Meloensalade met geroosterde kip

Meloensalade met gegrilde kip

Dit is natuurlijk bij uitstek een zomers gerechtje. Een lekkere meloensalade met een lekker stukje gegrilde kip erop. Ik weet dat het nog aan de vroege kant is, maar het is waarschijnlijk een teken dat ik toe ben aan de zomer.

Terwijl je dit leest ben ik een weekje op vakantie. Noodgedwongen in Nederland, aangezien we eigenlijk een vakantie op Curacao hadden gepland. Maar we weten allemaal wel hoe het daar op dit moment gaat. Niet zo goed dus. Ik word er af en toe echt wel heel moedeloos van hoor. Ik probeer om het me niet te laten beïnvloeden maar je ontkomt er bijna niet aan. Het is corona voor en na. Ik ben al gestopt met elke dag naar het nieuws te kijken. Want daar word ik ook niet blij van.

Noem het maar een struisvogelpolitiek. I don’t care. Dus ik kijk nu vooral uit naar het begin van de zomer. Of van de lente. Ik tik dit iets eerder dus wellicht is het momenteel wel prachtig weer. En kun je deze lekkere meloensalade met kip gewoon eten in de tuin.

Toe aan de zon

Ik ben dus – net als heel Nederland – toe aan de zon. Lekker een beetje vitamine D tanken. Weer eens een terrasje pakken hopelijk. Uit eten. Met vrienden buiten in de tuin. You name it…

Maar goed, voor nu kan ik je alvast blij maken met deze heerlijke meloensalade met gegrilde kip. Wellicht kun je die kip zelfs wel op de barbecue klaarmaken. Hoe fijn zou dat zijn? Ik blijf duimen.

Meloensalade met geroosterde kip

Gegrilde kipsalade met meloen

5 van 2 stemmen
GangSalade

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 15 minuten
totaal 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr kipfilet of kipdij in de lengte in dunne repen gesneden of platgeslagen
  • ½ meloen in bolletjes
  • 2 el peterselie fijn gehakt
  • 1 el muntblaadjes fijn gehakt
  • Veldsla

Dressing:

  • 2 el azijn
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl honing
  • 2 el olijfolie

  • Verhit een grilpan en bestrooi de kipfilet met peper en zout. Bestrijk ze licht met een kwastje met olijfolie. Gril de stukken kip gaar.
  • Maak ondertussen de salade door de meloenbolletjes te mengen met de munt en peterselie. Leg op een bord en meng er wat van de veldsla doorheen. Snij de kip in plakken en leg op de salade.
  • Doe er wat van de dressing overheen of geef het ernaast.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 439kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwit: 20g | Vet: 35g | Verzadigd vet: 7g | Transvet: 1g | Cholesterol: 78mg | Natrium: 142mg | Kalium: 475mg | Vezels: 2g | Suiker: 11g | Vitamine A: 5572IU | Vitamine C: 28mg | Calcium: 45mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.