kip spiesjes met texmex dry rub | simoneskitchen.nl

Een tijdje terug zat ik naar een aflevering van Masterchef te kijken (weet iemand trouwens wanneer het nieuwe seizoen Masterchef Australië nou eens op Nederlandse tv gaat komen??) en daar zag ik iemand een spies in een tortilla leggen en die vervolgens in een rits eraf halen en hop in de mond. Dat zag er wel zo lekker uit dat we dat natuurlijk ook moesten doen. Het was bovendien al een tijdje geleden dat ik voor het laatst tortilla’s had gemaakt en dus was de combi snel gemaakt. We gingen lekker buiten eten en het fijne van onze plancha is dat je heel makkelijk niet alleen de spiesjes op de plaat kunt bakken maar ook de tortilla’s.

specerijenmix met paprika, knoflook en koriander | simoneskitchen.nl

Maar eerst moet je natuurlijk een spicerub maken. Deze is gebaseerd op een recept die ik tegenkwam in het boek TexMex van Jonas Cramby, een erg leuk boek vol met heerlijke Texmex gerechten. Ik heb mijn oorspronkelijke tortilla recept gebruikt, maar ben van plan om de maistortilla’s ook nog eens een keer te maken als ik een echte tortilla pers heb.. 😉 (want een mens kan nooit genoeg gadgets hebben toch?)

Het is super makkelijk te maken en je kunt het zo aanpassen als je zelf wilt. Ik had sommige dingen natuurlijk weer niet dus heb die vervangen door andere specerijen die ik wel had en voor je er erg in hebt, heb je een eigen variant op het geheel gemaakt. Je vindt hieronder mijn specerijen samenstelling maar ga vooral je gang en maak er wat lekkers van. Echt heel erg fout kan het niet gaan en dit recept maakt voldoende voor de hele zomer. Ik ga er zeker nog een paar meer maken!

lekkere kipspiesjes van de plancha | simoneskitchen.nl
lekkere kipspiesjes van de plancha
Print recept Pin recept
No ratings yet

Kipspiesjes met specerijen ‘dry-rub’ op tortilla’s

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • Maak de tortilla’s volgens recept hier

Specerijen dry rub

  • 4 el paprikapoeder
  • 4 el gerookt paprikapoeder
  • 2 el gemalen zwarte peper
  • 4 el chilipoeder
  • 3 el zout
  • 2 el anijszaadjes
  • 4 tl gele mosterdzaadjes
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 tl gemalen korianderzaadjes
  • 4 el knoflookpoeder
  • 2 el gemberpoeder

Voor de kip:

Instructies

  • Maak eerst je tortilla’s zover mogelijk klaar
  • Maak je specerijenmix door alles in een kom door elkaar te mengen. Je kunt het vervolgens in een goed afgesloten pot de hele zomer gebruiken tijdens alle barbecue’s… 😉
  • Snij de kipfilet in niet te kleine stukken en wrijf deze goed in met het specerijenmengsel. Je hebt aan 1 el van het mengsel waarschijnlijk genoeg maar kijk even hoe het uitpakt. Dek af met plastic en laat dit een uurtje of twee marineren en intrekken.
  • Laat een aantal houten stokjes in de tussentijd weken in water. Dit om te voorkomen dat ze straks verbranden op de plaat.
  • Rol je tortilla’s uit en bak ze op de plaat
  • Aan de andere kant van de plaat kun je ondertussen je spiesjes bakken.
  • Zodra beiden klaar zijn beleg je een tortilla met wat sla, wat geraspte wortel en leg hier een spies op. Klap de tortilla dicht en trek in een beweging de spies eruit. Doe er wat saus naar keuze op en eten maar!

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 280kcal, Koolhydraten: 32g, Eiwit: 26g, Vet: 6g, Verzadigd vet: 1g, Cholesterol: 64mg, Natrium: 803mg, Kalium: 756mg, Vezels: 4g, Suiker: 11g, Vitamine A: 8432IU, Vitamine C: 9mg, Calcium: 75mg, Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!
bak je kipspiesjes en de tortilla's samen op de plancha | simoneskitchen.nl

Disclaimer: Ik ontving de Plancha van VeryCook ter review, maar uiteraard zijn alle meningen zoals gebruikelijk van mijzelf en gebaseerd op mijn eigen ervaringen.

Delen is fijn!