zalm avocado schuitjes

Slaschuitjes met zalm

Deze lekkere en snelle slaschuitjes met zalm zijn een ideale en vullende lunch. Klaar in een handomdraai en lekker knapperig door de ijsbergsla.

Ijsbergsla

Om heel eerlijk te zijn heb ik een beetje een haat-liefde verhouding met ijsbergsla. Omdat het een goedkope slasoort is krijg je het overal bij geserveerd (als we tenminste weer eens uit eten kunnen) Vaak in reepjes gesneden op een broodje gepropt of iets vergelijkbaars.

Bijkomend voordeel is natuurlijk ook dat het minder snel verlept dan bijvoorbeeld rucola. Dus ik snap het heus wel, maar ijsbergsla vind ik niet de meest smakelijke sla. Het is vooral waterig, maar wel knapperig. Daarom heb ik er toch voor gekozen om hier slaschuitjes met zalm met ijsbergsla te maken. Maar voel je vooral vrij om dit te maken met bijvoorbeeld little gem of een andere soort sla waar je makkelijk schuitjes van kunt maken.

Ceviche

Deze slaschuitjes met zalm zijn eigenlijk een soort ceviche. Ik gebruik limoensap om de zalm een beetje te garen. Je kunt zalm natuurlijk ook gewoon rauw eten, maar ik vind het hier wel lekkerder als het een beetje gegaard is. Laat het dus ook niet te lang staan want de garing gaat gewoon door.

Een minuutje of vijf vind ik zelf voldoende. Overigens is het geen must om dit als ceviche te eten. Je kunt de zalmfilet ook heel goed bakken, of je kunt het vervangen voor gerookte zalm. Ik ben sinds kort fan van warm gerookte zalm. Die kun je kant- en klaar kopen in de supermarkt. Ik gebruikte dat onder andere voor deze poké bowl met zalm.

Om de slaschuitjes compleet te maken serveer ik het ook met blokjes avocado en bestrooi met noristukjes. Eet smakelijk!

zalm avocado schuitjes

Zalm avocado sla schuitjes

No ratings yet
GangLunch
Keukenpaleo

Zalm avocado sla schuitjes zijn heerlijk als lunch of ook als tussendoortje prima te gebruiken!
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 15 minuten
totaal 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram verse zalmfilet
  • 1 bosui fijngesneden
  • sap van een halve limoen
  • 1 avocado
  • 2 bladeren ijsbergsla
  • 1 vel nori in kleine stukjes
  • zout en peper

  • Snijd de zalm in dunne reepjes en doe deze met de bosui en het limoensap in een kom. Door de limoensoep gaart de zalmfilet en maak je eigenlijk een soort ceviche. Wil je dit liever niet dan kun je de zalmfilet ook bakken in een pan.
  • Schil de avocado en snij deze in kleine blokjes. Neem per persoon 2 slabladeren in de vorm van een schuitje en verdeel de zalm, de avocado en de nori over de schuitjes. Bestrooi met nog wat peper en zout.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 311kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwit: 22g | Vet: 21g | Verzadigd vet: 3g | Cholesterol: 55mg | Natrium: 54mg | Kalium: 1027mg | Vezels: 7g | Suiker: 1g | Vitamine A: 360IU | Vitamine C: 17mg | Calcium: 36mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.