Simone's Kitchen

Tortilla wraps – zelf maken

zelf tortilla wraps maken

Soms heb je van die dingen die je al tijden van plan was maar waar je eigenlijk nooit aan toe was gekomen/te lui voor bent/geen zin in had…. Je begrijpt al waar ik heen wil denk ik. Het maken van tortilla’s is nou precies zo’n klusje waar ik me al jaren onderuit draai… En waarom? Joost mag het weten. Zeker niet vanwege de complexiteit dus nou ja, om een lang verhaal kort te maken; het is er van gekomen. Ik heb ze gemaakt. En ben voorgoed verpest.

Zelf maken van tortilla wraps simoneskitchen.nl

Het begon allemaal met het idee van Wendy Heyer die via de foodbloggers groep op Facebook het voorstel opperde om een foodblog swap te doen. Niet letterlijk want dat zou wel heel onprettig worden maar virtueel. Iedereen die meedoet krijgt een blognaam en gaat van dat betreffende blog iets maken naar eigen keus. En zo kwam ik op het blog van Annemieke, een blog wat luistert naar de naam Het Kookboek en een blog waar, je raadt het al, tortilla’s op voor kwamen. Weliswaar in de crispy variant maar met een klein beetje smokkelen en het raadplegen van nog wat andere blogs heb ik toch – dankzij Annemieke – voor het eerst zelf tortilla’s gemaakt.

Stapel vers gemaakte tortilla simoneskitchen.nl

En laat ik duidelijk zijn; dit is een dermate eenvoudig klusje met zulke lekkere resultaten dat er geen enkele reden is om dat in het vervolg niet veel vaker te doen. Ik was al met al ( foto’s nemen niet meegerekend) zo’n 20 minuten bezig om een klein stapeltje tortilla’s te produceren. Vele malen lekkerder als de rubberen supermarkt variant ( die ik voorheen overigens best lekker vond, maar bij nader inzien voldoen ze niet aan het tortilla ideaalbeeld) waar ik nu voorgoed voor verpest ben.

Ik denk wel eens; het leven was vroeger best een stuk makkelijker toen ik nog niet wist dat zelfgemaakt zoveel lekkerder was!

Liever een glutenvrije variant maken? Probeer deze paleo tortillawraps eens!

Making your own flour tortilla
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Tortilla wraps

Totale tijd: 30 min
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 1,5 cup bloem
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 2/3 cup warm water 160 ml
  • 3 el boter kamertemperatuur

Instructies

  • Doe zout, bloem en bakpoeder samen in een grote kom en meng het goed door. Voeg de boter doe en wrijf dit met je handen lichtjes tot je kruimels hebt. Maak een kuiltje in het midden en doe het warme water erbij. Kneed het deeg lichtjes door tot het goed gemengd is (1-2 min), dek af en laat dit staan voor tien minuten.
  • Bedek je aanrecht ruim met bloem en rol het deeg in ongeveer tien bolletjes van gelijke grootte. Dek de ballen die je niet meteen gebruikt af met plastic folie. met een deegroller (gebruik weer ruim bloem) rol je de ballen zo dun mogelijk uit, schud de overtollige bloem eraf voor je hem in de pan doet.
  • Op het gasfornuis verhit je een koekenpan met anti aanbaklaag op hoog vuur tot hij goed heet is. Gebruik geen boter of ander vet. Gewoon droog in de pan doen. Leg je uitgerolde tortilla erin en blijf erbij want het gaat snel. je ziet al meteen dat het deeg aan de bovenkant een beetje gaat bubbelen. Hij is goed als de onderkant bruine vlekjes heeft. Draai om en bak de andere kant ook nog even. Herhaal dit voor de resterende balletjes.
  • Ik heb wel - na elke tortilla - de bloem even uit de pan gehaald want dat wordt bruin en gaat op gegeven moment aanbakken. Gewoon even snel een droge doek erdoor en hop weer op het vuur!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.