Amandel- rozemarijncrackers (paleo)
Voor de snack of als ontbijt of lunch
Deze rozemarijncrackers zijn heerlijk om te gebruiken als snackje. Beleg ze met een lekker stukje gerookte zalm, hummus of guacamole of wat je zelf maar lekker vindt. De keus is reuze. 🙂
Rozemarijncrackers
Hou je niet van rozemarijn dan kun je de kruiden natuurlijk variëren. Vervang door tijm, oregano of gemengde Italiaanse kruiden bijvoorbeeld.
Laat de crackers goed drogen en bewaar ze daarna in een afgesloten bakje voor een paar dagen.
Probeer ook eens deze lekkere lijnzaadcrackers!
Rozemarijncrackers
Ingrediënten
- 85 gr amandelmeel
- 100 gr zonnebloempitten
- 80 gr chiazaad
- paar takjes rozemarijn naalden alleen gebruik, fijn gehakt
- ½ tl zeezout
- ½ tl zwarte peper
- ½ tl bakpoeder
- 2 grote eieren
- 3 el olijfolie
- 2 el sesamzaad
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Meng alle ingrediënten samen en stort het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg hier een tweede vel op en druk het deeg eerst met de hand een beetje uit. Neem daarna een roller en rol het uit tot een dunne laag. Haal het bovenste vel eraf en gebruik een pizzames om de plaat met deeg te verdelen in vierkantjes of rechthoekjes.
- Schuif in de oven en bak voor 20-25 minuten of tot de crackers gaar zijn.
- Laat afkoelen en breek dan op de snijrand af.
- Erg lekker met gerookte zalm!