Simone's Kitchen

Slaschuitjes met zalm en avocado

zalm avocado schuitjes

Slaschuitjes met zalm

Deze lekkere en snelle slaschuitjes met zalm zijn een ideale en vullende lunch. Klaar in een handomdraai en lekker knapperig door de ijsbergsla.

Ijsbergsla

Om heel eerlijk te zijn heb ik een beetje een haat-liefde verhouding met ijsbergsla. Omdat het een goedkope slasoort is krijg je het overal bij geserveerd (als we tenminste weer eens uit eten kunnen) Vaak in reepjes gesneden op een broodje gepropt of iets vergelijkbaars.

Bijkomend voordeel is natuurlijk ook dat het minder snel verlept dan bijvoorbeeld rucola. Dus ik snap het heus wel, maar ijsbergsla vind ik niet de meest smakelijke sla. Het is vooral waterig, maar wel knapperig. Daarom heb ik er toch voor gekozen om hier slaschuitjes met zalm met ijsbergsla te maken. Maar voel je vooral vrij om dit te maken met bijvoorbeeld little gem of een andere soort sla waar je makkelijk schuitjes van kunt maken.

Ceviche

Deze slaschuitjes met zalm zijn eigenlijk een soort ceviche. Ik gebruik limoensap om de zalm een beetje te garen. Je kunt zalm natuurlijk ook gewoon rauw eten, maar ik vind het hier wel lekkerder als het een beetje gegaard is. Laat het dus ook niet te lang staan want de garing gaat gewoon door.

Een minuutje of vijf vind ik zelf voldoende. Overigens is het geen must om dit als ceviche te eten. Je kunt de zalmfilet ook heel goed bakken, of je kunt het vervangen voor gerookte zalm. Ik ben sinds kort fan van warm gerookte zalm. Die kun je kant- en klaar kopen in de supermarkt. Ik gebruikte dat onder andere voor deze poké bowl met zalm.

Om de slaschuitjes compleet te maken serveer ik het ook met blokjes avocado en bestrooi met noristukjes. Eet smakelijk!

zalm avocado schuitjes
Print recept Pin recept
No ratings yet

Zalm avocado sla schuitjes

Zalm avocado sla schuitjes zijn heerlijk als lunch of ook als tussendoortje prima te gebruiken!
Bereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 15 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram verse zalmfilet
  • 1 bosui fijngesneden
  • sap van een halve limoen
  • 1 avocado
  • 2 bladeren ijsbergsla
  • 1 vel nori in kleine stukjes
  • zout en peper

Instructies

  • Snijd de zalm in dunne reepjes en doe deze met de bosui en het limoensap in een kom. Door de limoensoep gaart de zalmfilet en maak je eigenlijk een soort ceviche. Wil je dit liever niet dan kun je de zalmfilet ook bakken in een pan.
  • Schil de avocado en snij deze in kleine blokjes. Neem per persoon 2 slabladeren in de vorm van een schuitje en verdeel de zalm, de avocado en de nori over de schuitjes. Bestrooi met nog wat peper en zout.
Gang: Lunch
Keuken: paleo
Trefwoord: avocado, zalm

Voedingswaarde

Calorieën: 311kcal, Koolhydraten: 11g, Eiwit: 22g, Vet: 21g, Verzadigd vet: 3g, Cholesterol: 55mg, Natrium: 54mg, Kalium: 1027mg, Vezels: 7g, Suiker: 1g, Vitamine A: 360IU, Vitamine C: 17mg, Calcium: 36mg, Ijzer: 2mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.