Makkelijke citroen meringuetaart
Een van mijn all time favorites is zonder twijfel een citroen meringue taart. Deze makkelijke versie kost wel even wat tijd maar is niet ingewikkeld en zo verschrikkelijk lekker!
Citroen meringue of lemon meringuetaart.
Er is iets met de smaak van een echt goede citroen meringuetaart. Ik kan er geen weerstand aan bieden. Als ik een citroen meringue tegenkom op een menu kaart dan weet ik al zeker dat ik die wil proberen. Nu zijn er natuurlijk vele versies van deze klassieker en de een is nog lekkerder en mooier dan de ander, maar mislukkingen kom je helaas net zo vaak tegen.
Wat maakt nu een citroen meringue een echte goede? Om te beginnen is het natuurlijk belangrijk dat je een lekker knapperige en krokante korst hebt. Het maken van een goede korst is me jaren een raadsel geweest tot ik een workshop volgde en leerde om het perfecte korstdeeg te maken.
Vervolgens is de citroenvulling het allerbelangrijkste onderdeel. Dat moet zoet zijn, maar toch ook een beetje zurig. En dan natuurlijk de fluffy pieken van de meringue.
Mijn eerste kookboek
Nu moet ik vertellen dat deze citroen meringue niet door mij is gemaakt maar door Sabina Posthumus. Ik fotografeerde ooit haar eerste kookboek en dat was tevens mijn eerste kookboek. Het Bazaar kookboek. Ik geloof zelfs dat het opnieuw is uitgebracht inmiddels.
De pieken van de meringue hadden misschien wat hoger gekund op deze citroen meringuetaart maar aan de smaak ontbrak het zeker niet. Zooo lekker!
Lemon curd
Voor de citroen meringue zou je overigens ook lemon curd kunnen gebruiken. Dat scheelt een hoop tijd. Dus wil je deze citroen meringue razendsnel maken? Gebruik dan kant- en klaar taartdeeg, gebruik een potje lemon curd en klop dan alleen wel zelf de eiwitten stijf. Dan heb je in no time een heerlijke taart op tafel staan zonder al teveel gedoe.
Natuurlijk is zelf maken met dit recept nóg lekkerder maar ik geef maar aan dat het ook sneller kan.
Hier hebben we de meringue in de oven even gegrild. Dat kan maar je kunt ook prima een brulee brander gebruiken hiervoor als je die hebt. Vind ik zelf altijd prettiger en je kunt precies bepalen waar de brander misschien nog een beetje meer nodig heeft.
Wat ook belangrijk is dat je de taart genoeg tijd geeft om af te koelen voor je het aansnijdt. Als je goed kijkt naar de foto’s zie je al dat wij iets te ongeduldig zijn geweest. De lemoncurd had nog iets moeten opstijven eigenlijk. Zorg dus dat je de taart lang genoeg in de koeling hebt gehad.
Doe het eiwitschuim als laatste op de taart. Heb je de brander gebruikt dan hoeft het daarna niet nog een keer terug in de koeling maar kan meteen gegeten worden.
Deze post is oorspronkelijk gepubliceerd in 2014 en nu volledig geupdate.
Citroen meringue taart
Benodigdheden
- Brulee brander
- taartvorm van 22 cm met losse bodem
Ingrediënten
- 225 gr bloem
- 160 gr roomboter
- 80 gr witte basterdsuiker
- 1/2 ei losgeklopt
- snufje zout
- blindbak vulling bijvoorbeeld rijst of droge bonen
Citroenvulling
- 1 citroen
- 2 limoenen
- 50 gr maizena
- 100 gr kristalsuiker
- 250 ml water
- 50 gr roomboter
- 3 eidooiers bewaar het eiwit
Schuim
- 3 eiwitten
- 100 gr witte basterdsuiker
Instructies
- Kneed de ingrediënten voor de bodem door elkaar. Heb je een keukenmachine, doe dan alles daarin (boter koud in blokjes) en laat het draaien tot het deeg een beetje samen komt en grove korrels heeft. Stort dan uit op een aanrecht en kneed tot een bal. Werk niet teveel aan het deeg. Hoe korter hoe beter.
- Heb je geen keukenmachine, snij de boter dan met twee messen door de bloem en het zout, doe daar het ei en de suiker erbij en kneed snel tot een bal. Pak in plastic folie en laat minimaal een half uur rusten in de koelkast
- Rasp de citroen en de limoenen en pers ze uit. Verhit maizena, suiker, citroen/limoensap en water op laag vuur in een steelpannetje. Roer de klontjes eruit met een houten lepel, draai dan het gas wat hoger. De citroenvulling zal nu gaan binden en wordt doorzichtig. Haal de pan van het vuur. Voeg de boter toe, laat smelten in de saus.
- Doe de citroenrasp erbij. Klop de drie eidooiers los en voeg toe aan de saus, flink roeren. Zorg dat je citroenmengsel niet meer te heet is. Je wilt niet dat de eidooiers gaan koken.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit en bekleed een lage taartvorm hiermee. Leg er een vel bakpapier in (het helpt om die eerst te verkreukelen en dan weer uit te vouwen) en leg hier de rijst, droge bonen of bakbonen in. Bak de bodem blind in ongeveer 20 minuten met (bonen, rijst oid) vulling over de bodem. Haal na 20 minuten je vorm eruit en verwijder het bakpapier en de bakvulling. Bak de vorm daarna nog tien minuten tot hij goudbruin is.
- Laat de bodem en de citroenvulling helemaal afkoelen, Verdeel dan de vulling over de bodem.
- Klop de eiwitten op en voeg beetje bij beetje tijdens het kloppen de suiker toe. Het eiwit moet glanzend en plakkerig zijn en als je piekjes maakt met de mixer moeten ze even blijven staan.
- Verwarm de oven voor op 180˚C. Schep het eiwitschuim op de taart en maak piekjes met een vork. Schuif in de oven en laat in vijf tot tien minuten het schuim lichtbruin kleuren. Laat de taart daarna minimaal een uur afkoelen voor je hem aansnijd.
