Kip sandwich met avocado | simoneskitchen.nl

Ik ben gek op een lekkere boterham met kaas. Met lekkere kaas dan welteverstaan. Niet van die slappe plastic rommel die je soms tegenkomt. Maar eigenlijk maken we te weinig werk van een sandwich. Dus heb ik me voorgenomen om vaker lekkere variaties te maken op mijn brood.

Natuurlijk doe je dat dan niet op een slap casino wit (of iets wat daarop lijkt) maar gebruik je fijn zuurdesembrood of ander ambachtelijk gebakken brood. Zelfgebakken is nog beter natuurlijk, maar daar heb ik meestal geen geduld voor. Dus koop ik lekker brood bij de bakker.

Kipsandwich | simoneskitchen.nl

Ondertussen zijn we hier ook de nodige plannen aan het smeden voor leuke evenementen in de nabije toekomst. Te beginnen met een aantal workshops. De eerste is een workshop vis fileren. Je kunt je nu al opgeven hier maar binnenkort doen we een testsessie en daarna zal ik hier een verslag maken zodat je kunt zien wat je te verwachten staat. Maar het wordt leuk en vooral leerzaam.

Ik ben ook druk bezig met het opzetten van de online workshop foodfotografie & styling. Het systeem staat al klaar en de invulling is voor een groot gedeelte al gedaan, maar de puntjes moeten nog op de i, voorbeeld foto’s moeten nog geschoten worden, tekst geschreven. De workshop is uitgebreid en is een goede aanvulling op onze live workshop. Denk ik.. 🙂 Meer daarover later!

20170130-_W6A6989

Voor nu deze lekkere sandwich met pesto, kip en avocado. Gouden combinatie natuurlijk en heerlijk voor drukke dagen als je toch even wat meer vulling wilt dan die boterham met kaas!

Kip sandwich met avocado | simoneskitchen.nl

Kipsandwich met avocado

Nog geen review
GangSandwich

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

4 porties

Ingrediënten

  • 300 gr kipfilet
  • zout
  • peper
  • 2 avocado rijpe
  • 1 potje pesto
  • tuinkers
  • 2 el pijnboompitten geroosterd
  • 4 sneden lekker brood

  • Snij de kipfilet in de breedte in plakken. Kruid deze naar smaak alleen met zout en peper of gebruik een kruidenmengsel naar keuze.
  • Gril de kip tot gaar en goudbruin. Leg even opzij.
  • Besmeer je brood royaal met de pesto, leg hier de plakken gegrilde kip op en eindig met avocado in plakjes. Bestrooi met de tuinkers en pijnboompitjes en eet meteen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 435kcal | Koolhydraten: 26g | Eiwit: 22g | Vet: 28g | Verzadigd vet: 4g | Cholesterol: 50mg | Natrium: 462mg | Kalium: 848mg | Vezels: 9g | Suiker: 3g | Vitamine A: 547IU | Vitamine C: 11mg | Calcium: 69mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.