Simone's Kitchen

Meloensalade met gegrilde kip

Meloensalade met geroosterde kip

Meloensalade met gegrilde kip

Dit is natuurlijk bij uitstek een zomers gerechtje. Een lekkere meloensalade met een lekker stukje gegrilde kip erop. Ik weet dat het nog aan de vroege kant is, maar het is waarschijnlijk een teken dat ik toe ben aan de zomer.

Terwijl je dit leest ben ik een weekje op vakantie. Noodgedwongen in Nederland, aangezien we eigenlijk een vakantie op Curacao hadden gepland. Maar we weten allemaal wel hoe het daar op dit moment gaat. Niet zo goed dus. Ik word er af en toe echt wel heel moedeloos van hoor. Ik probeer om het me niet te laten beïnvloeden maar je ontkomt er bijna niet aan. Het is corona voor en na. Ik ben al gestopt met elke dag naar het nieuws te kijken. Want daar word ik ook niet blij van.

Noem het maar een struisvogelpolitiek. I don’t care. Dus ik kijk nu vooral uit naar het begin van de zomer. Of van de lente. Ik tik dit iets eerder dus wellicht is het momenteel wel prachtig weer. En kun je deze lekkere meloensalade met kip gewoon eten in de tuin.

Toe aan de zon

Ik ben dus – net als heel Nederland – toe aan de zon. Lekker een beetje vitamine D tanken. Weer eens een terrasje pakken hopelijk. Uit eten. Met vrienden buiten in de tuin. You name it…

Maar goed, voor nu kan ik je alvast blij maken met deze heerlijke meloensalade met gegrilde kip. Wellicht kun je die kip zelfs wel op de barbecue klaarmaken. Hoe fijn zou dat zijn? Ik blijf duimen.

Meloensalade met geroosterde kip
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Gegrilde kipsalade met meloen

Bereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 15 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr kipfilet of kipdij in de lengte in dunne repen gesneden of platgeslagen
  • ½ meloen in bolletjes
  • 2 el peterselie fijn gehakt
  • 1 el muntblaadjes fijn gehakt
  • Veldsla

Dressing:

  • 2 el azijn
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl honing
  • 2 el olijfolie

Instructies

  • Verhit een grilpan en bestrooi de kipfilet met peper en zout. Bestrijk ze licht met een kwastje met olijfolie. Gril de stukken kip gaar.
  • Maak ondertussen de salade door de meloenbolletjes te mengen met de munt en peterselie. Leg op een bord en meng er wat van de veldsla doorheen. Snij de kip in plakken en leg op de salade.
  • Doe er wat van de dressing overheen of geef het ernaast.
Gang: Salade
Trefwoord: kip, meloen

Voedingswaarde

Calorieën: 439kcal, Koolhydraten: 12g, Eiwit: 20g, Vet: 35g, Verzadigd vet: 7g, Transvet: 1g, Cholesterol: 78mg, Natrium: 142mg, Kalium: 475mg, Vezels: 2g, Suiker: 11g, Vitamine A: 5572IU, Vitamine C: 28mg, Calcium: 45mg, Ijzer: 2mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.