- Je kunt de pieken ook bruin branden met een creme brulee brander.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Hoi, ik ben van plan om deze taart te maken. Hoelang kan deze taart bewaard worden?
Groetjess
He Liza. Als je hem van tevoren wilt maken dan zou ik hem niet langer dan 1-2 dagen maken. Succes en fijne feestdagen!
ten eerste wou ik zeggen wat een mooie en heerlijke recepten / fotos heb je op de blog , ik kwam op je blog via via en ik was gelijk verkocht door het zien van die prachtige plaatjes.
zodoende besloot ik ook direct dit recept van de lemon merengue te maken , alleen…… ik weet niet of het aan mij ligt , er is een best gedeelte aardig onduidelijk in je recept .
ik zit zelf in zuid amerika en ik vroeg tijdens de onduidelijkheid mijn moeder via de app of zij het snapte of mij uit de brand kon helpen , maar ook zij vond het wat onduidelijk het recept en snapte het ook niet helemaal na het lezen.
dus ik dacht ik stuur even een berichtje want ik ben nu op mijn eigen houtje het gaan uitvogelen hoe het zou moeten zijn.
het stuk wat onduidelijk is is :
Rasp de citroen en de limoenen en pers ze uit. Verhit maizena, suiker, citroen/limoensap en water op laag vuur in een steelpannetje. Roer de klontjes eruit met een houten lepel, draai dan het gas wat hoger. De citroenvulling zal nu gaan binden en wordt doorzichtig. Haal de pan van het vuur. Voeg de boter toe, laat smelten in de saus.
Doe de citroensap erbij. Klop de drie eidooiers los en voeg toe aan de saus, flink roeren.
_____________________________________
hierbij schrijf je niks over de citroenrasp en zeg je als ware 2x in het recept de citroensap te gebruiken , ik snapte niet waar ik nou de citroensap moest gebruiken , bij het verwarmen in het pannetje met de maïzena etc , of als alles al was verwarmd en het bij het stukje van de eidooiers moest toevoegen , of dat ik het zelfs in delen moest doen , 1 deel bij het verwarmen en een deel misschien achteraf
daarna was het volgende onduidelijk :
Bak de bodem blind in ongeveer 20 minuten met vulling over de bodem en daarna nog tien minuten zonder.
dit stukje is mij onduidelijk over het blind bakken zonder vulling en het gewoon bakken met vulling , ik ging ervan uit 20 minuten blind bakken zonder vulling en 10 minuten bakken met vulling..
des al niettemin was het een lekkere taart , en ik wou toch deze comment schrijven als positive ´´feedback´´ , en misschien lag het wel aan mij hoe ik het recept las !
ik zal zeker nog andere recepten uit proberen , want de charlotte limoncello leek ook erg smakelijk 😉
groetjes
He Annelot! Nou dank je wel voor de complimenten natuurlijk.. 😉 Altijd leuk om te horen..
Er stond inderdaad twee keer sap. De laatste keer moest de rasp zijn.
Het blind bakken met vulling; hiermee bedoel ik het bakken met het bakpapier en daarop de bonen, rijst of bakbonen. Na die twintig minuten haal je het bakpapier en de vulling eruit en bak je de bodem leeg dus nog eens tien minuten tot deze goudbruin is. Ik heb het inmiddels aangepast ook in de recept omschrijving zodat het wat duidelijker is (hoop ik dan!)
Ten eerste van harte gefeliciteerd met het 1e jaar! Er zullen er vast nog vele volgen! Het is enorm inspirerend om jouw prachtige foto’s te bekijken. Zou erg graag de workshop winnen. Ben zelf uiteraard ook bezig met foodfotografie, en wil van jou de nodige tips and tricks leren. Veel succes en plezier met je fotografie en je blog!!
Dank je wel Nathalie en wellicht ook tot gauw tijdens de fotoshoot!
Beste Simone,
Gefeliciteerd met je inspirerend werk!
Op het nippertje wil ik nog meedingen, want ik zou zo graag je workshop winnen. Ben al een poos bezig met een switch – ja, als je ontslagen bent, moet je creatief gaan denken. De afgelopen maanden is dus taarten bakken meer dan mijn hobby geworden. Om ze aan de man te brengen, ontbreekt me nog wat: de kunst om ze zo te fotograferen, dat de plaatjes de smaak en de passie die ik in de taarten stopt, overbrengen. En dan komt wellicht het moment om die sprong te wagen. Ik ben er van overtuigd dat jouw workshop mij net dat klein zetje zelfvertrouwen zou kunnen geven. En daarom hoop ik op een gelukkig lot!
Groetjes,
Marië
He Marië… O dat is inderdaad een hele spannende carriere switch! Jammer genoeg ben je niet uit de hoge hoed gekomen maar wie weet zie ik je een keer terug op een van de workshops. In ieder geval alvast heel veel succes met je nieuwe avontuur!
Simone , allereerst natuurlijk gefeliciteerd én dank voor je schitterende foto’s -leuke verhalen en inspirerende recepten . Ik vind het altijd heerlijk om na een werkdag jouw e-mails te lezen zó ontspannen. Ik wilde eerst eigenlijk niet meer reageren want er zijn al zoveel volgers die gereageerd hebben maar later dacht ik: ik reageer wel want zou zo graag mooie foodfoto’s kunnen maken. Ik kijk bijna altijd op jouw blog en van Caroline en Judith’s cake en wordt geïnspireerd door de schitterende foto’s en dan ga ik bakken en koken. Ik vind het fijn om mensen ook te kunnen inspireren én hoe kan dat beter dan met mooie foto’s. Nogmaals dank voor je blog!!
Leuk om te horen Marja! Dank je wel!
