Simone's Kitchen

Pittige kipspiezen met tomatensalsa

Kipspiezen voor op de barbecue

BBQ Seizoen!

Als we de voorspelling mogen geloven wordt het de hele week het ultieme weer voor de barbecue. Dus ik dacht ik gooi er nog snel even een paar barbecue gerechten in waar je meteen mee uit de voeten kunt. Te beginnen met deze lekkere pittige kipspiezen.

Lekker pittige kipspiezen op de bbq

Deze kipspiezen zijn super eenvoudig om te maken. Ik gebruik er altijd kipdijfilet voor maar je kunt natuurlijk ook gewoon kippenpootjes of iets dergelijks gebruiken. Wil je supersnel klaar zijn dan gebruik je een standaard cajun kruidenmix. Die kun je goed vinden zonder rare toevoegingen.

Ik maakte er een tomatensalsa bij. Voor erop of gewoon voor erbij.

Kipspiezen voor op de barbecue
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Pittige kipdij-spiesjes

Het recept van de specerijenmix hieronder is een voorraadrecept. Dit is dus NIET wat je alleen voor de kipspiesjes gebruikt! Bewaar de rest in een afgesloten pot
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr kipdijfilet in grove blokjes
  • 1-2 el van onderstaand specerijenmengsel

Specerijenmengsel (voorraad! Niet alles gebruiken!!)

  • 4 el paprikapoeder
  • 4 el gerookt paprikapoeder
  • 2 el gemalen zwarte peper
  • 4 el chilipoeder
  • 3 el zout
  • 2 el anijszaadjes
  • 4 tl gele mosterdzaadjes
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 tl gemalen korianderzaadjes
  • 4 el knoflookpoeder
  • 2 el gemberpoeder

Tomatensalsa

  • 5 tomaten fijn gesneden
  • 1 lente-ui fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 rode peper zaadlijsten verwijderd, fijn gesneden
  • 1/2 bosje peterselie fijn gesneden
  • 1/2 bosje koriander fijngesneden
  • 1 el olijfolie
  • 1 limoen sap
  • peper en zout

Instructies

  • Wrijf de blokken kip in met 1-2 el van je specerijenmengsel. Rijg het vervolgens aan de spiezen en laat het geheel even staan.
  • Gril de spiezen op de barbecue voor ongeveer 2 ½ minuut per kant.
  • Serveer de kip met de Mexicaanse tomatensalsa

Tomatensalsa

  • Snij de tomaten in kleine stukjes. Wil je het wat minder
    vochtig dan kun je eerst de zaadjes uit de tomaten halen en alleen het
    vruchtvlees gebruiken.Meng het met alle andere ingredienten en breng op smaak met
    zout en peper.

Voedingswaarde

Calorieën: 314kcal, Koolhydraten: 9g, Eiwit: 22g, Vet: 22g, Verzadigd vet: 6g, Cholesterol: 123mg, Natrium: 106mg, Kalium: 680mg, Vezels: 3g, Suiker: 5g, Vitamine A: 2010IU, Vitamine C: 39.1mg, Calcium: 25mg, Ijzer: 1.6mg

Tom maakte ooit deze heerlijke varkensspiezen in mosterdmarinade!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

  1. Pingback: Garnalen-chorizospiesjes - surf & turf op de BBQ | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!