Snelle garnalenspiesjes met citroen-peper voor op de barbecue

Garnalenspiesjes voor op de barbecue
Met dit weer vind ik lekker licht eten fijn. Niet alleen omdat ik echt minder trek heb in zware maaltijden als de mussen dood van het dak vallen, maar ook omdat het me achteraf een beter gevoel geeft. Grote garnalen hebben wij standaard in de vriezer liggen dus voor een snelle barbecue actie zijn deze spiesjes supersimpel en heerlijk.

Snel klaar
Deze heerlijke garnalenspiesjes hebben slechts drie ingrediënten en – op het schoonmaken van de rauwe garnalen na – kosten amper tijd om te bereiden. Je kunt ze natuurlijk ook al schoongemaakt kopen, dan ben je helemaal zo klaar. Krijg je onverwacht vrienden op bezoek voor een barbecue avond? Deze zijn gegarandeerd een succes!
Laat ze ook niet te lang marineren want de citroen gaart de garnalen. Beetje zoals bij ceviche maar juist het roosteren op de barbecue maakt ze super lekker. Even opletten dus!
Ook lekker voor bij de barbecue is deze watermeloen salade of wat dacht je van Tom’s kip op bierblik of zijn pittige varkensspiesjes in mosterd marinade
Eenvoudige garnalenspiesjes met citroen, peper en citroenolie
Ingrediënten
- 20 grote tijgergarnalen gepeld en darmkanaal verwijded
- een paar plakjes citroen
- grof gemalen peper
- scheutje citroenolie
- houten stokjes die je eerst een paar minuten in koud water hebt geweekt dan verbranden ze niet zo snel op de BBQ
Instructies
- Maak de garnalen schoon en rijg ze aan een spiesje.
- Leg de spiesjes in een bakje en besprenkel de garnalen flink met de citroenolie. Knijp er daarna nog een beetje citroen over uit. Let op dat je ze niet te lang laat liggen want zuur gaart de garnalen ook. Doe daarom altijd eerst de olie en daarna de citroen. Dat voorkomt een beetje het voorgaren.
- Bestrooi ruim met grove peper en laat even staan.
- Leg op de voorverwarmde barbecue en als ze mooi roze zijn, zijn ze gaar!
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Pingback: Salade van gegrild fruit van de barbecue | Simone's Kitchen
Pingback: Garnalenballetjes met aziatische saus | Simone's Kitchen