Hallo Simone,
Natuurlijk allereerst van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je blog. Ik geniet er altijd weer van, van je foto s maar ook van je verhalen bij de foto s. ik merk toch wel dat ik dat heel erg leuk vind. ( kneuterig he)
Winnen? Ja dat zou ik wel heel erg gaaf vinden. Waarom? niet voor mijn eigen blog want dat heb ik niet. Waarom wel? Ik werk op een school voor kinderen met een beperking. Daarmee koken we ook . Voor kinderen met een beperking ( en zeker voor onze leerlingen die veelal een vorm van autisme hebben ) is taal en lezen moeilijk ( vaak zelfs niet mogelijk) door plaatjes en foto s lukt het vaak wel. Ik zou heel graag een ” eigen” kookboek” maken. Niet om uit te geven hoor, alleen voor gebruik bij ons op school. Met stap voor stap foto s van de ingrediënten en de stappen die je moet doen om tot het eindresultaat te komen. Er is wel wat op de markt maar dat is vaak veel te moeilijk voor onze leerlingen. Ik ben al wel eens bezig geweest maar toen zagen de foto s er echt niet uit en ben ik dus maar weer gestopt. Dus gooi mijn naam maar in de hoge hoed, ik loot heel graag mee!
Leuk Truus en wat een leuk doel ook! Je naam gaat in de hoge hoed!
Gefeliciteerd met deze verjaardag. Ik kijk altijd met grote bewondering naar de foto’s op het blog. Ik heb ook je boek gekocht en met de tips probeer ik vaak te oefenen maar mijn foto’s komen niet eens in de buurt. Een privé workshop zou ik echt geweldig vinden. Ga vooral door met dit mooie blog het ziet er allemaal fantastisch uit.
Super leuk blog en fantastische foto’s. Van harte gefeliciteerd met je jubileum. Mijn foto skills kunnen zeker beter, en sinds ik mijn eigen website heb “moeten” al mijn recepten, teksten en vooral foto’s beter, lekkerder en mooier, een wokshop zou top zijn!
Gefeliciteerd! Wat een leuke winactie. Ik volg je nog niet zo heel lang, maar ik ik ben echt een lurker haha. Ik zou het heel tof vinden als ik zou winnen. Jij maakt namelijk altijd zulke mooie foto’s. Ik ben recent mijn eigen lifestyle blog gestart, nouja ik heb een domein, hosting en ik ben druk met bouwen van de site. En hoe leuk zou het zijn als er dan straks van mijn gerechten mooie foto’s online komen. Ik heb tevens recent een systeemcamera aangeschaft en dit zou de uitgewezen kans om deze écht uit te proberen.
Oh, Ja ik wil! Lijkt me fantastisch om persoonlijk les van je te krijgen. Gooi mijn naam maar in de hoed, dan begin ik alvast met duimen.
Allereerst van harte gefeliciteerd met deze verjaardag! Wat een leuk idee om een privé workshop foodfotografie weg te geven. Ik houd ook van koken en fotograferen en heb kort geleden een spiegelreflexcamera gekocht, dus doe erg graag mee.
Dit zie ik nog net op tijd! 🙂
Ik heb kort nadat ik ben begonnen met bloggen je boek gekocht en daar al enorm veel van geleerd (kijk voor de grap maar eens naar mijn oudste posts….). Nu ben ik soms echt enorm blij met mijn foto’s, maar soms ook absoluut niet. Die van jou vind ik eigenlijk altijd schitterend, dus een echte workshop zou helemaal fantastisch zijn!
Duim duim duim 🙂
Wat een geweldig cadeau voor zo’n mooie verjaardag! Zo’n workshop zou ik op De Hippe Vegetarier ab-so-luut kunnen gebruiken. Een kleine basis (reis)fotografie heb ik zeker, maar foodfotografie is toch een heel andere tak van sport en als ik ooit zulke mooie foto’s zou kunnen maken als jij 🙂 Wauw! Met zo’n workshop zet ik in ieder geval een stap in de goede richting en anders kan het boek mij verder helpen!
Fingers Crossed en gefeliciteerd!
Eerst kwam ik je naam tegen in taartland waar de enthousiaste fondant en marsepein actieve dames gingen fotograferen. Nu echter proberen wij bloggers heel dicht achter je te staan om mee te kijken wat jij allemaal doet. Een leuke camera oke, maar hoe gebruik je deze optimaal is 2. Er valt nog zo veel te leren. Mag ik ook in de grote hoed?
Gefeliciteerd met je blog, die stiekem veel ouder is dan pas één maar feestjes moeten we toch vieren? Als ik toch een ding van je heb geleerd, dan is het wel dat foodfotografie een bijzonder ingewikkeld en creatief vak is – wat jij tot in de puntjes beheerst. Dus een workshop wauw, het zal mijn foto’s vast een stuk in de goede richting duwen. Maar ik blijf toch met je samenwerken want dat is veel te gezellig!
Ja precies! Anders had ik je moeten uitsluiten van deelname.. Hahaha… 😉
Ik!!! Jouw foto’s zijn altijd zo mooi en mooi gestyld. Daar kan ik nog wel wat van opsteken!
Dank je wel Andrea!
Hi Simone,
Van harte gefeliciteerd! Ik wil heeeeel graag een fotoworkshop winnen. Ik ben nog herstellende van mijn burnout en heb daarin ook ontdekt waar mijn kracht ligt, namelijk iedereen inspireren en enthousiasmeren over gezonde voeding. Ik was altijd al werkzaam in de food branche maar dan op een andere manier. Dit motiveerde mij om mijn diploma als voedingsdeskundige te halen afgelopen mei. Ik wil mijn bedrijf nu gaan bouwen en starten om hiermee aan de slag te gaan. Wat daar voor nodig is, is onder andere het verder aanpassen van mijn website. Een heel belangrijk onderdeel daarvan zijn de foto’s en daar kan ik zeker nog hulp gebruiken en veel van jou leren. Ik als oud marketeer weet hoe belangrijk mooie en goede foto’s zijn maar kan dat helaas(nog) niet zelf… Ik heb vandaag trouwens een taart gemaakt en gedeeld op facebook en het lijkt me leuk deze dan voor jou mee te nemen om jouw verjaardag te vieren!
gr. Bianca
Gefeliciteerd!… wat mij betreft ook met al die jaren 🙂
Ik ben nog niet eens een half jaar bezig met bloggen, wat een werk en wat komt daar veel bij kijken. Dat is heel geen sinecure dat bloggen… en dan al zoveel jaren en met meerdere blogs, respect 🙂
En ik vind je foto’s schitterend, heel inspirerend!
