Dit keer een zoete traybake van een perzik crumble met peer en lekker veel noten. Makkelijk aan te passen aan het seizoen door ander fruit te gebruiken.

Perzikcrumble met peer en noten

Perzik crumble met peer en noten (paleo versie)

Als je denkt dat een traybake altijd hartig moet zijn.. think again. Deze perzik crumble met peer en noten bewijst het tegendeel. Overigens moet ik wel zeggen dat ik deze traybake gewoon in een ovenschaal maakte. Want eigenlijk is een traybake natuurlijk niet meer of minder dan een ovengerecht. Dus of je het nou in een ’tray’ maakt of in de eerste de beste ovenschaal… Dat maakt eigenlijk helemaal niks uit.

Het fijne van deze perzik crumble is dat het heel makkelijk is aan te passen in het seizoen. Je kunt het maken met elk mogelijk fruit. Of toch in ieder geval veel soorten. Perziken, abrikozen, kersen, appel, peer of mango zijn allemaal prima keuzes. Het ene fruit is natuurlijk wel wat zachter dan het andere fruit. Het resultaat zal dan ook variëren.

Ook lekker als ontbijt

Hou je van een ontbijt met dikke Griekse yoghurt of kokosyoghurt dan kun je de perzik crumble ook prima daarvoor gebruiken. Of eet de leftovers de volgende dag lekker als ontbijt. Ik kan me ergere ontbijtjes voorstellen.

Ik vind de perzik crumble zelf het allerlekkerste als het lauwwarm is. Niet bloedheet dus even laten staan als het uit de oven komt. En dan serveren met bijvoorbeeld kokosyoghurt, Griekse yoghurt of slagroom. Beetje afhankelijk van wat je wel en niet wilt eten. Wil je het overigens wat magerder houden dan kun je de noten ook weglaten, maar dat is in dit geval wel de ‘crumble’. Een iets traditionelere crumble vindt je bij de aardbeiencrumble. Ook die is overigens op basis van noten. Amandel dit keer.

Ik realiseer me ineens dat ik weinig echte crumble recepten op de site heb staan. Deze paleo crumble is natuurlijk heerlijk maar ik ga binnenkort aan de slag met een meer traditionele crumble.

Peer perzik notencrumble

Peer perzik traybake crumble

Nog geen review
GangDessert
Keukenpaleo

Een heerlijke traybake als straks de perziken weer volop voorhanden zijn. Tot die tijd kun je dit ook maken met ander fruit naar keuze!
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 30 minuten
totaal 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 6 perziken pitten verwijderd
  • 2 peren
  • Rasp en het sap van 1 sinaasappel
  • 60 ml honing
  • 2 tl kaneel
  • 150 gr gemengde noten fijngehakt

  • Verwarm de oven voor op 200˚C
  • Snijd het fruit in dunne plakken en leg deze in een ovenschaal/kleine bakplaat. Meng het sinaasappelsap en het rasp met de honing en de kaneel en dit giet je over het fruit.
  • Bestrooi met de fijngehakte noten en zet in de oven voor ongeveer 25 minuten of tot goudbruin.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 425kcal | Koolhydraten: 62g | Eiwit: 9g | Vet: 20g | Verzadigd vet: 3g | Natrium: 6mg | Kalium: 827mg | Vezels: 11g | Suiker: 43g | Vitamine A: 839IU | Vitamine C: 36mg | Calcium: 75mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.