Risotto heeft de naam om een moeilijk gerecht te zijn. En toegegeven dat er van alles mis kan gaan als je het zelf gaat maken; echt moeilijk is het niet. Als je er wat tijd voor neemt en goed in de gaten houdt hoe het met je rijst gaat kun je gegarandeerd een lekkere risotto op tafel zetten. En lukt het nou echt niet met die rijst? Maak dan gewoon eens een bloemkoolrisotto. Dat kan helemaal niet fout gaan! Hier zet ik mijn 7 favoriete risotto’s voor je op een rij. Van vegetarisch tot bloemkool en broccolirisotto.

Risotto met bloemkool

Deze risotto met bloemkool is natuurlijk niet te verwarren met bloemkoolrisotto. In dit geval gebruik je gewone arborio of carnaroli rijst en je serveert dit met geroosterde bloemkool en lekker veel geitenkaas. Een heerlijke vegetarische variant!

Risotto met bloemkool

Risotto uit de oven

Een makkelijke versie is om het in een ovenbestendige pan te zetten, goed af te dekken en de oven het werk te laten doen. Hoe je dat doet zie je in dit recept voor risotto uit de oven.

Risotto uit de oven | simoneskitchen.nl

Risotto met paddenstoelen

Risotto en paddenstoelen zijn een match made in heaven. Dit eenvoudige recept voor een paddenstoelrisotto is dan ook een heerlijke om mee te beginnen.

Risotto met paddenstoelen

Venkelrisotto met zalm

Dit risotto recept maakte ik alweer een hele tijd geleden. De venkelrisotto met zalm is bij uitstek geschikt om te maken in de zomer. Het anijsachtige van de venkel in combinatie met gerookte zalm is heerlijk!

Venkelrisotto

Bloemkoolrisotto met gerookte makreel

Om dan nog maar even bij de vis te blijven. Dit risotto recept maak ik met bloemkoolrisotto met gerookte makreel. Lekker en door de bloemkool heb je meteen een flinke hoeveelheid groente te pakken. Heel eerlijk lijkt het in structuur natuurlijk totaal niet op echte risotto. Maak ook zeker niet de fout om de bloemkool net zo lang te koken want dan wordt het een papperig geheel.

Risotto met gerookte makreel

Groene broccolirisotto met kip en boerenkool

Nog zo’n risotto recept zonder rijst is deze lekker groene broccolirisotto. Ik combineer dat met kip en boerenkool. Eigenlijk is het natuurlijk gewoon een heel lekker groente gerecht, wat lijkt op risotto. Maar hoe je het ook noemt, lekker is het zeker.

Groene kiprisotto

Bloemkoolrisotto met groene asperges

En last but not least in de lijst met risotto recepten hier een heerlijk recept voor bloemkoolrisotto met groene asperges.

Bloemkoolrisotto met asperges

Delen is fijn!