6 x pavlova recept
Een pavlova is natuurlijk een geweldig eind van elk diner. Behalve dat het heerlijk is, is het ook nog makkelijk van tevoren klaar te maken en bijna altijd een succes bij je gasten. Daarom vandaag mijn 6 favoriete pavlova recepten.
De pavlova bakken
Als je de verschillende recepten door zou lezen zie je dat er verschil zit in de bereidingswijzen. De ene keer zet ik de oven op 120˚C en bak de pavlova voor ruim een uur. De andere keer zet ik de oven op 100˚C en bak de pavlova voor 2 uur. Hoe lang je het bakt ligt aan de vorm van de pavlova en de dikte van de eiwitlaag. In de loop der jaren heb ik veel gelukte maar ook veel mislukte pavlova’s gemaakt. In alle gevallen lag het mislukken aan het te snel uit de oven halen. Dus wat je ook doet; laat de pavlova volledig afkoelen in de oven en maak tussendoor de oven niet open.
Wil je de pavlova zo wit mogelijk ga dan ook voor de langzamere methode en zet de oven op 100˚C (onder- en bovenwarmte) en bak het rustig voor ongeveer 2 uur. Daarna laat je de pavlova in de oven staan tot deze volledig is afgekoeld.
Pavlova met sinaasappel en pistache
Deze heerlijke pavlova maak je in de vorm van een krans en je decoreert het met slagroom, sinaasappel, pistache en rood fruit.
Pavlovakrans met sinaasappel en pistache
Pavlova met noten en chocola
Deze pavlova met noten is wat zwaarder dan eentje met vruchten. Alhoewel je een pavlova eigenlijk nooit echt licht kunt noemen natuurlijk.
Pavlova met passiefruit
Een van mijn favoriete zomerse versies van de pavlova met lekker veel passiefruit en – indien gewenst – ander geel fruit.
Cranberry pavlova
Dit lijstje met de lekkerste pavlova recepten kan natuurlijk niet compleet zijn zonder een recept voor deze overheerlijke cranberry pavlova.
Pavlova met candy canes
Ook weer een kerstklassieker is deze pavlova met candy canes!
Pavlova met cacaonibs en gehakte hazelnoten
Geen glad resultaat bij deze pavlova waar de cacaonibs en de hazelnoten door het eiwit worden geschept voor het afbakken!