glutenvrije crackers met rozemarijn

Voor de snack of als ontbijt of lunch

Deze glutenvrije crackers met rozemarijn zijn heerlijk om te gebruiken als snackje. Beleg ze met een lekker stukje gerookte zalm, hummus of guacamole of wat je zelf maar lekker vindt. De keus is reuze. 🙂

Om ze te maken heb je niet veel nodig. Je mengt eenvoudigweg de ingrediënten voor de glutenvrije crackers. Het deeg stort je vervolgens uit op een stuk bakpapier. Het is het makkelijkste om het deeg eerst een beetje uit te drukken met de hand. Daarna kun je het verder uitrollen met een tweede stuk bakpapier erop.

Rol ze uit de gewenste dikte. Maak ze niet te dun maar ook zeker niet te dik.

Rozemarijncrackers

Hou je niet van rozemarijn dan kun je de kruiden in deze glutenvrije crackers natuurlijk variëren. Vervang door tijm, oregano of gemengde Italiaanse kruiden bijvoorbeeld. Ze zijn heerlijk om te serveren met wat gerookte zalm, een lekkere portie hummus of een ander smeersel naar keus. Probeer zeker ook eens de pompoenhummus of de hummus van biet met deze glutenvrije crackers.

Het overkomt mij soms wel eens dat ik ze toch iets te dik heb gemaakt. Dan bakken ze minder goed. Dit kun je vervolgens weer oplossen door de glutenvrije crackers uit de oven te halen en de crackers om te draaien op het papier. Bak ze dan nog een aantal minuten aan de andere kant en haal ze dan uit de oven.

Ik vind het ook het makkelijkste om ze al van tevoren te snijden. Ik gebruik hier een pizzasnijder voor. Dus je rolt het deeg uit tussen de twee stukken bakpapier en vervolgens snij je ze al in de gewenste maat voor ze de oven in gaan. Na het bakken hoef je dan alleen nog maar los te breken.

Laat de crackers goed drogen en bewaar ze daarna in een afgesloten bakje voor een paar dagen.

Probeer ook eens deze lekkere lijnzaadcrackers!

glutenvrije crackers met rozemarijn

Rozemarijncrackers

Nog geen review
GangBijgerecht

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 35 minuten

15 crackers

Ingrediënten

  • 85 gr amandelmeel
  • 100 gr zonnebloempitten
  • 80 gr chiazaad
  • paar takjes rozemarijn naalden alleen gebruik, fijn gehakt
  • ½ tl zeezout
  • ½ tl zwarte peper
  • ½ tl bakpoeder
  • 2 grote eieren
  • 3 el olijfolie
  • 2 el sesamzaad

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Meng alle ingrediënten samen en stort het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg hier een tweede vel op en druk het deeg eerst met de hand een beetje uit. Neem daarna een roller en rol het uit tot een dunne laag. Haal het bovenste vel eraf en gebruik een pizzames om de plaat met deeg te verdelen in vierkantjes of rechthoekjes.
  • Schuif in de oven en bak voor 20-25 minuten of tot de crackers gaar zijn.
  • Laat afkoelen en breek dan op de snijrand af.
  • Erg lekker met gerookte zalm!

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 137kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwit: 4g | Vet: 12g | Verzadigd vet: 1g | Cholesterol: 22mg | Natrium: 88mg | Kalium: 95mg | Vezels: 3g | Suiker: 1g | Vitamine A: 32IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 73mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.