Een pavlova is natuurlijk een geweldig eind van elk diner. Behalve dat het heerlijk is, is het ook nog makkelijk van tevoren klaar te maken en bijna altijd een succes bij je gasten. Daarom vandaag mijn 6 favoriete pavlova recepten.

De pavlova bakken

Als je de verschillende recepten door zou lezen zie je dat er verschil zit in de bereidingswijzen. De ene keer zet ik de oven op 120˚C en bak de pavlova voor ruim een uur. De andere keer zet ik de oven op 100˚C en bak de pavlova voor 2 uur. Hoe lang je het bakt ligt aan de vorm van de pavlova en de dikte van de eiwitlaag. In de loop der jaren heb ik veel gelukte maar ook veel mislukte pavlova’s gemaakt. In alle gevallen lag het mislukken aan het te snel uit de oven halen. Dus wat je ook doet; laat de pavlova volledig afkoelen in de oven en maak tussendoor de oven niet open.

Wil je de pavlova zo wit mogelijk ga dan ook voor de langzamere methode en zet de oven op 100˚C (onder- en bovenwarmte) en bak het rustig voor ongeveer 2 uur. Daarna laat je de pavlova in de oven staan tot deze volledig is afgekoeld.

6 x pavlova recept

Pavlova met sinaasappel en pistache

Deze heerlijke pavlova maak je in de vorm van een krans en je decoreert het met slagroom, sinaasappel, pistache en rood fruit.

pavlovakrans

Pavlovakrans met sinaasappel en pistache

Een echte showstopper voor de feestdagen is deze pavlova krans met rode bessen, sinaasappel en pistache
Bekijk het recept >>

Pavlova met noten en chocola

Deze pavlova met noten is wat zwaarder dan eentje met vruchten. Alhoewel je een pavlova eigenlijk nooit echt licht kunt noemen natuurlijk.

Pavlova met chocola en noten | simoneskitchen.nl

Chocolade pavlova met noten

Zwaar maar o zo lekker!
Bekijk het recept >>

Pavlova met passiefruit

Een van mijn favoriete zomerse versies van de pavlova met lekker veel passiefruit en – indien gewenst – ander geel fruit.

Pavlova met passiefruit | simoneskitchen.nl

Pavlova met passiefruit

Bekijk het recept >>

Cranberry pavlova

Dit lijstje met de lekkerste pavlova recepten kan natuurlijk niet compleet zijn zonder een recept voor deze overheerlijke cranberry pavlova.

Cranberry pavlova voor kerst

Cranberry pavlova

Deze overheerlijke pavlova is perfect voor de feestdagen!
Bekijk het recept >>

Pavlova met candy canes

Ook weer een kerstklassieker is deze pavlova met candy canes!

Pavlova met candy canes | simoneskitchen.nl

Pavlova met candy canes

Bekijk het recept >>

Pavlova met cacaonibs en gehakte hazelnoten

Geen glad resultaat bij deze pavlova waar de cacaonibs en de hazelnoten door het eiwit worden geschept voor het afbakken!

Chocolade en noten meringue | simoneskitchen.nl

Pavlova met cacaonibs en gehakte hazelnoten

Een lekker stevige pavlova met cacanoibs en gehakte hazelnoten
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!