Pittige kipspiezen met tomatensalsa
BBQ Seizoen!
Als we de voorspelling mogen geloven wordt het de hele week het ultieme weer voor de barbecue. Dus ik dacht ik gooi er nog snel even een paar barbecue gerechten in waar je meteen mee uit de voeten kunt. Te beginnen met deze lekkere pittige kipspiezen.
Lekker pittige kipspiezen op de bbq
Deze kipspiezen zijn super eenvoudig om te maken. Ik gebruik er altijd kipdijfilet voor maar je kunt natuurlijk ook gewoon kippenpootjes of iets dergelijks gebruiken. Wil je supersnel klaar zijn dan gebruik je een standaard cajun kruidenmix. Die kun je goed vinden zonder rare toevoegingen.
Ik maakte er een tomatensalsa bij. Voor erop of gewoon voor erbij.
Pittige kipdij-spiesjes
Ingrediënten
- 500 gr kipdijfilet in grove blokjes
- 1-2 el van onderstaand specerijenmengsel
Specerijenmengsel (voorraad! Niet alles gebruiken!!)
- 4 el paprikapoeder
- 4 el gerookt paprikapoeder
- 2 el gemalen zwarte peper
- 4 el chilipoeder
- 3 el zout
- 2 el anijszaadjes
- 4 tl gele mosterdzaadjes
- 1 el gedroogde oregano
- 1 el gedroogde tijm
- 1 tl gemalen korianderzaadjes
- 4 el knoflookpoeder
- 2 el gemberpoeder
Tomatensalsa
- 5 tomaten fijn gesneden
- 1 lente-ui fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 rode peper zaadlijsten verwijderd, fijn gesneden
- 1/2 bosje peterselie fijn gesneden
- 1/2 bosje koriander fijngesneden
- 1 el olijfolie
- 1 limoen sap
- peper en zout
Instructies
- Wrijf de blokken kip in met 1-2 el van je specerijenmengsel. Rijg het vervolgens aan de spiezen en laat het geheel even staan.
- Gril de spiezen op de barbecue voor ongeveer 2 ½ minuut per kant.
- Serveer de kip met de Mexicaanse tomatensalsa
Tomatensalsa
- Snij de tomaten in kleine stukjes. Wil je het wat minder
vochtig dan kun je eerst de zaadjes uit de tomaten halen en alleen het
vruchtvlees gebruiken.Meng het met alle andere ingredienten en breng op smaak met
zout en peper.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Tom maakte ooit deze heerlijke varkensspiezen in mosterdmarinade!
Pingback: Garnalen-chorizospiesjes - surf & turf op de BBQ | Simone's Kitchen