Simone's Kitchen

Avocadosalade met zalm

Deze lekkere en makkelijke avocadosalade met zalm zet je in no time op tafel. De salade is bovendien koolhydraatarm en zit vol met gezonde vetten. Ook erg geschikt voor op de kerstbrunchtafel!

Avocadosalade met zalm

Avocadosalade met zalm

Er is iets heel bevredigends aan de combinatie van gerookte zalm en avocado. Komt het door de hoeveelheid lekkere vetten die erin zitten? Geen idee. Hoe dan ook deze avocadosalade met zalm heeft alle ingrediënten waar ik blij van wordt. En bovendien is het ook nog eens klaar in een handomdraai. Je hebt hier niet meer dan een minuut of 10 voor nodig. En die tijd is dan ook nog eens voornamelijk door het koken van de eitjes.

Eenvoudige salade

De salade is heel eenvoudig, maar daardoor ook heel geschikt voor allerlei doeleinden. Je kunt er een snelle lunch van maken of je kunt het zelfs serveren met de kerstdagen als eenvoudig voorgerecht. Ik maakte recent ook de avocadosalade met gegrilde perzik, die is natuurlijk bij uitstek geschikt voor de zomer. Deze variatie is meer voor deze tijd van het jaar.

Het enige puntje van aandacht is natuurlijk het feit dat avocado bruin wordt als je het lang laat staan. Voor het maken van de salade wacht je dan ook met het snijden van de avocado tot het laatste moment. Je kunt de avocado ook besprenkelen met wat citroensap maar ik vind dat niet altijd helemaal het gewenste effect hebben. Dus beter om vlak voor serveren op je salade te doen.

Avocadosalade met zalm
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Avocadosalade met gerookte zalm

Een heerlijk makkelijk recept wat bovendien in 10 minuten op tafel staat.
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 10 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 avocado in blokjes
  • 100 gr gerookte zalm
  • 3 eieren
  • 1 bosuitje
  • 1 geraspte winterwortel
  • 1 geraspte courgette
  • Verse dille

Dressing

  • 2 el mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 1 tl citroenrasp
  • Peper en zout

Instructies

  • Maak de salade door de geraspte groentes te mengen met de avocadoblokjes en vers gesneden dille. Verdeel over twee kommen. Verdeel de zalm hierover en bestrooi met wat bosuitjes.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing en serveer dit bij de salade.
Gang: Salade
Keuken: Koolhydraatarm
Trefwoord: avocado, gerookte zalm

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 443kcal, Koolhydraten: 17g, Eiwit: 21g, Vet: 34g, Verzadigd vet: 6g, Meervoudigd onverzadigd vet: 10g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 16g, Transvet: 1g, Cholesterol: 263mg, Natrium: 614mg, Kalium: 1066mg, Vezels: 9g, Suiker: 6g, Vitamine A: 6827IU, Vitamine C: 35mg, Calcium: 89mg, Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.