Simone's Kitchen

Passievrucht pavlova

Passievrucht pavlova en Humphrey | simoneskitchen.nl

He, is dat voor mij??

Ik word er wel eens een tikkie moe van; discussies op social media. Er is er nu weer een nieuwe; dit keer over suiker, suikervervangers, biologische suiker, dadelstroop of weet ik veel stroop. Aanleiding is de rectificatie van Allerhande naar aanleiding van een uitspraak van Rens Kroes in dat blad. En nee, ik ga het niet over die van de stevia hebben. Daar ben ik helemaal klaar mee.. 😉

Ik doe nu natuurlijk mee aan het I quit sugar programma van Sarah Wilson. De reden is voor mij dat ik gewoon echt soms teveel suiker eet en dat suiker niet al te best voor je is, weet iedereen. De discussie ging echter over het feit dat kokosbloesemsuiker of een andere zoetstof in weze dezelfde werking in je lichaam heeft. Suiker is suiker. Waar het ook vandaan komt.

Passievrucht pavlova| simoneskitchen.nl

En het is goed dat mensen dat weten, lijkt me toch? Dus ook goed dat het gedeeld wordt en ook goed dat erover nagedacht wordt. Allemaal goed. Ik wordt er alleen gewoon een beetje moe van. En een tikkeltje opstandig. Daarom vandaag een heul lekker – vreselijk ongezond – dessert met veel suiker, zuivel en een beetje fruit (wat eigenlijk ook soort van suiker is als je erover nadenkt) Laatst had ik natuurlijk al die overheerlijke pavlova met chocola en noten. Deze is veel frisser en lichter. Niet noodzakelijkerwijs in calorieën, maar wel voor het idee. Dat je toch een beetje denkt dat je gezond bezig bent zeg maar.

Humphrey bekijkt de passievrucht pavlova | simoneskitchen.nl

Zal ik een hapje nemen? Wat denken jullie?

Humphrey vond die passiefruit op “zijn” slagroom maar niks, vandaar dat hij toch een beetje erboven bleef hangen. Zo van ‘zal ik wel of zal ik niet’. Voor er ongelukken gebeurden is de pavlova weer verwijderd! 🙂

Passiefruit pavlova | simoneskitchen.nl

Pavlova met passiefruit | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Pavlova met passiefruit

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 45 min
Totale tijd: 1 uur
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 7,5 gr maizena
  • 75 gr suiker
  • snufje zout
  • 1 tl citroensap
  • 2-3 passiefruit
  • slagroom voor decoratie + suiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150˚C.
  • Bereid de meringue door de eiwitten te kloppen. Als ze een beetje stijf worden doe je de maizena (gezeefd), de citroen, zout en suiker erbij en klop tot je stijve pieken hebt.
  • Maak een vorm op een bakplaat bekleed met bakpapier. Rond is het makkelijkste. Zorg dat het niet te dun is en strijk glad of maak er piekjes in. Wat je maar leuk vind.
  • Zet in de oven en draai de temperatuur meteen terug naar 120˚C
  • De tijd is een beetje afhankelijk van de dikte van je meringue maar kijk na 45 minuten of het niet te bruin wordt. De buitenkant moet stevig aanvoelen.
  • Laat afkoelen en haal voorzichtig van de bakplaat.
  • Beleg  je meringue met stijfgeslagen slagroom (beetje suiker erin is wel lekker)
  • Schep de zaadjes en het vocht uit de passiefruit en doe dat over de slagroom heen. Serveer meteen
Gang: Dessert
Trefwoord: ei

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

7 comments

  1. Avatar

    You are damn right!
    Af en toe suiker mag best.
    Recipe looks yummy!

  2. Avatar

    Wat een leuke foto’s!  
    gr. suus

  3. Avatar

    Is het gezond? vraagt mijn man.
    Is het lekker? is mijn standaard tegenvraag…….. als het antwoord: ja! is, antwoord ik: dan zal het wel niet gezond geweest zijn.
    Suiker, boter het is domweg bijzonder smakelijk. Bovendien is ergens van kunnen genieten zonder schuldgevoel ook heel gezond, voor je hoofd. 
    We eten gevarieerd en vers -inclusief een vitaminepilletje-, sporten meer dan voldoende, zorgen voor de benodigde nachtrust en proberen bewust om te gaan met het “milieu” en zo. Maar bakken gebeurd met roomboter en suiker, want als we dan in het weekend iets extra bij de koffie nemen moet het gewoon heel lekker zijn, zonder concessies.
    Ik zie collega’s ‘gezond bakken’ en meer tussendoor gaan eten (en uitdijen)  omdat het ‘gezond’ is en daar gaat het, denk ik, helemaal mis. Tel de calorieën van de gezonde baksels maar eens.   

    • Simone van den Berg

      Ah dat heb je heel mooi verwoord Ageeth. Ik geloof heilig in de balans. Misschien ook een bewijs dat ik nu twee weken suikervrij eet en geen enkel afkick verschijnsel heb. Terwijl anderen hoofdpijn hebben. Zich lamlendig voelen en meer van die zaken. Misschien komt het bij mij nog, of misschien betekent het dat ik over het algemeen al gewoon best goed eet (ik hoop natuurlijk het laatste.. Haha)
      Overigens vind ik gezond wel vaak lekker hoor! Gelukkig.. Maar bakken? Ja dat hoort met boter en suiker! Alhoewel ik het ook heel leuk vind om te proberen een lekkere cake of iets te maken zonder suiker. En soms zijn die dan verrassend goed ook nog.

  4. Avatar

    Wauw, deze lijkt mij heerlijk! Ik ga hier mijn familie maar eens mee verwennen denk ik! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.