Slaschuitjes met zalm en avocado
Slaschuitjes met zalm
Deze lekkere en snelle slaschuitjes met zalm zijn een ideale en vullende lunch. Klaar in een handomdraai en lekker knapperig door de ijsbergsla.
Ijsbergsla
Om heel eerlijk te zijn heb ik een beetje een haat-liefde verhouding met ijsbergsla. Omdat het een goedkope slasoort is krijg je het overal bij geserveerd (als we tenminste weer eens uit eten kunnen) Vaak in reepjes gesneden op een broodje gepropt of iets vergelijkbaars.
Bijkomend voordeel is natuurlijk ook dat het minder snel verlept dan bijvoorbeeld rucola. Dus ik snap het heus wel, maar ijsbergsla vind ik niet de meest smakelijke sla. Het is vooral waterig, maar wel knapperig. Daarom heb ik er toch voor gekozen om hier slaschuitjes met zalm met ijsbergsla te maken. Maar voel je vooral vrij om dit te maken met bijvoorbeeld little gem of een andere soort sla waar je makkelijk schuitjes van kunt maken.
Ceviche
Deze slaschuitjes met zalm zijn eigenlijk een soort ceviche. Ik gebruik limoensap om de zalm een beetje te garen. Je kunt zalm natuurlijk ook gewoon rauw eten, maar ik vind het hier wel lekkerder als het een beetje gegaard is. Laat het dus ook niet te lang staan want de garing gaat gewoon door.
Een minuutje of vijf vind ik zelf voldoende. Overigens is het geen must om dit als ceviche te eten. Je kunt de zalmfilet ook heel goed bakken, of je kunt het vervangen voor gerookte zalm. Ik ben sinds kort fan van warm gerookte zalm. Die kun je kant- en klaar kopen in de supermarkt. Ik gebruikte dat onder andere voor deze poké bowl met zalm.
Om de slaschuitjes compleet te maken serveer ik het ook met blokjes avocado en bestrooi met noristukjes. Eet smakelijk!
Zalm avocado sla schuitjes
Ingrediënten
- 200 gram verse zalmfilet
- 1 bosui fijngesneden
- sap van een halve limoen
- 1 avocado
- 2 bladeren ijsbergsla
- 1 vel nori in kleine stukjes
- zout en peper
Instructies
- Snijd de zalm in dunne reepjes en doe deze met de bosui en het limoensap in een kom. Door de limoensoep gaart de zalmfilet en maak je eigenlijk een soort ceviche. Wil je dit liever niet dan kun je de zalmfilet ook bakken in een pan.
- Schil de avocado en snij deze in kleine blokjes. Neem per persoon 2 slabladeren in de vorm van een schuitje en verdeel de zalm, de avocado en de nori over de schuitjes. Bestrooi met nog wat peper en zout.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.