Ik heb een privé workshop nodig omdat je mij niet “in een klasje” wilt hebben. 😀
En het zou een goede aanleiding zijn om eindelijk die spiegelreflex eens aan te schaffen. Ik stel dat al jaren uit om dat ik bang ben dat ik hem toch alleen maar op de automatische stand laat staan.
Hoi Simone, allereerst gefeliciteerd met je 1 jarig bestaan.
Ik doe erg graag mee omdat ik zelf ook net een blog begonnen ben en de foto’s nog niet echt om naar huis te schrijven zijn. Ik volg je dan al een tijdje en het lijkt me super om de workshop bij te mogen wonen.
Nog veel succes met je prachtige blog.
Groetjes Mieke
Simone! Van harte gefeliciteerd met je blogverjaardag! Ook ik volg je al een tijdje en ben helemaal idolaat van je foto’s. Iedereen in mijn omgeving wordt inmiddels gek van mij omdat ze niet mogen beginnen met eten voor er een foto van is gemaakt… met mijn telefoon … dat dan weer wel 😉 Dus de hoogste tijd dat ik de camera ook eens ter hand neem om te beginnen met de basis van Food fotografie en niet alleen maar voor Portret, Kinder en Familiefotografie zoals ik nu al doe 😉 Een privé workshop zou natuurlijk helemaal super zijn maar het boek is ook goed 😉
Keep up the good work! Groetjes, Chantal
Haha.. ja dat niet mogen beginnen met eten is heeeel bekend! Mijn vriend weet al niet beter meer, blijft braaf zitten tot ik klaar ben. Haha… Nou ja meestal dan.. 😉
Van harte gefeliciteerd! Wat een mooi moment. Ik ben dol op al je prachtige foto’s ‘en recepten. Ook deze taart is weer een beauty! Het recept gauw maar eens proberen voor een frisse zomertaart 😉
Ik sta zelf veel in de keuken, en maak dan ook van alles wat gemaakt is een foto. Of het nou gaat om lekkere ontbijtjes, zoete taarten of een uitgebreid diner, ik klik er altijd wel een paar plaatjes van weg! Ik zou het supergaaf vinden om meer te leren over fotografie, om mijn foto’s nog mooier te maken. Al helemaal als ik zie hoe mooi jouw foto’s zijn,het zou top zijn om het van jou te leren! Groetjesss!
Dank je wel Suzanne!
Hoi Simone,
Gefeliciteerd! Wat schrijf je leuk en gezellig, lees je blog graag! Pas jouw boek besteld en zooo mooi en leerzaam! Waarom ik graag de workshop wil winnen is omdat jouw manier van fotograferen zo mooi is en ik wel wat tips kan gebruiken omdat ik binnenkort voor een restaurant ga fotograferen, spannend maar ook heel veel zin in! Groetjes Lucienne
Dank je wel Lucienne!
Gefeliciteerd met deze 1e verjaardag van Simone’s Kitchen. Dat jaar is omgevlogen zeg! Ik ben zelf begin dit jaar begonnen met een “bakblog” en dat fotograferen is en blijft moeilijk. Meestal grijp ik maar snel naar mijn telefoon-camera, maar dat kan natuurlijk beter! Een privé workshop zou ik echt fantastisch vinden! Ik vind het een topcadeau, voor wie het ook mag winnen!
Dank je wel Tessa! Ja de tijd is inderdaad echt omgevlogen.. Voor mijn idee is het nog amper een jaar…
Gefeliciteerd! En wat een mooie kleuren op de foto’s 🙂
Ik blog zelf sinds kort ook en heb als voorbereiding op het fotograferen jouw boek van a tot z gelezen. Daar heb ik al veel van geleerd gelukkig! Ik zou het heel leuk vinden om een privé workshop te volgen bij je om nog meer te leren, want mijn foto’s kunnen nog best heel wat beter. Soms vind ik ze best mooi voor een beginner, maar soms lukt het ook echt voor geen meter helaas. Ik kan dus wel wat hulp gebruiken, om daarmee weer verder te oefenen 🙂
Fijn dat je in ieder geval al zoveel hebt gehad aan mijn boek Barbara. En geloof me, ik heb ook nog steeds wel van die dagen dat het echt niet lukt. Of onderwerpen.. 😉
Hai Simone
De workshop heb ik laatst bij jou gevolgd en ja, daar heb ik heel veel geleerd en ja, het is nog lang niet goed genoeg. Sommige taarten zijn fotogeniek en zien er goed uit maar anderen willen gewoon niet aantrekkelijk op de foto komen. Gevalletje hopeloos heeft dus dringend een personal workshop nodig. En by the way: ik ben dol op poezen.
Nee joh, niemand is een gevalletje hopeloos. Echt niet… Soms duurt het alleen wat langer, maar ik heb het ook niet in 1 dag geleerd hoor… 😉
Gefeliciteerd! Het is elke keer een plezier om he Blog te lezen en daarom heb ik ook een workshop bij je gevold izm Alexandra.
Ben nu heel hard aan t oefenen met fotos maken van onze broden. Maar wat zou ik graag nog meer uitleg willen want de hand van een meester kan ik niet nadoen. Dus ik ga duimen! N zou super top zijn.
