Simone's Kitchen

Sandwich gegrilde kip en avocado

Kip sandwich met avocado | simoneskitchen.nl

Ik ben gek op een lekkere boterham met kaas. Met lekkere kaas dan welteverstaan. Niet van die slappe plastic rommel die je soms tegenkomt. Maar eigenlijk maken we te weinig werk van een sandwich. Dus heb ik me voorgenomen om vaker lekkere variaties te maken op mijn brood.

Natuurlijk doe je dat dan niet op een slap casino wit (of iets wat daarop lijkt) maar gebruik je fijn zuurdesembrood of ander ambachtelijk gebakken brood. Zelfgebakken is nog beter natuurlijk, maar daar heb ik meestal geen geduld voor. Dus koop ik lekker brood bij de bakker.

Kipsandwich | simoneskitchen.nl

Ondertussen zijn we hier ook de nodige plannen aan het smeden voor leuke evenementen in de nabije toekomst. Te beginnen met een aantal workshops. De eerste is een workshop vis fileren. Je kunt je nu al opgeven hier maar binnenkort doen we een testsessie en daarna zal ik hier een verslag maken zodat je kunt zien wat je te verwachten staat. Maar het wordt leuk en vooral leerzaam.

Ik ben ook druk bezig met het opzetten van de online workshop foodfotografie & styling. Het systeem staat al klaar en de invulling is voor een groot gedeelte al gedaan, maar de puntjes moeten nog op de i, voorbeeld foto’s moeten nog geschoten worden, tekst geschreven. De workshop is uitgebreid en is een goede aanvulling op onze live workshop. Denk ik.. 🙂 Meer daarover later!

20170130-_W6A6989

Voor nu deze lekkere sandwich met pesto, kip en avocado. Gouden combinatie natuurlijk en heerlijk voor drukke dagen als je toch even wat meer vulling wilt dan die boterham met kaas!

Kipsandwich met avocado
Voorbereiding
10 min
Totale tijd
10 min
 
Soort: Sandwich
Keyword: avocado, kip
Servings: 4 porties
Ingredienten
  • 300 gr kipfilet
  • zout
  • peper
  • 2 avocado rijpe
  • 1 potje pesto
  • tuinkers
  • 2 el pijnboompitten geroosterd
  • 4 sneden lekker brood
Instructies
  1. Snij de kipfilet in de breedte in plakken. Kruid deze naar smaak alleen met zout en peper of gebruik een kruidenmengsel naar keuze.
  2. Gril de kip tot gaar en goudbruin. Leg even opzij.
  3. Besmeer je brood royaal met de pesto, leg hier de plakken gegrilde kip op en eindig met avocado in plakjes. Bestrooi met de tuinkers en pijnboompitjes en eet meteen.

 

Delen is fijn!

2 comments

  1. Avatar

    Ziet er heerlijk uit! Bij mij valt – gek genoeg – (en jammer genoeg) alleen zuurdesem brood vaak juist niet goed. Enorm balen, want ben er dol op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos