Simone's Kitchen

Beenham met ovengroente – makkelijk en feestelijk!

Makkelijk recept met beenham

Het is vast niets nieuws als ik zeg dat ik regelmatig moe van mezelf word. Ik ben kampioen in dingen bedenken die veel tijd kosten om vervolgens tot de conclusie te komen dat het misschien toch niet zo slim is. Een nieuwe site maken, of weer actief worden op een oude site. Mijn aandacht verdelen over veel te veel dingen. Story of my life.

Ik heb me er maar bij neergelegd dat ik nu eenmaal zo in elkaar zit. Maar ik probeer wel toch wat vaker de focus te houden bij de dingen die er toe doen. Teveel versnipperen slaat nergens op en kost alleen maar onnodig veel energie. Energie die ik dan liever besteed aan Simone’s Kitchen, want daar ligt mijn hart. Echt.

Mooie dingen

Deze site heeft me al veel mooie dingen gebracht. Leuke samenwerkingen, fijne contacten en gewoon ook veel voldoening. Gek eigenlijk dat het dan soms ineens niet genoeg is of zo. En laten we wel wezen: ik heb helemaal geen tijd om tig sites te onderhouden! Eentje is heus genoeg. 😉

En omdat ik dit jaar heb besloten dat het gewoon een goed jaar gaat worden (…) betekent dat ook dat ik me meer moet gaan focussen. Die losse flodders die heb ik nog steeds maar ze duren wel korter. Dat is progressie toch?

En tijdens al dat drukke gedoe van mezelf is het fijn als je een recept hebt dat er spectaculair uit ziet, heerlijk is maar eigenlijk heel weinig tijd kost. Dit beenhammetje met de geroosterde groente is ideaal als feest maaltijd, als je vrienden over de vloer hebt of gewoon als je jezelf wilt verwennen. Als je het combineert met de zalmtartaar met rucola olie (vervang de creme fraiche voor mayonaise als je het paleo wilt houden), de pompoen pannacotta en de pittige bubbels heb je een compleet menu zonder dat het je uren in de keuken kost!

Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

BEENHAMMETJE MET GEROOSTERDE GROENTE

Je kunt dit beenhammetje zowel koud als warm eten. Heb je wat over? Dan is het ook erg lekker door een salade de volgende dag.
Totale tijd: 45 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 beenham van ongeveer 750 gr
  • 1 el kokosolie
  • 1 tl honing
  • 2 el balsamico azijn
  • 2 el olijfolie
  • 250 gr bimi asperge broccoli
  • 250 gr spruitjes
  • 75 gr amandelen
  • 2 el olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 ˚C.
  • Bestrooi het beenhammetje met zout en peper en bak het eerst in een koekenpan met kokosolie even goed aan.
  • Doe over in een ovenschotel en maak de saus door de honing, balsamico en olijfolie met elkaar te mengen. Strijk dit over de beenham heen en zet in de oven.
  • Herhaal het bestrijken om de 10 minuten en draai halverwege het beenhammetje even om zodat alle kanten bestreken worden. Bak het beenhammetje ongeveer 45 minuten.
  • Doe de groenten in een ovenschaal en besprenkel met de 2 el olijfolie. Bestrooi met peper en zout en de amandelen en rooster in de oven voor ongeveer 30-45 minuten.
  • Serveer het beenhammetje op een grote schaal met de groenten en amandelen eromheen.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!