Simone's Kitchen

Mijn blog is 1 jaar, lemon meringue en win een privé workshop foodfotografie!

Allemaal ontzettend bedankt voor alle mooie reacties! De winnaar is inmiddels uit de hoge hoed getrokken en dat is Andrea geworden van 4Pure!

Zeven jaar geleden besloot ik dat het tijd was om een blog te beginnen…. Ik was net voor mezelf begonnen als fotograaf en een fotograaf hoort een blog te hebben. Of in ieder geval, zo was mij verteld… Dus begon ik Junglefrog Daily Adventures op Typepad. Ik weet niet of er nog iemand is die uberhaupt Typepad gebruikt maar het bestaat nog. Ik heb net even gekeken…. Ik had geen idee waar ik over wilde bloggen eigenlijk en de foto’s van de gemiddelde portretshoot die ik in die tijd veel deed kon ik ook niet echt online zetten dus het werd een beetje een vage post met bloesem. Ik moest toch wat…

Citroen meringue taart | simoneskitchen.nl

Ik volgde in die tijd wel een aantal foodbloggers zoals o.a. Meeta met What’s For Lunch Honey… en ik vond dat er wel heel cool uitzien. Ik hield van koken en eten op de foto zetten had ik nog niet eerder gedaan dus dat leek me een leuke insteek. Ik weet niet meer precies wat ik als eerste “gerecht” poste maar het was iets met frambozen als ik me goed herinner. Een recept plaatste ik er niet eens bij. Het ging om de foto… Maar gaandeweg raakte ik verzeild in het hele foodblogger wereldje en begon ik dat steeds leuker te vinden. Ik verhuisde naar wordpress en mijn blog heette nu Junglefrog Cooking. En dat is het vijf jaar gebleven. In de tussentijd veranderde mijn werk, mede door het bloggen en het vele oefenen met het fotograferen van eten, van een ‘algemene fotograaf’ naar steeds meer foodfotografie.

Citroen meringue taart | simoneskitchen.nl

Mijn eerste klant op dat gebied was een dame die taarten maakte. Dat is ook meteen tot op heden, mijn ergste klant geweest, maar goed, dat even terzijde… 😉 Taarten hebben altijd wel een groot deel uitgemaakt van mijn werk, mede dankzij de dames van het blad Mjam Taart waar ik inmiddels alweer ruim 5 jaar de foto’s voor maak. Maar gelukkig is ondertussen de focus ook van de taarten af gegaan en doe ik van alles, als het maar eten is. Met bruiloften, feesten, portretten, huisdieren en dergelijke ben ik sinds drie jaar gestopt.  Want mijn echte passie bleek toch bij het eten te liggen. En dus heb ik op gegeven moment mijn bedrijfsnaam van Junglefrog Images veranderd naar Fresh Food Photos. En mijn blognaam Junglefrog Cooking leek ineens toch wat minder goed te passen. Ik heb er heeeeel lang over nagedacht maar ook omdat ik in het Nederlands wilde gaan bloggen na al die jaren in het Engels te hebben geblogt moest er dus iets nieuws komen. Ik wilde FreshFoodKitchen. Dat leek me leuk aansluiten bij mijn bedrijfsnaam, maar – je raadt het al – die was al bezet. Dus werd het Simone’s Kitchen.

Citroen meringue taart | simoneskitchen.nl

Op 6 juni 2013 ging de Nederlandse versie van Simone’s Kitchen live…. Whoohoo!!! En ja ik blog ook nog steeds in het Engels. Ik vind het leuk en tenslotte ben ik ooit zo begonnen. De Engelse kant heet In Simone’s Kitchen (want Simone’s Kitchen.com was ook al bezet…) maar in weze is het één blog….

