Garnalenspiesjes met chorizo
Surf en turf van de barbecue; zo zou je deze garnalenspiesjes met chorizo het beste kunnen omschrijven. Het zoutige en vettige van de chorizo combineert heerlijk met het zachte en zoete van de garnalen. Een top combinatie dus voor een makkelijk koolhydraatarm barbecue recept.
Garnalenspiesjes met chorizo
We blijven gewoon nog even in de barbecue sferen want het mooie weer is als het goed is ook nog aanwezig. Terwijl ik dit tik in ieder geval wel dus fingers crossed dat het nog steeds zo is tegen de tijd dat dit recept online komt. Niet dat er heel veel tijd tussen zit, maar het weer kan omslaan voor je er erg in hebt. Dus… bij deze. Mijn versie op de klassieker surf & turf. Een combinatie van mooie grote garnalenspiesjes met chorizo.
Spiesen op de BBQ
Het probleem met spiesen op de barbecue is vaak dat ze verbranden. Je kunt ze netjes van tevoren weken zodat ze goed vochtig zijn als ze de gril op gaan maar meestal helpt dat niet voldoende tegen verkoolde stokjes. Je kunt dat natuurlijk voorkomen door metalen pennen te gebruiken óf je kunt de stokjes aan de uiteindes inpakken in aluminiumfolie. Op die manier blijven ze heel en kun je ze nog vastpakken. Uiteraard wel met een tang want ook de folie wordt heet.
Omdraaien
Heb je ook last van ronddraaiende garnalen of stukjes groente of vlees als je iets aan een spies rijgt? Dat kun je voorkomen door niet één stokje te gebruiken maar twee. Je spiest er dus nog eentje naast waardoor draaien niet meer mogelijk is en jij wél makkelijk je spiesen om kunt draaien. Superhandig, ook voor deze garnalenspiesjes met chorizo.
Overigens blijven die wel iets beter liggen doordat de chorizo wat steviger is dan de garnalen, maar het ligt ook aan het stokje wat je gebruikt. Is het een rond stokje dan zal het draaien, is het een wat platter stokje dan blijft het over het algemeen beter zitten.
Vet
Let trouwens wel op met het vet wat uit de chorizo kan komen. Daardoor kan de barbecue opvlammen en je wilt niet dat je garnalen zwart worden. Even bij blijven dus!
Ben je geen fan van chorizo maar wel van garnalen? Check dan zeker ook deze garnalenspiesjes met citroen.
Garnalenspiesjes met chorizo
Materiaal
- Barbecue
Ingrediënten
- 12 grote rauwe garnalen zonder kop
- 100 gr chorizo in 6 of 12 blokjes of 6 kleine chorizo worstjes
- 1 limoen in partjes
- Steek de houtskool in je barbecue aan en verwarm deze, bij voorkeur met een gietijzeren rooster, tot 200˚C.
- Rijg de garnalen en de chorizo om en om aan 6 spiesen. Leg ze op het rooster, sluit de deksel van je barbecue en gril ze ca 1,5 minuut
- Keer de spiesen om en gril ze nogmaal 1,5 minuut. De spiesen zijn gaar als de garnalen mooi roze van kleur zijn. Serveer de limoenpartjes erbij om het sap over de spiesen uit te knijpen.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Ben je op zoek naar nog meer barbecue recepten? Check dan deze pittige kipspiesen of maak de supersnelle barbecuesaus!