Deze lekkere en makkelijke zoete aardappelbowl maak je met kikkererwten en een lekkere groene dressing. De dressing maak je met veganaise en is daarom vegan.

Zoete aardappelbowl

Zoete aardappelbowl met kikkererwten

Het is weer maandag! En deze heerlijke zoete aardappelbowl met kikkererwten is een goed begin van de week. De bowl is vegan, dus dat kun je zo laten, maar wil je het paleo maken vervang de kikkererwten dan door kip.

Makkelijk

Dit soort gerechten vind ik altijd ideaal en maak ik graag en veel. Het leuke van allerlei ingredienten in een bowl doen is dat het er meteen gezellig uitziet. Zo maak ik vaak een scrambled egg bowl. Een gewoon bord met scrambled eggs ziet er niet perse sexy uit, maar stop je het in een bowl met tomaatjes en meer van dat soort lekkers, dan is het ineens een heel ander verhaal!

Vegan aardappelbowl

De zoete aardappelbowl met kikkererwten is vegan. Maar wil je liever geen peulvruchten eten dan kun je die goed vervangen door bijvoorbeeld krokant uitgebakken kip. Of spekjes. Of vul het aan met meer groente. Je kunt wat paprika erdoor doen bijvoorbeeld. De mogelijkheden met deze zoete aardappelbowl zijn best groot. Behalve sla kun je het ook goed aanvullen met lekker wat spinazie.

Snelle lunch

Het is handig om alvast wat zoete aardappel gekookt bij de hand te hebben voor dit soort gerechten. Heb je die dan is het een kwestie van de ingrediënten bij elkaar doen en je hebt een snelle en voedzame lunch. Het is ook makkelijk om mee te nemen voor onderweg of als je naar je werk gaat.

Voor zover er nog mensen zijn die niet vanuit huis werken. Dat zijn er denk ik nog best wel veel, maar in dat geval kun je het dus goed meenemen.

Ben je fan van dit soort zoete aardappelgerechten probeer dan zeker ook eens deze zoete aardappelbowl.

Mealprep

Hou jij ervan om op zondag (of wat voor dag van de week dan ook) de nodige maaltijden voor te bereiden voor de rest van de week? Dan is dit ook een ideale mealprep maaltijd. Hiervoor bereid je de bowl zo goed als helemaal voor. Het enige wat je doet is de sla apart houden en de dressing apart houden. De ingredienten kun je in de koeling een paar dagen goed houden mits je ze apart bewaard. Neem het zo mee en ter plekke zet je dan je zoete aardappelbowl met kikkererwten in elkaar.

Zoete aardappelbowl

Zoete aardappelbowl met kikkererwten

4.50 van 2 stemmen
GangMaaltijdsalade
KeukenHollandse keuken

Deze zoete aardappelbowl is vegan maar kan desgewenst makkelijk aangepast worden naar wens. Lekker met kikkererwten maar kan zeker ook met stukjes uitgebakken kip of spekjes.
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 30 minuten
totaal 30 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels geschild en in blokjes gesneden
  • 1 blikje kikkererwten afgespoeld (klein blikje!)
  • 75 gr gemengde sla
  • 1 tl cayenne peper
  • Peper en zout
  • 1-2 el olijfolie

Dressing:

  • 3 el veganaise
  • 20 gr platte peterselie
  • 2 el olijfolie
  • Sap van ½ citroen
  • Zout en peper

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Verdeel de zoete aardappelblokjes over een bakplaat en strooi hier de kikkererwten overheen. Verdeel de cayennepeper erover (voeg meer of minder toe naar smaak) en peper en zout.
  • Zet in de oven en rooster voor ongeveer 25 minuten.
  • Maak ondertussen de dressing door de ingrediënten in het bakje van een staafmixer fijn te malen tot je een lichtgroene dressing hebt. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de zoete aardappel en kikkererwten over twee kommen en serveer met gemengde sla en de dressing.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 691kcal | Koolhydraten: 77g | Eiwit: 13g | Vet: 38g | Verzadigd vet: 5g | Natrium: 268mg | Kalium: 1199mg | Vezels: 15g | Suiker: 15g | Vitamine A: 36083IU | Vitamine C: 24mg | Calcium: 146mg | Ijzer: 5mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.