Glutenvrij flatbread met rozemarijn

Een soort tortilla maar dan anders

Dit glutenvrije flatbread is eigenlijk een soort tortilla maar dan toch net even anders. Het kostte wat moeite om de verhoudingen goed te krijgen want zoals iedereen weet die wel eens glutenvrije baksels maakt; het kan ook hartstikke fout gaan. Heb je een zo op het hoog mooi baksel gemaakt, maar als je het om wilt keren in de pan veranderd het in een hoopje ellende.

Het is mij meer dan eens overkomen… Maar deze is toch eindelijk gelukt! En hoe! Ik deed er hier rozemarijn in. Ook omdat we in de achtertuin een enorme rozemarijnstruik hebben staan. Die nu trouwens prachtig in bloei staat.

Glutenvrij flatbread met rozemarijn

Tuinieren

In deze tijden ben ik trouwens ook heel blij dat we een tuintje hebben. Het is geen mega grote tuin, maar we kunnen we ongestoord naar buiten als de zon schijnt (zoals vandaag alweer! Yay!) Als bijkomend voordeel heb ik nu eindelijk ook tijd om eens wat aan die tuin te doen.

Heermoes

Vorig jaar klaagde ik steen en been op instagram over het feit dat mijn tuin echt overwoekerd werd door heermoes. Er leek geen beginnen aan. Meerdere mensen adviseerden toen om de tuin eens goed te bemesten. Blijkt dat heermoes alleen groeit op een tuin met arme grond. In het kader van baat het niet dan schaadt het niet, kocht ik een zak met tuinmest.

Foetsie

En geloof het of niet… ik heb gisteren uitgebreid rondgekeken in de tuin en ik zie geen enkel sprietje heermoes! Echt niks meer. Ik ben er zoooo blij mee! Dus.. heb jij ook een tuin vol met heermoes? Probeer dan ook eens de mest truc. Bij ons heeft het dus uitstekend geholpen.

Maar dan het glutenvrije flatbread dus. Ik gebruik als bindmateriaal meestal arrowroot. Ik vind dat dat goed werkt; het zorgt voor binding en heeft een neutrale smaak. Je kunt – als je geen arrowroot hebt – ook kiezen voor kokosmeel. Dat werkt iets minder goed naar mijn mening maar het kan wel.

Ondanks dat je deze goed om kunt draaien blijft het natuurlijk wel even opletten voor het beste resultaat. Ik ben inmiddels een ster geworden in het omflippen van pannenkoeken en dit soort flatbreads. Dat werkt het beste met glutenvrije baksels. Ik gebruik hiervoor wel een platte crepe pan. Eet smakelijk!

Liever een flatbread met gluten maken? Probeer dan eens dit recept voor flatbread met feta.

Rozemarijn flatbread
Print recept Pin recept
4 van 3 stemmen

Rozemarijn flatbread

Dit heerlijke flatbread kun je gebruiken als een soort tortilla, serveer het eens bij de soep of gebruik het als ontbijt
Bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 6 kleine broodjes

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 50 gr amandelmeel
  • 50 gr arrowroot
  • 1 ei
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 el fijngesneden verse rozemarijn
  • 1 tl zout
  • Kokosolie of ghee om in te bakken

Instructies

  • Meng de ingredienten tot een beslag. Verhit een koekenpan met een beetje kokosolie en doe een lepel van het mengsel in de pan. Hou als formaat ongeveer een doorsnee van 15 cm aan. Bak tot de bovenkant droog is geworden en draai dan voorzichtig om. Bak tot beide kanten goudbruin is en herhaal voor de rest van het beslag.
  • Het flatbread kun je eten met je favoriete beleg!
Gang: Ontbijt
Keuken: paleo
Trefwoord: flatbread, glutenvrij, rozemarijn

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 100kcal, Koolhydraten: 11g, Eiwit: 3g, Vet: 6g, Verzadigd vet: 1g, Cholesterol: 27mg, Natrium: 75mg, Kalium: 10mg, Vezels: 1g, Suiker: 2g, Vitamine A: 40IU, Calcium: 42mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!