaan we fiksen.

Op deze foto hadden we al besloten om uit elkaar te gaan… Haha

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

11 comments

 1. Ik ken jullie beiden niet maar wens jullie wel heel veel sterkte met het verwerken van jullie scheiding.

 2. Ik wens jullie beide alle wijsheid en kracht toe om deze grote verandering in goede banen te leiden.
  Knap van je om het met ons te delen, want heel veel mensen maken dit mee zonder er open over te kunnen praten.
  Zorg goed voor jezelf.

 3. Ik wil jullie beide heel veel sterkte wensen met het verwerken van jullie scheiding.
  Het is nooit leuk, ook niet als je als vrienden uit elkaar gaat je hebt toch een lang verleden samen. Veel wijsheid en liefde voor de toekomst.

 4. En even ben je weer 18. Onzekerheid. Stiekum nadenken over een leuke opvolger. En de deur staat open. Alles kan en mag. Veel geluk. 

 5. Geen fijn besluit, maar zoals je zelf zegt, een goed besluit. Dit kom je ook te boven, en over een tijdje ben je blij met elkaar als goede vrienden.
  Veel sterkte, hou je taai.
  Toos de Leeuw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.