Simone's Kitchen

Makkelijke eiwraps met kip en basilicum

Deze heerlijke eiwraps zijn een prima alternatief als je geen gewone wraps wilt gebruiken maar toch een vergelijkbare maaltijd op tafel wilt zetten. Je maakt eenvoudig een dunne omelet en vult die met wat je maar lekker vindt!

eiwraps met kip

Eiwraps met kip en basilicum

In deze tijd van kerstgeweld zou je bijna vergeten dat er nog genoeg lekkere en gezonde gerechtjes te maken zijn die weinig tijd kosten, vullend zijn én erg lekker. Deze eiwraps met kip en basilicum zijn daar een goed voorbeeld van. Je kunt natuurlijk glutenvrije wraps maken als je een vergelijkbaar gerecht wilt produceren maar dit is eigenlijk nog veel sneller en misschien stiekem nog wel lekkerder.

Om de eiwraps te maken heb je niet meer nodig dan eieren. Ik mix deze met een klein beetje kokosmelk en gehakte basilicum voor extra smaak. Ook belangrijk om al van tevoren peper en zout door je geklopte eieren te doen.

Omdat je ze echt heel dun bakt heb je ongeveer 1 ei nodig per omelet. Vind je het lastig om dit te verdelen dan kun je ze ook een voor een loskloppen en dan elk ei apart bakken.

Vulling

Om de eiwraps te vullen gebruik ik pikante mayonaise, kipfilet en veldsla. Dat is heerlijk maar je kunt ze natuurlijk vullen met wat je maar lekker vindt. Hou er wel rekening mee dat de eiwraps eerder breken dan een gewone wrap dus doe ze niet al te vol.

Ik snij ze meestal in stukjes. Dat vervoert makkelijker en serveert ook makkelijker. Geen must natuurlijk. Je kunt ze ook heel laten en als “echte” wrap serveren. Ik vind de eiwraps echt heel erg lekker en doordat er veel eiwit en vet in het gerechtje zit vult het ook goed. Serveer het eventueel met nog een extra groene salade erbij en je hebt een prima lunch!

eiwraps met kip
Print recept Pin recept
No ratings yet

Eierwraps met pikante mayo

Bereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 15 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2 el gehakte basilicum
  • peper en zout
  • 50 ml kokosmelk
  • kokosolie om te bakken
  • 100 gr kipfilet gekookt en geplukt
  • 30-40 gr veldsla

pikante mayonnaise

  • 4 el mayonaise homemade
  • ½ tl cayennepeper
  • 1 el tabasco
  • beetje limoenrasp

Instructies

  • Begin met het maken van de eierwraps. Klop de eieren los met gehakte basilicum, kokosmelk en peper en zout. Als je het makkelijker vindt met verdelen kun je ook elk ei apart loskloppen.
  • Verhit een koekenpan met kokosolie en bak 4 eiwraps zo dun mogelijk.
  • Maak de mayonaise door de ingredienten daarvoor goed te mengen. Voeg tabasco en cayenne peper toe naar smaak. Het hoeft niet pittig, met alleen de mayonaise is het ook al lekker.
  • Smeer elke eiwrap in met een eetlepel mayonaise en beleg met de geplukte kip en daarop de sla. Rol op en snij in stukjes. Of snij door de helft en neem mee als wrap.
Gang: Lunch, Ontbijt, Snack
Keuken: paleo
Trefwoord: basilicum

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 213kcal, Koolhydraten: 1g, Eiwit: 12g, Vet: 18g, Verzadigd vet: 6g, Meervoudigd onverzadigd vet: 7g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 4g, Transvet: 1g, Cholesterol: 185mg, Natrium: 267mg, Kalium: 236mg, Vezels: 1g, Suiker: 1g, Vitamine A: 1051IU, Vitamine C: 6mg, Calcium: 38mg, Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.