Het was wel een beetje verwarrend om te beslissen welke verjaardag ik nou moest vieren. Uiteindelijk dus maar besloten om de verjaardag van Simone’s kitchen te vieren. En dat is dus precies 1 jaar nu. En dat je hier posts tegen komt van 2008 komt natuurlijk omdat ik de content aan het overzetten ben. Ik ga niet zes jaar geschiedenis weggooien… Het merendeel is daarvan in het Engels. Sommige dingen vertaal ik, andere dingen niet…

Maar bij een verjaardag horen natuurlijk kadootjes… En dus heb ik een speciale voor jullie, althans dat hoop ik dan.. Want ik ga een privé workshop foodfotografie weggeven! (door mij gegeven dan natuurlijk.. haha) En je hoeft er eigenlijk heel weinig voor te doen…

Ik wil graag van je horen waarom jij een prive workshop nodig hebt en als je deze post kunt delen op facebook en twitter dan ben ik er helemaal blij mee… Ik doe via een plugin een random winnaar checken (je mag dus maar 1 keer een comment achter laten) en de nummer twee wint mijn boek. Troostprijs zeg maar…

Je hebt tot 21 juni de tijd om een comment op deze post achter te laten!

De workshop wordt gegeven in Almere, bij mij thuis. O en wel handig als je niet allergisch bent voor katten want ik heb er drie… (mocht het wel zo zijn dan vinden we daar natuurlijk wel een oplossing voor!)En een verjaardag is natuurlijk niet compleet zonder taart, dus bij deze een overheerlijke lemon meringue pie. Eerlijks halve moet ik zeggen dat ik deze niet zelf heb gemaakt, (wel zelf gefotografeerd) maar Sabina Posthumus en deze lemon meringue komt uit het kookboek van de Bazaar die vorig jaar is uitgekomen. Ik had geen tijd om taart te bakken en bovendien wil ik een beetje gezonder eten dus leek me dit een goede oplossing!

Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Lemon meringue taart

Porties: 12 personen

Ingrediënten

 • 225 gr bloem
 • 160 gr roomboter
 • 80 gr witte basterdsuiker
 • 1/2 ei losgeklopt
 • snufje zout
 • blindbak vulling bijvoorbeeld rijst of droge bonen

Citroenvulling

 • 1 citroen
 • 2 limoenen
 • 50 gr maizena
 • 100 gr kristalsuiker
 • 250 ml water
 • 50 gr roomboter
 • 3 eidooiers bewaar het eiwit

Schuim

 • 3 eiwitten
 • 100 gr witte basterdsuiker

Instructies

 • Kneed de ingredienten voor de bodem door elkaar. Heb je een keukenmachine, dooi dan alles daarin (boter koud in blokjes) en laat het draaien tot het deeg een bal is. Heb je geen keukenmachine, snij de boter dan met twee messen door de bloem en het zout, doe daar het ei en de suiker erbij en kneed snel tot een bal. Pak in plastic folie en laat minimaal een half uur rusten in de koelkast
 • Rasp de citroen en de limoenen en pers ze uit. Verhit maizena, suiker, citroen/limoensap en water op laag vuur in een steelpannetje. Roer de klontjes eruit met een houten lepel, draai dan het gas wat hoger. De citroenvulling zal nu gaan binden en wordt doorzichtig. Haal de pan van het vuur. Voeg de boter toe, laat smelten in de saus.
 • Doe de citroenrasp erbij. Klop de drie eidooiers los en voeg toe aan de saus, flink roeren.
 • Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit en bekleed een lage taartvorm hiermee. Leg er een vel bakpapier in (het helpt om die eerst te verkreukelen en dan weer uit te vouwen) en leg hier de rijst, droge bonen of bakbonen in. Bak de bodem blind in ongeveer 20 minuten met (bonen, rijst oid) vulling over de bodem. Haal na 20 minuten je vorm eruit en verwijder het bakpapier en de bakvulling. Bak de vorm daarna nog tien minuten zonder tot hij goudbruin is.
 • Laat de bodem en de citroenvulling helemaal afkoelen, Verdeel dan de vulling over de bodem.
 • Klop de eiwitten op en voeg beetje bij beetje tijdens het kloppen de suiker toe. Het eiwit moet glanzend en plakkerig zijn en als je piekjes maakt met de mixer moeten ze even blijven staan.
 • Verwarm de oven voor op 180 C. Schep het eiwitschuim op de taart en maak piekjes met een vork. Schuif in de oven en laat in vijf tot tien minuten het schuim lichtbruin kleuren. Laat de taart daarna minimaal een uur afkoelen voor je hem aansnijd.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.