Simone's Kitchen

Eet als een expert – Party Time

Feestelijk gevulde dadels | simoneskitchen.nl

I am a foodie & feestelijk gevulde dadels

Ik kan het me nog goed herinneren… Ik had een fotoshoot voor het boek van ‘Hoe word je 100’ samen met Alex en ze vroeg aan mij ‘Zeg, ken jij het boek ‘Eet als een expert’ al? Nu komt er nogal wat uit op kook- en gezondheidsgebied dus ik moest de vraag met nee beantwoorden. Maar nieuwsgierig geworden door Alex’s enthousiasme bestelde ik het boek meteen. Hoezo impulsief? 😉

Natuurlijk had ik nog geen idee dat ik niet zoveel later zou meewerken aan de fotografie voor hun tweede boek: Eet als een atleet. En je snapt hem vast al; inmiddels is er een derde boek bijgekomen: ‘Eet als een expert – Party Time‘. De reden voor dit feestelijke nieuwe boek is het vijf jarig bestaan van I am a foodie. Hét platform (eh… naast Simone’s Kitchen natuurlijk.. ;)) voor al je vragen over voeding.

En ik ben natuurlijk enigszins bevooroordeeld maar dit is wel een boek dat je wilt hebben! Het boek is ingedeeld in vier thema’s. Plantbased, Easy Peasy, All day brunch en 1001 nacht. Met in elk thema de nodige lekkere hapjes, die allemaal – behalve lekker – ook nog eens gezond zijn. Dus eigenlijk geen reden om het niet elke dag te gebruiken. Want hoe lekker ziet dit er uit? *insert hartje*

Feestelijk gevulde dadels

Als je vast iets wilt uitproberen dan kun je meteen aan de slag met onderstaand recept of bestel het boek hier. Het wordt in de boekhandels gelanceerd op 19 september maar bestellen kan natuurlijk al wel! Ennnn… hou mijn instagram account in de gaten voor een toffe winactie op 19 september!

 

Print recept Pin recept
No ratings yet

Feestelijk gevulde dadels

Voorbereidingstijd: 5 min
Porties: 15 dadels

Ingrediënten

  • 15 medjool dadels
  • 15 tl pindakaas 100%
  • 1 tl cacao poeder
  • topping naar keuze zoals kaneel granaatappelpitjes, noten zoals gehakte amandelen of pistachenootjes en sesam

Instructies

  • Ontpit de dadels en snij in de lengte door. Houd een kant van de dadel intact zodat de vulling er zometeen niet uitloopt
  • Meng de pindakaas met de cacaopoeder en vul iedere dadel met 1 tl pindakaas
  • Garneer met topping naar keuze. Herhaal tot alle dadels op zijn en zet 20 minuten in de koeling of tot gebruik
Gang: Snack
Trefwoord: dadels

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

5 comments

  1. Het is een.mooi.boek met veel verschillende recepten in ik verzamel recepten en 1 of 3 keer per week pak ik een recept wat ik heb gevonden tussen mijn recepten of van internet of kookboek is er maar net na hou veel tijd ik heb die gaf maar meestal ben ik wel aan het kalken en bakken heerlijk jj k nieuwe dingen uit proberen en me kan vindt het heerlijk

  2. Wat gaaf dat je aan al die boeken meewerkt. Ik vind jouw foto’s altijd zo mooi en bekijk / lees je blog al een hele tijd met plezier. Wanneer mijn baby wat groter is dan kom ik graag een keer een workshop bij jou volgen om wat meer tips te krijgen en mijn fotografie te upgraden 🙂

  3. Vraag deze dadels is dat ook vegan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.