Roerei met zalm en avocado

Roerei met zalm en avocado

Een lekker stevig ontbijtje wat je naar wens aan kunt vullen met toast of crackers, maar wat op zich zelf al een volledig ontbijt is. Roerei met zalm en avocado.

Ondanks het feit dat ik niet elke dag ontbijt omdat ik aan intermittent fasting doe, kan ik er wel intens van genieten. Als ik dan ontbijt ga ik meestal voor de stevige optie. Met ei vaak, want als er iets is wat goed vult? Dan is het wel ei. In de meeste gevallen neem ik dan een omelet met groentes maar soms heb ik minder tijd en dan vind ik een roerei ideaal.

Lekker snel

Roerei – of scrambled eggs – heeft als groot voordeel dat het ei tien keer sneller klaar is dan met het maken van een omelet. Mijn scrambled egg bowl is misschien wel mijn favoriete ontbijtje, maar dit roerei met zalm is zeker een goede tweede!

Koolhydraatarm

Ben je op zoek naar een koolhydraatarm ontbijtje dan zit je hier ook goed mee. Het zijn vooral gezonde vetten die je met dit ontbijt naar binnen krijgt. Gegarandeerd dat je hiermee de ochtend goed begint. Ik eet het eigenlijk altijd zo zonder brood of toast. Hou je daarvan dan kan dat natuurlijk ook prima toegevoegd worden.

FoodieAcademie

Vandaag kan ik wel een goed ontbijtje gebruiken ook want het is de dag dat de FoodieAcademie eindelijk live gaat! Wil je daar meer over weten dan kun je het beste even hier kijken. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt. Ik ben al maanden of eigenlijk al jaren bezig met het opzetten van dit platform en het feit dat het nu eindelijk zover is… krijg ik wel een beetje vlinders in mijn buik van.

Dit roerei heb ik dus wel nodig om die vlinders een beetje in bedwang te houden. Haha. Gelukkig heb ik wel een fotoshoot vandaag zodat ik nog wat afleiding heb… šŸ˜‰

Roerei met zalm

Roerei met zalm en avocado

5 van 2 stemmen
GangOntbijt
KeukenKoolhydraatarm

Een lekker stevig ontbijtje om de dag mee te beginnen
clock
voorbereiding 5 minuten
bereiding 5 minuten
totaal 10 minuten

2 personen

Ingrediƫnten


  • Breek de eieren in een kommetje en kluts ze even met een vork los. Doe hier al wat peper en zout bij. Ook lekker om er nog wat verse kruiden door te doen.
  • Verhit een pan met wat olie en giet de eieren hierin. Begin nu meteen met roeren tot het ei gestold is. Haal direct uit de pan en doe over op twee borden.
  • Verdeel de gerookte zalm over het ei.
  • Snij de avocado in blokjes en verdeel over het roerei. Serveer meteen.

Voedingswaarde per portie

Calorieƫn: 345kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 22g | Vet: 25g | Verzadigd vet: 5g | Meervoudigd onverzadigd vet: 4g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 14g | Transvet: 1g | Cholesterol: 339mg | Natrium: 524mg | Kalium: 696mg | Vezels: 7g | Suiker: 1g | Vitamine A: 665IU | Vitamine C: 10mg | Calcium: 67mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.