Perzikcrumble traybake met peer
Perzikcrumble traybake met peer en noten
Als je denkt dat een traybake altijd hartig moet zijn.. think again. Deze perzikcrumble met peer en noten bewijst het tegendeel. Overigens moet ik wel zeggen dat ik deze traybake gewoon in een ovenschaal maakte. Want eigenlijk is een traybake niet meer of minder dan een ovengerecht. Dus of je het nou in een ’tray’ maakt of in de eerste de beste ovenschaal… Dat maakt eigenlijk helemaal niks uit.
Ondertussen ben ik trouwens heel druk bezig met Paper Travels. Ik heb daar echt toffe plannen voor, al zeg ik het zelf. En ja het heeft natuurlijk ook weer met eten te maken, want zo gaat dat als je leven rondom eten draait. Ik wil nog eens een beetje doorslaan dan. Om dan vervolgens te denken; waarom deed ik dit ook alweer? Story of my life wel een beetje. En ongetwijfeld herkenbaar als je me al wat langer volgt.
Maar dit keer ga ik het beter aanpakken. Bovendien is het echt wel zo dat Simone’s Kitchen en Paper Travels gewoon bij elkaar horen. Heel veel mensen vragen me; waarom doe je niet alles op Simone’s Kitchen? En die discussie heb ik ook al dertig keer met mezelf gevoerd. Maar ik vind het niet passen. Mensen komen hier voor de recepten of een artikel over gezondheid. Niet perse om alles te weten over toffe reizen. En als je die wel wilt zien dan ga je gewoon even naar Paper Travels.. 🙂
Terug naar de crumble
Maar ik dwaal af van de perzikcrumble. Ik realiseer me dat perziken nog niet in het seizoen zijn, maar je kunt deze crumble ook prima met ander fruit maken. Neem wel een beetje stevig fruit. Anders wordt het wat nattig. Ook prima maar misschien niet wat je voor ogen had. Check in dat geval gewoon even het recept voor de bramencrumble.
Serveer de perzikcrumble vervolgens met kokosyoghurt (dus ook prima als ontbijt!) of een lekkere bol vanilleijs!
Peer perzik traybake crumble
Ingrediënten
- 6 perziken pitten verwijderd
- 2 peren
- Rasp en het sap van 1 sinaasappel
- 60 ml honing
- 2 tl kaneel
- 150 gr gemengde noten fijngehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200˚C
- Snijd het fruit in dunne plakken en leg deze in een ovenschaal/kleine bakplaat. Meng het sinaasappelsap en het rasp met de honing en de kaneel en dit giet je over het fruit.
- Bestrooi met de fijngehakte noten en zet in de oven voor ongeveer 25 minuten of tot goudbruin.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.