Dank je wel Irene! Met die prachtige broden van jullie moet het toch lukken.. 😉
Wat leuk!! Van harte gefeliciteerd met je verjaardag:) Jouw blog is een groot inspiratiebron voor mij. Ik word gewoon op slag blij (en hongerig) als ik je foto’s zie. Ik heb een tijdje geleden je e-book gekocht en daar heb ik veel van opgestoken. Toch blijft het lastig om controle te hebben in het maken van een foto zoals je die graag wilt hebben. Daarom moet ik nu nog best veel foto’s maken om er eentje te hebben waar ik enigszins tevreden over ben. Mocht je ooit overwegen om gewoon workshops te geven, dan zou ik het ontzettend leuk vinden om er eentje te volgen. Maar natuurlijk hoop ik dat ik win!! Nogmaals van harte gefeliciteerd!
Hoi Syt… Ik geef al gewone workshops hoor.. 😉 Doe ik samen met Alexandra, de styliste, en die vinden plaats in Nootdorp.. 😉 (zie het kopje workshops in het menu!) Maar wie weet win je de prive workshop!
Gefeliciteerd Simone! Wat heb je veel bereikt de laatste jaren!! Ik heb voor mijn verjaardag een nieuwe camera gekregen en moet daar nog helemaal mee leren werken dus een workshop van jou zou ik fantastisch vinden!! Duimen dus 😉 Oh, en die taart…goddelijk! X
Ja te lekker he die taart… En wie weet!
Masha Pabien! Zoals we dat hier zeggen in Curacao. Ik ben van 27 juni tm 15 juli in Nederland, dus hoe leuk zou het zijn om dan een workshop te doen om nog mooiere foto’s te maken van al het lekkere eten in Curacao…
Nou dat zou dan wel goed uitkomen, mocht je winnen Martine!
Bijna een jaar geleden ben ik op onderzoek uitgegaan naar foodblogs en food fotografie. Daarbij stond Jungle frog boven aan mijn lijst om eens een keer deel te nemen aan een workshop. En ahum, dat is er nooit van gekomen. Omdat ik geen budget had voor een professionele camera ben ik begonnen met mijn blog Basket Delights waarbij ik gebruik maak van de Iphone. Dat beviel eigenlijk zo goed, altijd bij de hand en snel. Ik zou het fantastisch vinden om de workshop te doen. Mijn blog bestaat bijna 1 jaar, één van mijn 1e gerechten op de blog is een Limoen merengue taart. Ha, dat is bijna geen toeval:-) Natuurlijk volg ik jou en inspireer je mij met je stijl. Ik hoop je daarom eens een keer te ontmoeten. Misschien tot snel?
Ja en weet je die Iphone is zo slecht nog niet natuurlijk, maar ik vind dat mijn ‘echte’ camera zoveel meer creatieve mogelijkheden heeft… Maar daarnaast doe ik ook veel met mijn iphone hoor en wie weet tot snel!
Oh, dolgraag win ik een workshop!
Ik ben nu zo’n 20 jaar bezig met koken en voeding en de laatste jaren ben ik steeds meer met de gezonde kant van eten en geef daar ook consulten in. Dus, wat eet je eigenlijk bij bepaalde klachten en hoe maak je dat ook nog eens lekker? Een blog zou daarbij zeker ondersteunend zijn. Maar, ik vind het niet makkelijk om gezond eten er mooi uit te laten zien op de foto, het wordt al snel flets en niet aantrekkelijk en jouw blog bewijst dat dat niet hoeft. Ik heb al een super camera en de rest kom ik heel graag bij je leren!
En ik denk dat juist gezond eten er geweldig uit kan zien.. 😉 En het lijkt me tevens een geweldige insteek voor een blog Anna! De basis hebt je in ieder geval al..
Zo’n 5 jaar geleden zette ik aan jouw hand de eerste stapjes in de wondere wereld van fotografie, getooid met een compact cameraatje meldde ik me bij Junglefrog voor een workshop.. Nu vele jaren later ben ik wat stapjes wijzer, heb een spiegelreflexcamera, weet ook een beetje hoe die te bedienen.. Maar hoe jij het voor elkaar krijgt om eten er nog smakelijker, nog feestelijker uit te laten zien is voor mij een groot mysterie..
Ik hoop dat mysterie op een dag te ontrafelen
1 jaar Simone’s kitchen.. Dat er nog maar vele mogen volgen! Proost!
Dank je wel Belinda! En jeetje alweer zo lang geleden is dat he… 😉
Wat gaaf! Ik ben vandaag op jou blog terecht gekomen en val met mijn neus in de taart zo te zien! Jummie. Ik doe dan ook direct maar mee aan deze fantastische winactie. Ik zou het geweldig vinden om mijn fotografieskills een boost te geven, want het automatisch fotograferen is ook geen uitdaging meer, de foto’s kunnen mooier en beter. En wat is er nou leuker om die lekkere creaties op de foto te zetten (en daarna natuurlijk op te eten ;)!) Ik ga nu gauw verder neuzen op je site!
Hmm ja, dat opeten dat moet ik echt wat minder doen denk ik… 😉 En dank je wel Suzanne en welkom natuurlijk!
Wauw wat een onwijs leuke post en HOERA, 1 jaar! Wat je maakt en het boek, het is allemaal inspirerend. Echt een voorbeeld voor Nederlandse bloggers. En wat een heerlijke taart! Nou ik doe ook heel graag mee aan de winactie want ik denk dat ik heel veel van je kan leren en zeker geinspireerd kan worden. Lijkt mij echt te gek en oh ik heb iets van 300 vragen, heel weinig dus maar ;). Ik ga het delen op fb en dan maar duimen.
Liefs Suus
Haha… Suus… maar 300 vragen? O dat valt mee, dan moeten we er misschien meteen een prive workshop week van maken.. 😉
Beste Simone,
Gefeliciteerd met je blog! Prachtige foto’s staan erop;)
Ik heb sinds iets meer dan een jaar een blog, gericht op studenten (en andere geïnteresseerden natuurlijk): dekokendestudent.nl.
