Zoete aardappelbowl met kikkererwten
Zoete aardappelbowl met kikkererwten
Het is weer maandag! En deze heerlijke zoete aardappelbowl met kikkererwten is een goed begin van de week. De bowl is vegan, dus dat kun je zo laten, maar wil je het paleo maken vervang de kikkererwten dan door kip.
Spannende week
Het wordt een spannende week deze week met weer een nieuwe persconferentie morgen. Gaan we in volledige lockdown? Nieuwe intelligente lockdown? Of wat worden de nieuwe maatregelen?
Het is lastig. Ik probeer om in ieder geval niet elke dag naar het nieuws te kijken, want – zoals velen met mij – ik word echt niet vrolijk van het nieuws over corona. Ik volg alle regels, blijf zoveel mogelijk thuis en draag overal een mondkapje enzovoort. We kennen de regels inmiddels allemaal wel.
En toch gaat het niet goed. Anyway, jullie komen hier ongetwijfeld niet om mijn corona frustraties te horen, maar jullie komen om deze heerlijke zoete aardappelbowl met kikkererwten te maken.
Vegan aardappelbowl
De zoete aardappelbowl met kikkererwten is vegan. Maar wil je liever geen peulvruchten eten dan kun je die goed vervangen door bijvoorbeeld krokant uitgebakken kip. Of spekjes. Of vul het aan met meer groente. Je kunt wat paprika erdoor doen bijvoorbeeld. De mogelijkheden met deze zoete aardappelbowl zijn best groot.
Snelle lunch
Het is handig om alvast wat zoete aardappel gekookt bij de hand te hebben voor dit soort gerechten. Heb je die dan is het een kwestie van de ingrediënten bij elkaar doen en je hebt een snelle en voedzame lunch. Het is ook makkelijk om mee te nemen voor onderweg of als je naar je werk gaat.
Voor zover er nog mensen zijn die niet vanuit huis werken. Dat zijn er denk ik nog best wel veel, maar in dat geval kun je het dus goed meenemen.
Ben je fan van dit soort zoete aardappelgerechten probeer dan zeker ook eens deze zoete aardappelbowl.
Zoete aardappelbowl met kikkererwten
Ingrediënten
- 2 zoete aardappels geschild en in blokjes gesneden
- 1 blikje kikkererwten afgespoeld (klein blikje!)
- 75 gr gemengde sla
- 1 tl cayenne peper
- Peper en zout
- 1-2 el olijfolie
Dressing:
- 3 el veganaise
- 20 gr platte peterselie
- 2 el olijfolie
- Sap van ½ citroen
- Zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Verdeel de zoete aardappelblokjes over een bakplaat en strooi hier de kikkererwten overheen. Verdeel de cayennepeper erover (voeg meer of minder toe naar smaak) en peper en zout.
- Zet in de oven en rooster voor ongeveer 25 minuten.
- Maak ondertussen de dressing door de ingrediënten in het bakje van een staafmixer fijn te malen tot je een lichtgroene dressing hebt. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de zoete aardappel en kikkererwten over twee kommen en serveer met gemengde sla en de dressing.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.