Simone's Kitchen

Focaccia met rozemarijn – verwenbrood!

Focaccia

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik echt een draak ben als het aankomt op het bakken van brood. En met brood bedoel ik dan ‘echt’ brood zoals bijvoorbeeld zuurdesem. Ik heb een broodcursus gedaan, ik loop al jaren mee aan de hand van Esmee, en nog steeds kan ik geen fatsoenlijk brood bakken. Ik mis dat ene broodgen geloof ik. En het geduld ook voor kneden, rijzen, kneden, vormen enzovoort… Ja ik weet dat er ‘no-knead’ broden bestaan maar dat is dan toch net even wat anders.

Uitzondering

De uitzondering op de regel is focaccia. Ga maar eens zoeken hier op broodrecepten en je vindt vooral veel focaccia recepten. Grappig misschien want ook dat moet rijzen enzovoort maar het lekkere Italiaanse brood is wel mijn vriend en deze.. is super lekker en echt niet ingewikkeld om te maken!

Focaccia met rozemarijn en zeezout
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Focaccia met rozemarijn en zeezout

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 30 min
Rijstijd: 1 uur 10 min
Porties: 6 personen

Benodigdheden

  • Keukenmachine

Ingrediënten

  • 550 g bloem
  • 340 g water
  • 7 g gist 1 zakje
  • 2 tl zout
  • 30 g olijfolie
  • 1 el sesamzaad
  • paar takjes rozemarijn fijngehakt
  • 1 tl honing
  • 1 tl grof zeezout

Instructies

  • Doe bloem en water in een mengkom. Voeg gist toe en roer even door. Voeg zout toe en zet de keukenmachine aan. Als ht een beetje bij elkaar is gekomen, voeg je olijfolie, sesamzaad, rozemarijn en honing toe.
  • Laat draaien tot je een soepel deeg hebt. Vorm er een bol van en leg het in een met olie ingevette kom. Zet dit (afgedekt met een theedoek) op een warme plek weg en laat een uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 225˚C. Vorm het brood in een rechthoekige focaccia of twee kleinere en leg op een bakplaat. Dek weer af en laat nog eens 10 minuten rijzen. Maak met je vingers gaatjes in de focaccia, bestrijk met olijfolie en bestrooi met wat grof zeezout en nog een paar takjes rozemarijn. Bak circa 20 minuten voor de kleine maat en 30 minuten voor de grote. Check tussendoor even. Exacte baktijden willen nog wel eens verschillen, want elke oven is anders.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!