De foto’s die ik plaats zijn eigenlijk erg slecht, vandaar dat ik graag eens zou leren hoe je goede eetfoto’s maak. Een workshop zou dus perfect zijn! En ik ben dol op katten.
Groetjes!
He Charlotte, Dat is altijd een goede insteek denk ik; studenten… Dat is toch vaak de tijd dat je begint met koken…!
Nou, je kent mijn fotografieverhaal… en als ik dan van iemand wat technische uitleg wil, dan graag van jou. 🙂
Wie weet Annemieke!
Hi Simone, van harte met je blog(s). Ik volg je al een tijdje en zoals jij je “zoektocht” beschrijft, zo heb ik hem ook gevolgd. Mis de glazen zelfs nog in je verhaal ;-). Anyway… De zoektocht, het groeien, wat ontzettend herkenbaar! En da’s ook precies de reden dat ik heel graag de priveles zou winnen; ook ik ben nog lang niet uitgeleerd en zou die dag samen met jou graag samen op zoek gaan naar een meer eigen Miss Foodie fotostijl. Tot blogs en tot ziens!
Dank je wel Wendy! En who knows.. 😉
Van harte gefeliciteerd met dit jubileum!!!
Ik wil heel graag deze workshop winnen omdat ik nu net afgestudeerd ben als fotograaf. En ik zou heel graag een foodfotoshoot mee willen maken. Dit hebben we namelijk niet gehad op school.
En mijn interesse ligt wel bij food en product!
En nee inderdaad op de fotovakschool hadden wij ook helemaal niks over het fotograferen van food. Ik was toen net begonnen met food maar op school was daar weinig aandacht voor (geen dus…) Toch jammer wel..
Hoi Simone! Gefeliciteerd met het 1-jarig bestaan van jouw blog! En dat er nog vele verjaardagen mogen volgen. Het lijkt me super om een workshop fotografie te volgen bij je, dus ik hoop dat ik win. De foto’s op mijn blog zijn namelijk niet echt mooi…. Of zeg maar beter echt niet mooi. En anders boek ik zelf een workshop bij je, want jouw foto’s zijn waanzinnig mooi!
Dank je wel Caroline! Altijd leuk om te horen!
Wat gaaf, gefeliciteerd!! Daar hoort eigenlijk wel een echt stuk taart bij.. Toch?
Sinds ik je workshop heb gevolgd zijn mijn foto’s zeker vooruit gegaan, maar echt handig met de instellingen van mijn camera en het maken van verschillende composities ben ik nog -steeds- niet. Dus een 2e workshop kan ik wel gebruiken! (en als ik win, dan neem ik natuurlijk met plezier een Paleo taart voor je mee!)
Een paleo lemon meringue taart… Lijkt me lekker! 😉
Woehoeeee! Een jaar alweer, wauw! Het lijkt echt zo veel langer. Echt knap wat je allemaal al bereikt hebt. Ik ga lekker 21 juni de workshop al volgen waar ik echt suuuuuper veel zin in heb. Zie je dan! Liefs
Ja ik zie je volgende week weer Maura! Gezellig!
Gefeliciteerd met deze mijlpaal. Je boek heb ik al een aantal maanden in huis en pak ik er regelmatig bij om je tips & trics te lezen. Binnenkort krijg ik voor mijn verjaardag de 50 mm lens die jij aanbeveelt. Een priveles van jou lijkt me dan ook geweldig! Als ik win, neem ik een flesje bubbels voor je mee!
Kijk… dat horen we dan weer graag natuurlijk.. 😉
Gefeliciteerd en wat een leuk initiatief! Ik zou het super vinden om de workshop bij je te volgen! Nu 6 maanden onderweg met mijn blog en fotografie blijft een uitdaging, met name compositie en daar ben jij nu net zo goed in, dus ik leer graag van je!
Dank je wel Daphne!
Van harte Simone niets zo leuk als van je passie je werk maken!
Je boek gebruik ik al als hulp verrekte handig!
Heel graag maak ik foto’s van onze gerechten( heb n restaurant )
En post ze op Facebook of instagram maar tjonge wat een tijd kost t maken van een foto zou je hulp en tips goed kunnen gebruiken .
Fingerscrossed en bedankt voor al je recepten!
Anita
Dank je wel Anita! Ja tijd kost het inderdaad wel al die gerechten op de foto zetten! Maar leuk is het wel.. 😉
Gefeliciteerd!! En lekker.. taart!! Ik heb natuurlijk al een workshop gevolgd, maar een privé workshop lijkt me zo handig en interessant. Dan kan ik ten minsten al de vragen stellen die ik wil en vooral kijken wat jouw idee over de foto’s die ik maak is.
Dank je wel Juliette! En ja altijd handig hoor zo’n prive workshop.. 😉
AUGURI!!! Oftewel gefeliciteerd!!! Leuk om te lezen hoe je bent gekomen tot waar je nu bent…1 jaar Simone’s Kitchen. Ik kan iedereen aanraden om een de workshop bij je te volgen, want het heeft mij enorm geholpen. Ik vind mijn foto’s echt een stuk verbeterd na jouw workshop maar ik moet nog altijd heeeel veel leren dus een 2e workshop zou ik super vinden. En ook om je 3 schatten van katten terug te zien in het groot 😉 hahaha.
Dank je wel Letizia! Ik zit me nu te bedenken dat je dan toch nog niet zo lang geleden hier was als we eerst dachten.. 😉 Want de katten zijn nu anderhalf, dus dan is het toch vorig jaar geweest dat je hier was voor de workshop!
Hi Simone! Hoeraaa hiep hoi hiep hoi! Van harte gefeliciteerd en hopelijk voel je je echt trots, want dat MOET je zijn. Superleuk om de geschiedenis zo te lezen en wat een verhaal. Ik heb uiteraard al n btje mogen ervaren hoe leuk het is om een dagje hulpje te mogen zijn, maar het lijkt me super tof om een workshop te mogen doen. Liefs Vanessa
Haha… Ja ik ben best blij met alles van het afgelopen jaar en soms besef ik het ook nog wel eens niet helemaal om eerlijk te zijn… En wie weet win je!
