Feestelijk gevulde dadels | simoneskitchen.nl

I am a foodie & feestelijk gevulde dadels

Ik kan het me nog goed herinneren… Ik had een fotoshoot voor het boek van ‘Hoe word je 100‘ samen met Alex en ze vroeg aan mij ‘Zeg, ken jij het boek ‘Eet als een expert’ al? Nu komt er nogal wat uit op kook- en gezondheidsgebied dus ik moest de vraag met nee beantwoorden. Maar nieuwsgierig geworden door Alex’s enthousiasme bestelde ik het boek meteen. Hoezo impulsief? 😉

Natuurlijk had ik nog geen idee dat ik niet zoveel later zou meewerken aan de fotografie voor hun tweede boek: Eet als een atleet. En je snapt hem vast al; inmiddels is er een derde boek bijgekomen: ‘Eet als een expert – Party Time‘. De reden voor dit feestelijke nieuwe boek is het vijf jarig bestaan van I am a foodie. Hét platform (eh… naast Simone’s Kitchen natuurlijk.. ;)) voor al je vragen over voeding.

En ik ben natuurlijk enigszins bevooroordeeld maar dit is wel een boek dat je wilt hebben! Het boek is ingedeeld in vier thema’s. Plantbased, Easy Peasy, All day brunch en 1001 nacht. Met in elk thema de nodige lekkere hapjes, die allemaal – behalve lekker – ook nog eens gezond zijn. Dus eigenlijk geen reden om het niet elke dag te gebruiken. Want hoe lekker ziet dit er uit? *insert hartje*

Feestelijk gevulde dadels

Als je vast iets wilt uitproberen dan kun je meteen aan de slag met onderstaand recept voor deze heerlijke feestelijk gevulde dadels of bestel het boek hier.

De gevulde dadels zijn hier gevuld met verschillende dingen, een beetje pindakaas is lekker zodat het goed plakt en verder kunt je het toppen met wat je maar leuk vindt. Van gehakte amandelen tot pistachenootjes, sesam en nog veel meer. Je kunt de pindakaas voor de gevulde dadels desgewenst vervangen voor bijvoorbeeld amandelpasta.

gevulde dadels gezonde snacks
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Feestelijk gevulde dadels

Voorbereidingstijd: 5 min
Porties: 15 dadels

Ingrediënten

  • 15 medjool dadels
  • 15 tl pindakaas 100%
  • 1 tl cacao poeder
  • topping naar keuze zoals kaneel granaatappelpitjes, noten zoals gehakte amandelen of pistachenootjes en sesam

Instructies

  • Ontpit de dadels en snij in de lengte door. Houd een kant van de dadel intact zodat de vulling er zometeen niet uitloopt
  • Meng de pindakaas met de cacaopoeder en vul iedere dadel met 1 tl pindakaas
  • Garneer met topping naar keuze. Herhaal tot alle dadels op zijn en zet 20 minuten in de koeling of tot gebruik
Gang: Snack
Trefwoord: dadels

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!