Simone's Kitchen

Pavlova met noten en chocola en het kerstgevoel

Pavlova met chocola en noten | simoneskitchen.nl

Chocolade pavlova met noten

Feestgeweld

De Sint is alweer bijna het land uit en dat betekent dat het kerstgeweld nu pas echt goed gaat losbarsten. Onze kerstboom staat nog niet maar dat ga ik dit weekend maar eens even fixen. Ik hou van deze tijd van het jaar met lichtjes en gezelligheid. Niet dat ik heel erg blij wordt als ik naar het nieuws kijk. Dat is niet van deze tijd overigens, daar heb ik al tijden last van. Ik vind dat ik moet kijken want je moet tenslotte een beetje up to date blijven, maar man… wat een ellende. Moord, doodslag, mensen die elkaar om het leven brengen omdat de ander niet meteen deed wat er werd gevraagd of omdat iemand stomweg even de verkeerde kant op keek. Klimaatproblemen, gezondheidsproblemen en de lijst gaat eindeloos door. Ik word er een beetje moedeloos van en dus kijk ik toch maar zo min mogelijk naar het nieuws.

Kunnen we niet gewoon afspreken dat iedereen – wereldwijd – lief is voor elkaar? En dan natuurlijk liefst niet alleen met de kerstdagen maar altijd, maar laten we klein beginnen. Vrede met kerst. Gut dat klinkt wel heel gek maar laten we het eens proberen. Dan beloof ik dat ik voor iedereen deze waanzinnig lekkere pavlova maak. Of ik geef je in ieder geval het recept om het zelf eens te proberen. Want hij is lekker!

Ik maakte deze ook een keer bij Smulweb… Kun je even kijken hoe het moet in de video.. 🙂

Of maak mijn cranberry pavlova! Ook een topper! En vergeet niet dat deze maand nog de speciale aanbieding geldt voor de foodfotografieschool!

Pavlova met noten en chocola
Totale tijd
1 hr 50 mins
 

Zwaar maar o zo lekker!

Soort: Dessert
Keyword: cashewnoten, chocola
Servings: 6 personen
Ingredienten
  • 4 eiwitten
  • 15 gr maizena
  • 2 tl citroensap
  • snufje zout
  • 150 gr suiker
  • 75 gr pure chocola
Ganache
  • 150 ml slagroom
  • 150 gr pure chocola
Topping
  • 250 ml slagroom
  • 3 el suiker
  • geroosterde gemengde noten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 150˚C. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf in een brandschone kom. Voeg halverwege maizena toe (gezeefd), Citroensap, zout en suiker en blijf kloppen tot je stijve pieken hebt.

  2. Smelt de chocola au bain marie, laat even afkoelen en schep dit losjes door het opgeklopte eiwit. Stop wanneer je een gemarmerd effect ziet, het moet geen egaal bruin mengsel worden. Schep het eiwit op een bakplaat bekleed met bakpapier en maak een vorm met een spatel of een lepel. Rond is het makkelijkste. Maak de laag niet te dun, strijk glad of maak piekjes, net wat je leuk vindt.

  3. Zet in de oven en draai de temperatuur terug naar 120˚C. Bak in ca. 45 minuten af, maar blijf erbij en check regelmatig of de pavlova niet te bruin wordt. De buitenkant moet stevig aanvoelen. Laat minstens een uur afkoelen en haal dan voorzichtig van de bakplaat.

  4. Maak de ganache door de slagroom in een steelpannetje te verhitten. Breek de stukjes chocola en doe die in een kom. Laat de slagroom niet koken maar breng tegen de kook aan. Giet de warme slagroom over de chocola heen en roer tot het een glad mengsel is geworden. Laat de ganache afkoelen.

  5. Klaar om te serveren? Klop de slagroom met suiker stijf. Schep een paar flinke klodders op de pavlova en bestrooi royaal met grofgehakte noten (hazelnoten, walnoten, pecannoten, pistachenoten) Sprenkel er tot slot wat ganache over. Dit gaat het makkelijkste met een kleine spuitzak, maar kan ook met een lepel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos