Paleo tortilla wraps | simoneskitchen.nl

Glutenvrije paleo tortillawraps

Het recept voor deze lekkere paleo tortillawraps komt bij Danielle Walker vandaan, uit haar boek Against all grain. Een aanrader trouwens als je houdt van glutenvrij bakken en paleo koken. Ik vind haar recepten heerlijk en deze paleo tortillawraps zijn top.

Is het een wrap of is het een pannenkoek?

Het grappige met dit soort wraps is dat het eigenlijk een soort kruising is tussen een tortilla, een omelet en een wrap. Je gebruikt natuurlijk veel meer eieren dan je normaal doet met een tortilla. Dus je kunt het eerlijk gezegd ook niet met goed fatsoen een tortilla noemen.

Het valt een beetje in de categorie bloemkoolrisotto. Dat is lekker, maar lijkt in niks op een echte risotto. Je noemt het zo omdat de toepassing ongeveer hetzelfde is. Niet omdat het gerecht echt hetzelfde is.

Paleo tortillawraps | simoneskitchen.nl

Wel heel lekker

Hoe je ze ook noemt; deze paleo tortillawraps zijn erg lekker. Zelfs Tom, over het algemeen niet de grootste fan van paleo bak creaties, vond het een aanrader. Net als met een gewone tortilla kun je ze precies hetzelfde vullen en oprollen. De smaak en structuur is wat anders. Zoals ik zei ergens tussen een omelet en een pannenkoek in.

De smaak van deze wraps zijn heerlijk. Wij vulden ze met wat heerlijke rosbief, sla, mayonaise, wortelrasp en wat er zoal nog meer tussen kon. Eet je niet paleo, probeer ze dan zeker ook eens met hummus. Erg lekker en absoluut de moeite waard!

Paleo tortilla wraps | simoneskitchen.nl

Makkelijke paleo tortillawraps

5 van 2 stemmen

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 15 minuten
totaal 30 minuten

10 wraps

Ingrediënten

  • 6 grote eieren losgeklopt
  • 250 ml amandelmelk
  • 6 el kokosbloem
  • 60 gr arrowroot poeder
  • 2 el gesmolten ghee of kokosolie
  • 1/2 tl zeezout
  • ghee of kokosolie om te bakken

  • Verhit een crepe pan of koekenpan op medium vuur.
  • Klop de eieren, amandelmelk, kokosbloem, arrowroot, ghee en zout samen. Laat het beslag even 10 minuten staan en klop dan nog een keer door.
  • Smelt een beetje vet in de pan en verspreid dit over het oppervlak
  • Doe wat van het beslag in de hete pan en draai dit snel rond zodat het heel dun wordt. Bak voor 45 seconden en draai hem dan voorzichtig om. Ik probeerde dat in eerste instantie met een spatel maar omgooien gingen veel beter. Zo blijven de wraps goed in vorm.
  • Perfecte oefeningen om pannenkoeken te leren omgooien.. 🙂

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.