Grrrrrrr. jammer. Ben helaas allergisch voor katten. Maar je feliciteren op afstand is natuurlijk wel mogelijk. Gefeliciteerd en nog vele jaren.
Mocht je uit de grote hoed getrokken worden dan vinden we een oplossing voor die katten allergie hoor Carola. Het kan ook ergens anders!
Hieperdepieperdepieperdepiep HOERA!!!!! Van harte gefeliciteerd met je blogverjaardag.
Ik was een van de eerste cursisten van jullie workshop en er ging een wereld voor me open. Omdat ik toen nog echt geen idee had van fotografie en al helemaal niet van foodfotografie is er veel info langs me heen gegaan. Daarna heb ik en spiegelreflexcamera gekocht, nog een dagje een fotocursus gedaan, je boek aangeschaft, het boek van de camera gekocht en veel geoefend. Je zou dus denken dat mijn foto’s met sprongen vooruit zijn gegaan. Dat is ook wel een beetje zo, maar ik kan nog wel wat (veel) hulp gebruiken.
Ja dat weet ik nog goed Martine…. Volgens mij zat jij echt in de eerste groep of misschien de tweede…
Ja, volgens mij was het echt de eerste groep.
Hoera! Eén jaar alweer! Ik weet nog goed dat je overging naar Simone’s Kitchen, het lijkt alsof het nog maar een paar maanden geleden was. Haha, de tijd gaat te snel! Gefeliciteerd 🙂
Ja echt he… De tijd gaat veel te snel zou ik bijna zeggen! Dank je wel El!
Hiep hiep hoera! Van harte gefeliciteerd met dit jubileum. Ik ben als kook- én kattenliefhebber ontzettend blij met je blog. Van de vele foodblogs die er zijn, bewaar ik tot nu toe de meeste recepten van jou! Als dochter van een fotograaf en redacteur van culinaire producties lijkt het me ontzettend gaaf om een workshop bij je te volgen. Duimen maar!
Dank je wel Djoni! Dat is altijd leuk om te horen natuurlijk!
Hey Simone,
Ik volg je al een tijdje, en vind je foto’s geweldig! Ik ben sinds kort foodblogger. Ik besloot dit te worden naar aanleiding van mijn koksopleiding en baan in de keuken. Laatst ben ik overgestapt van blogspot naar wordpress, en probeer alles iets professioneler aan te pakken.
Je kunt een bord nog zo mooi opmaken, als je niet weet hoe je het goed fotografeert, komt het nooit zo mooi over als in het echt. Ik heb nog niet de beste camera, maar heb veel plezier plezier in het bloggen en zou graag meer leren, zodat mijn foto’s steeds beter worden! Gefeliciteerd met je blogverjaardag! 🙂
Je hebt in ieder geval al een super uitgangspunt Roos, want ik zit er af en toe heel hard over te denken om ook een (parttime) koksopleiding te gaan volgen, niet omdat ik als kok wil gaan werken maar omdat ik wel graag de vaardigheden zou willen hebben..
Gefeliciteerd met deze ‘verjaardag’! Alleen maar erg fijn dat je ook oude berichten er op laat staan.. ik smul namelijk vooral figuurlijk ook behoorlijk bij je reis-verhalen!
Is er tijdens die privé foto cursus ook gelegenheid tot het ophalen van Vietnam-herinneringen? 😉
Laat er nog veel mooie jaren volgen!
Jaaaa! Die tijd zou er zeker zijn natuurlijk… (ik ben ook stiekem een reisblog begonnen… zie papertravels.nl… Niet verder vertellen….)
Hey Simone, van harte gefeliciteerd met je food-blog verjaardag. Ook ik ben zo’n ‘dame/muts’ van de taarten, waarschijnlijk vergelijkbaar met de taarten van je eerste klant 🙂 Om de opdrachttaarten en met name bruidstaarten een beetje leuk op de foto te zetten, komt toch wel heel wat bij kijken, heb ik gemerkt. Ze staan grotendeels wel allemaal op de site, maar foto-technisch is het niet altijd de grootste reclame, zal ik maar zeggen. Een dagje met tips/workshop van jou lijkt me daarom wel helemaal geweldig… laat ik de hond thuis
Dank je wel Jolanda, en ja waarschijnlijk hetzelfde soort taarten inderdaad maar vast niet dezelfde persoon… 😉 En inderdaad beter om de hond thuis te laten als je de workshop zou winnen. haha… Anders komt er weinig van fotografie denk ik!
Proficiat Simone!
Waarom een prive workshop?
Omdat ik al jaren overweeg zal ik voor een workshop gaan en het vervolgens niet doe. Ik heb een zetje in de rug nodig!
Dank je wel Corrie! En wie weet…
Hieperdepiep hoera! Wat leuk om te lezen hoe je hier gekomen bent. Je kunt trots zijn op alles wat je bereikt hebt zo ver, en dat is vast nog maar het begin. Ik geniet van je blogs en je foto’s, dus blijf zo doorgaan! (Je deelt trouwens je blogverjaardag met Lelie, mijn dochtertje. Zij is één geworden en heeft vanochtend haar eerste pop gekregen. Ze liet hem niet meer los ♥) Liefs!
O wat leuk Noraly! Nog van harte gefeliciteerd met je dochtertje ook nog! Is natuurlijk vele malen specialer als een blogverjaardag maar ja… 😉
Hi Simone,
Heb pas onlangs je blog ontdekt en ben erg onder de indruk van je foto’s. Zou dolgraag een workshop bij je doen, want we gaan een mooi plantaardig kookboek van Vegadutchie uitgeven. En die katten vind ik alleen maar extra gezellig.
