Simone's Kitchen

Garnalen-chorizospiesjes – surf & turf op de BBQ

Snelle garnalen-chorizospiesjes

Garnalen-chorizospiesjes

We blijven gewoon nog even in de barbecue sferen want het mooie weer is als het goed is ook nog aanwezig. Terwijl ik dit tik in ieder geval wel dus fingers crossed dat het nog steeds zo is tegen de tijd dat dit recept online komt. Niet dat er heel veel tijd tussen zit, maar het weer kan omslaan voor je er erg in hebt. Dus… bij deze. Mijn versie op de klassieker surf & turf. Een combinatie van mooie grote garnalen met chorizo.

Spiesen op de BBQ

Het probleem met spiesen op de barbecue is vaak dat ze verbranden. Je kunt ze netjes van tevoren weken zodat ze goed vochtig zijn als ze de gril op gaan maar meestal helpt dat niet voldoende tegen verkoolde stokjes. Je kunt dat natuurlijk voorkomen door metalen pennen te gebruiken óf je kunt de stokjes aan de uiteindes inpakken in aluminiumfolie. Op die manier blijven ze heel en kun je ze nog vastpakken. Uiteraard wel met een tang want ook de folie wordt heet.

Omdraaien

Heb je ook last van ronddraaiende garnalen of stukjes groente of vlees als je iets aan een spies rijgt? Dat kun je voorkomen door niet één stokje te gebruiken maar twee. Je spiest er dus nog eentje naast waardoor draaien niet meer mogelijk is en jij wél makkelijk je spiesen om kunt draaien.

Garnalen-chorizospiesen
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Garnalen-chorizospiesen

Bereidingstijd: 10 min
Porties: 6 spiesen

Benodigdheden

  • Barbecue

Ingrediënten

  • 12 grote rauwe garnalen zonder kop
  • 100 gr chorizo in 6 of 12 blokjes of 6 kleine chorizo worstjes
  • 1 limoen in partjes

Instructies

  • Steek de houtskool in je barbecue aan en verwarm deze, bij voorkeur met een gietijzeren rooster, tot 200˚C.
  • Rijg de garnalen en de chorizo om en om aan 6 spiesen. Leg ze op het rooster, sluit de deksel van je barbecue en gril ze ca 1,5 minuut
  • Keer de spiesen om en gril ze nogmaal 1,5 minuut. De spiesen zijn gaar als de garnalen mooi roze van kleur zijn. Serveer de limoenpartjes erbij om het sap over de spiesen uit te knijpen.

Voedingswaarde

Calorieën: 128kcal, Koolhydraten: 1g, Eiwit: 18g, Vet: 5g, Verzadigd vet: 2g, Cholesterol: 152mg, Natrium: 833mg, Kalium: 127mg, Vezels: 1g, Suiker: 1g, Vitamine A: 261IU, Vitamine C: 1mg, Calcium: 60mg, Ijzer: 1mg

Ben je op zoek naar nog meer barbecue recepten? Check dan deze pittige kipspiesen of maak de supersnelle barbecuesaus!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!