avocadosalade met gegrilde perzik

Avocadosalade met gegrilde perzik

Gril jij je fruit wel eens? Het kan niet met elk fruit even goed, want een framboos grillen is misschien een minder goed idee. Maar steenfruit is met name geschikt voor wat ruwere behandelingen en deze avocadosalade met gegrilde perzik is daar een goed voorbeeld van.

De salade is in principe voor 2 personen als hoofdgerecht maar serveer het als bijgerecht dan kun je het voor 4 personen gebruiken.

Perzik of nectarines

Hoewel de smaak van beiden echt wel verschillend is, kun je de perziken goed vervangen voor nectarines als die makkelijker verkrijgbaar zijn. Ik vind het met steenfruit nog wel eens lastig om goede exemplaren te kopen. Koop je ze onrijp dan rijpen ze evengoed razendsnel en voor je er erg in hebt zijn ze te ver heen. Lastig dus. De geur is de beste manier om te kijken of de perziken rijp zijn.

Ruik je niks als je je neus bij de perzik houdt? Dan is de kans groot dat de perziken nog niet rijp zijn. De avocadosalade maak je verder af met wat plakken parmaham, lekker veel veldsla en natuurlijk de avocado. Ik heb hier kunstzinnige roosjes gemaakt. Dat is makkelijker dan je wellicht denkt, maar je kunt natuurlijk ook prima blokjes snijden.

Serveer de avocadosalade vervolgens op een mooie schaal en eet meteen. Perzik over? Probeer ook eens de perzikcrumble!

avocadosalade met gegrilde perzik

Avocadosalade met gegrilde perzik

4.67 van 6 stemmen
GangMaaltijdsalade
Keukenpaleo

Dit lekkere zomerse gerecht is behoorlijk vullend door de avocado. Geen perzik in het seizoen? gebruik dan gerust een andere soort stevig fruit die gegrild kan worden.
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 15 minuten
totaal 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 3 perziken
  • 1 el olijfolie
  • 2 avocado’s
  • 100 gram veldsla
  • 8 plakjes parmaham
  • Verse basilicum

Dressing

  • 1 el mosterd
  • 1 el honing
  • 4 el olijfolie
  • Sap van ½ citroen
  • Peper en zout

  • Kook de eieren hard.
  • Verwijder de pitten van de perziken. Bestrijk de perzikhelften met de olijfolie en gril ze in een hete grillpan voor ongeveer 3 minuten per kant.
  • Schil en ontpit de avocado’s en snijd in dunne plakken. Maak er desgewenst avocadoroosjes van.
  • Verdeel de veldsla over 2 borden, leg op elk bord 3 perzikhelften, 1 avocado en 4 plakjes parmaham.
  • Serveer met de honing mosterd dressing

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 846kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwit: 13g | Vet: 71g | Verzadigd vet: 11g | Transvet: 1g | Cholesterol: 166mg | Natrium: 191mg | Kalium: 1717mg | Vezels: 17g | Suiker: 29g | Vitamine A: 4817IU | Vitamine C: 54mg | Calcium: 87mg | Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.