Keep up the inspiring work!
X Marije
Dank je wel Marije! En spannend een eigen kookboek!
Gefelicitéééérd! Grappig om je hele bloggeschiedenis te lezen.
Ik ben bijna twee en heel boring gestart op WordPress en eh, nog steeds op WordPress, maar dan wel een .nl-adres. Toch minder spannend 🙂
Het komt de laatste tijd steeds vaker voor dat mijn vriend foto’s van mijn gerechten maakt. En eerlijk is eerlijk, hij heeft er oog voor. Dus als ik hem nou eens… Win-win, noemen ze dat, ha!
Keep on blogging!!
Nou ik zou dat niet boring willen noemen, maar eerder verstandig Ursula! handig als je vriend foto’s voor je maakt! Die van mij blijft er ver van… Haha
Ziet er heerlijk uit die taart! Ik ben zelf ook bezig met foodfotografie maar ik merk dat het best lastig is om je foto’s fris en nieuw te houden. Gefeliciteerd met je een-jarig bestaan en nog op vele jaren!
Dank je wel Suzanna!
Gefeliciteerd Simone! Lees je blog met veel plezier en kan nog veel leren van je foodfotografie. Heb de workshop bij jou en Alexandra al gevolgd en daar e.e.a. van geleerd. Maar 1 op 1 denk ik nog veel meer van je te kunnen leren, dus ik doe graag mee! Fijne dag
Een prive workshop is natuurlijk altijd handiger omdat je de volle aandacht hebt… 😉 En wie weet ben je de winnaar!
Proficiat!! Je hebt een erg inspirerende blog en omdat ik pas recent gestart ben met mijn foodblog kan ik alle hulp en tips gebruiken. Je workshop komt dus goed van pas! Fijne dag vandaag 🙂
Dank je wel!
Ik zie al die mooie foto’s voorbij komen en denk steeds “hoe doet ze dat toch”. Ik ben altijd blij als er een mooie foto tussen zit om te publiceren. Dus ik leer heel graag van je!
Groetjes Jude
Dank je wel Jude!
Happy happy birthday Simone! Hopelijk mogen we nog heel lang genieten van je prachtige foto’s en handige fotografie tips!
Ik heb nu sinds een paar maanden een spiegelreflexcamera, maar mijn camera en ik zijn nog geen vrienden. Mijn camera is ondanks dat ik al veel gelezen en geoefend heb één grote puzzel voor mij. Ik blijf nu meestal net zo lang draaien en schuiven met knopjes tot er een acceptabele foto bij zit, maar echt begrijpen doe ik het niet. Ik zou dus heel graag de kneepjes van het vak van jou willen leren!
Liefs,
Lisette
Dank je wel Lisette! Ja het duurt even voor je zo’n apparaat door hebt maar uiteindelijk geld nog steeds; oefening baart kunst…:)
Hai Sim,
Gefeliciteerd met je 1e verjaardag (haha)! Ik post deze comment eigenlijk niet om kans te maken op de workshop (ook al zou dat mooi meegenomen zijn!) maar gewoon om je te feliciteren met je blog. Ik vind het steeds leuk om je blog te lezen en je prachtige foto’s te bekijken en om het receptje soms ook eens thuis uit te proberen. Ik herinner me de Vietnam reis; toen was je klaar om de grote overstap te maken naar de fotografie…en zie nu eens wat je al allemaal verwezenlijkt hebt! Dikke proficiat hoor!!
Dank je wel San! Ja jeetje wat lijkt dat alweer lang geleden allemaal he… Vietnam was – wanneer precies – 2007?
Ik dacht al “huh, pas één jaar?” Maar enorm gefeliciteerd met het eerste jaar simoneskitchen!
Mijn blog is een paar dagen geleden ook één geworden. Tegen jouw blog kijk ik enorm op, zeker vanwege de prachtige foto’s. Iets waarin ik mezelf nog graag zou willen ontwikkelen. Dus ik hoop heel erg hard dat ik dat binnenkort eens van de “meester” af kan kijken.
O wat leuk Mirne, jij ook gefeliciteerd dan! En ja een beetje maf is die 1 jaar wel natuurlijk…
Hartelijk gefeliciteerd met je blog en wat ziet die taart er heerlijk uit, om zo in te happen haha. Succes met je blog verder natuurlijk, ik blijf je volgen!!!
Dank je wel Mirjam!
Allereerst gefeliciteerd natuurlijk maar oh wat een leuke actie!
Toevallig heb ik net je boek gekocht, een plank en lens dus klaar om alles te leren over foodfotografie =D En het liefst in een prive les natuurlijk =D
Dankjewel Bianca! En inderdaad, klinkt alsof je er helemaal klaar voor bent.. 😉 En wie weet kom je wel uit de grote hoge hoed!
Jouw boek heb ik al een hele tijd geleden aangeschaft, erg nuttig! Maar, nog steeds kunnen mijn foodfoto’s wel wat verbetering gebruiken. Ik zit dan ook al een tijdje te overwegen om je workshop te doen, maar nu ik de winactie zie, probeer ik dat eerst. Zou een foodfotografie workshop te gek vinden om mijn eigen foto’s te verbeteren, vooral ook door het kiezen van de juiste props!
Dank je wel Jessica! Ja die props… Dat is vaak wel het halve werk. Ik weet nog goed hoe ik in het begin echt hopeloos verkeerde props uitkoos.. Haha
Ik wacht de winnaar nog even af en anders moet ik toch maar eens een workshop bij je gaan boeken 🙂
ik ben zelf net begonnen met een foodblog, zo net begonnen dat hij nog niet eens online staat ;). En ben al aan het experimenteren met food fotografie, maar dat is toch lastiger dan ik dacht. Ik zou dus ontzettend blij zijn met een les!
He Maaike,
O dat is inderdaad nog wel heel vers; een foodblog dat nog niet online staat! Ben benieuwd als ie live gaat!