Tomatensalsa voor bij de bbq
Dit lekkere en makkelijke recept voor een tomatensalsa is ideaal om te serveren met bijvoorbeeld pittige kipspiesjes of ook heerlijk op een toastje.
Tomatensalsa voor bij de bbq
Natuurlijk kun je tijdens de barbecue allerlei kant- en klare sausjes kopen en hoewel ik dat ook wel eens doe, vind ik het zelf maken toch altijd lekkerder. Nu is een tomatensalsa niet perse een saus, maar meer een bijgerecht. Je kunt het prima serveren bij deze pittige kipspiesjes.
BBQ Seizoen – tomatensalsa
Als we de voorspelling mogen geloven wordt het de hele week het ultieme weer voor de barbecue. Dus ik dacht ik gooi er nog snel even een paar barbecue gerechten in waar je meteen mee uit de voeten kunt. Te beginnen met deze lekkere pittige kipspiezen.
Om de tomatensalsa te gebruiken is ingredient nummer één natuurlijk lekkere tomaten. In de zomer is dat meestal nog wel te doen, al ben ik persoonlijk altijd fan van roma tomaten. Maar kies de tomaten die jij het lekkerste vindt. Misschien heb je ze wel in de tuin staan. Dat is absoluut het lekkerste als je het mij vraagt.
Lekker fris
De tomatensalsa is heerlijk fris en zeker op warme dagen is het lekker om te eten bij de kipspiesjes of eet het eens op een stokbroodje. Ik serveer het graag bij de kip als tegenhanger. De kip is vrij pittig en dan is een lekker fris gerechtje voor erbij ideaal.
Ik meng de tomaten hier met verse kruiden. In dit geval peterselie en koriander maar uiteraard kun je ook andere kruiden gebruiken. Denk daarbij eens aan basilicum en oregano als vervanging voor de peterselie en koriander. Niet iedereen is fan van koriander, dus die kun je makkelijk vervangen door een andere soort verse kruiden.
Om het wat pittiger te maken doe ik er een rood pepertje doorheen en maak het af met eenvoudig een goede olijfolie en wat citroensap. Het is ook heel lekker om er nog een fijne azijn door te doen. Favoriet is in dat geval een appelciderazijn.
Tomatensalsa
Ingrediënten
Tomatensalsa
- 5 tomaten fijn gesneden
- 1 lente-ui fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 rode peper zaadlijsten verwijderd, fijn gesneden
- 1/2 bosje peterselie fijn gesneden
- 1/2 bosje koriander fijngesneden
- 1 el olijfolie
- 1 limoen sap
- peper en zout
Instructies
Tomatensalsa
- Snij de tomaten in kleine stukjes. Wil je het wat minder
vochtig dan kun je eerst de zaadjes uit de tomaten halen en alleen het
vruchtvlees gebruiken.Meng het met alle andere ingredienten en breng op smaak met
zout en peper.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Tom maakte ooit deze heerlijke varkensspiezen in mosterdmarinade!
Pingback: Garnalen-chorizospiesjes - surf & turf op de BBQ | Simone's Kitchen